Begrotingstekort Zeewolde loopt op

ZEEWOLDE
Het begrotingstekort van Zeewolde is opgelopen tot 1.365.000 euro. Dat blijkt uit de zomernota.

Begin dit jaar werd rekening gehouden met een tekort van ruim één miljoen. Daar komt nu 364.000 euro bij omdat er minder geld vanuit het rijk komt en kosten voor onder meer de uitkeringen hoger uitvallen.

Het tekort wordt gedekt uit de algemene reserve. Op bijna 45.000 euro na gaat het volgens wethouder Rein Zijlstra om incidentele tekorten. Daarom hoeven er geen extra bezuinigingsmaatregelen getroffen te worden.

reacties (5)

 • René van de Lustgraaf

   

  Wethouder Zijlstra u doet uw werk voortreffelijk. Natuurlijk ontvangt u minder geld van uit Den Haag en vraagt de dienst sociale zaken om meer geld dat ook nodig is.

  reageer
 • Jan

   

  Dat is juist de reden waarom die er wel komt en het liefst zo groot mogelijk want dat word gesubsudieerd door den haag... Dat neemt nog niet weg dat ze dit excuus gaan gebruiken om alles eens fors omhoog te schroeven.

  reageer
 • Open een AZC dat brengt geld op ... en schei uit met onzin dingen als haven ingangen en kunst in het bos .. ben ik nog wat vergeten o ja stuur die kliek in het gemeentehuis weg !!!

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Oh gelukkig, ik was al bang dat er bezuinigd zou moeten worden... Alhoewel dat best mogelijk is als het plan van B&W om een azc neer te dumpen niet door gaat. Dat is 2 vliegen in 1 klap slaan: bewoners Zeewolde blij ( geen duur azc) en gemeente blij (geen duur azc).

  reageer
 • zeewoldenaar

   

  vandaar dat, toch de huren flink omhoog zijn gegaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert