"Nationaal Park OVP moet vier ingangen krijgen"

FLEVOLAND • Do 15 september 2016 | 9:24 • Donderdag 15 september 2016 | 9:24
Het toekomstige Nationaal Park Oostvaardersplassen moet vier toegangspoorten krijgen. Dat staat in de eerste conceptplannen voor het park gemaakt door de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer.

De ingangen worden gefaseerd aangelegd en zouden de namen Almeerse poort, Lelystad poort, Landpoort en Waterpoort moeten krijgen. Bij elke ingang komen voorzieningen die 'een echte Oostvaardersplassen beleving bieden'. Door de toegangspoorten met elkaar te verbinden, kan de bezoeker een rondje maken door het gebied.

De komende maand wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel. De weg naar een Nationaal Park is nog lang. De verwachting is dat pas in december 2016 officieel de status Nationaal Park wordt aangevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken.

Deel artikel

reacties (9)

 • marc popijus

    Wo 28 februari 2018 Woensdag 28 februari 2018

  Ik vind dit contratiekamp voor dieren een groffe schande!
  Groot wild moet normaal de mogelijkheid hebben om bij voedsel tekort, te groot worden van de kuddes etc. kunnen trekken.
  Dat is natuurlijk!
  Hier is het 1 groot sterfhuis aan het worden! Schand, schande ,schande !!!

  Diegenen die hier nog achter staan zouden zich door moeten schamen!
  Het is heel simpel, groot wild wat niet op trek kan gaan hoort beheerd te worden!
  Doe je dat niet......dan is de ellende voor geprogrameerd!!!

  Dierenmishandeling 2.0.!

  reageer
 • Hans Keuper

    Za 22 augustus 2015 Zaterdag 22 augustus 2015

  Uitermate dwaas! Ik deel volledig de mening van D. van Dierenvriend - de Oostvaardersplassen, een schandvlek voor Flevoland en Nederland, zou 4 permanente Nooduitgangen moeten krijgen. Welke weldenkende Flevo- dus Nederlander kan, ondanks de prachtig gefilmde leugens in 'De Nieuwe Wildernis', nog enig begrip opbrengen voor wat SBB in Concentratiekamp Oostvaardersplassen aanricht. Zoals gezegd, een provinciale en nationale SCHANDVLEK!

  reageer
 • D.van Dierenvriend

    Vr 21 augustus 2015 Vrijdag 21 augustus 2015

  Één uitgang voor alle grote grazers zou nog beter zijn !

  reageer
 • ed

    Vr 21 augustus 2015 Vrijdag 21 augustus 2015

  De Oostvaardersplassen liggen geheel binnen de gemeente LELYstad. Het balkon van het bezoekerscentrum is Leystads grondgebied. Hoe zo Almeerse Poort ?

  reageer
 • .\/\/.

    Vr 21 augustus 2015 Vrijdag 21 augustus 2015

  Nou, het is alweer duidelijk: het is niet goed of het deugt niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

    Vr 21 augustus 2015 Vrijdag 21 augustus 2015

  Twee ingangen lijken mij voldoende, ingang bij Almere en bij Lelystad. Als je een rondje wil maken dan zie ik niet waarom je er ergens tussen in wil instappen.

  reageer
 • frits

    Do 20 augustus 2015 Donderdag 20 augustus 2015

  Pas in december 2016 de status Nationaal Park aanvragen? Waarna het ministerie er nog eens een eeuwigheid over gaat doen de aanvraag te beoordelen? Met verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2017? Dom dom dom, dat wordt niets. Verkiezingsprogramma's worden minstens een jaar tevoren geschreven, dus begin 2016 moet je met veel tamtam een aanvraag indienen, en alle landelijke partijen actief benaderen. Nu zit de film over de Oostvaardersplassen (recent op tv herhaald) nog in ieders geheugen.

  reageer
 • frits

    Do 20 augustus 2015 Donderdag 20 augustus 2015

  Raar voorstel. Gebruik het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen als toegang. Verspreiden over vier locaties leidt tot vier keer niets, en tot vier keer aantasting van het gebied. Maar Almere zal wel jaloers zijn op de Lelystadse Oostvaardersplassen, en ook per se een toegang willen... Wil je echt iets doen om het toerisme te bevorderen, bouw dan een vakantiebungalowpark en camping in het Hollandse Hout tegenover de Kitsweg. En doop het Hollandse Hout om tot Oostvaardershout. En zorg dat het gebied een eigen identiteit krijgt; geef het bijvoorbeeld ook echt de plaatsnaam Oostvaardersplassen (gemeente Lelystad).

  reageer
 • Nam

    Do 20 augustus 2015 Donderdag 20 augustus 2015

  Almeerse poort... In Almere buiten... Omdat het per se poort moet heten? We kunnen toch wel iets beters verzinnen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert