Festival ZAND in de toekomst 'afvalloos'

ALMERE
Strandfestival ZAND moet een 'afvalloos' festival worden. Dat willen de gemeente Almere en de organisatie van het evenement dat zaterdag plaatsvindt op het Almeerderstrand.

Daarom worden er op verschillende plekken afvalbakken neergezet voor papier, bioafval, restafval en platic-blik-drankkartons. Die zijn te vinden op de routes vanaf de parkeerplaatsen en het station naar het festivalterrein. Ook op het terrein zelf wordt zoveel mogelijk afval apart gescheiden.

Dit jaar gebruiken de partijen om ervaring op te doen met het organiseren van een 'afvalloos' festival. Afvalloos houdt in dat er zoveel mogelijk grondstoffen worden ingezameld en er weinig restafval overblijft.

reacties (3)

 • Grappig hoor!

   

  Plastic, blik en drankkartons in 1 bak? Dat is dus een stroom die handmatig moet worden gescheiden en dat kan alleen lucratief gebeuren door de subsidiestroom dus dit wordt een dure grap.

  reageer
 • Pepe

   

  Niet waar. Die scheiding gebeurt volkomen automatisch. Alleen op het laatste is er handmatige nacontrole.

 • Opa69

   

  Een nobele streven maar ik heb er een hard hoofd in.. Zoals Whoknows hieronder al schreef, sommige mensen zijn te beroerd om een paar meter extra te lopen!!

  reageer
 • Whoknows

   

  het probleem is vaak niet bij het gebrek aan afvalbakken, maar aan de mensen die het er in doen. lege blikjes/zakjes of ander materiaal wat men op dat moment niet meer nodig heeft.moet meteen weggegooid worden, en dan is die afvalbak 2 meter verder of terug net te ver weg en wordt het gewoon weggegooid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert