Twee jongens verdacht van gooien met bierflesjes naar graf Friso

ALMERE
Twee Almeerders worden ervan verdacht bierflesjes naar het graf van Prins Friso te hebben gegooid. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

De twee behoorden tot een groep van vijf jongeren die in de nacht van 20 juni rondhingen op de begraafplaats in Lage Vuursche. De marechaussee, die in de buurt was vanwege de beveiliging van Kasteel Drakesteijn waar prinses Beatrix woont, pakte de zaak meteen op. De verdachten zijn 24 en 26 jaar oud..

Het OM laat weten dat de twee niet zijn opgepakt, maar zijn ontboden bij de politie voor een gesprek. Ze zouden flink zijn geschrokken van wat hun daad teweeg heeft gebracht. Het OM verwacht over twee weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de strafeis. Een woordvoerder van het OM benadrukt dat het graf van Friso niet beschadigd is door de jongeren.

reacties (10)

 • Carla

   

  Op deze leeftijd zijn t mannen die zich misdragen hebben. Hoezo schrokken ze? Hadden ze niet kunnen bedenken dat hun actie een reactie tot gevolg zou hebben? Ik vraag me af of ze zelf geen dierbare ergens hebben 'liggen'...respectloos gewoon of t nou het graf van de prins was of van een ander, ik hoop dat ze een gepaste straf krijgen, taakstraf bij een uitvaartvereniging bijv......

  reageer
 • Jan

   

  Zouden deze jongens misschien slachtoffer zijn van de bezuinigingen van de gemeente op de geestelijke gezondheidszorg ? Als dat zo is verdient de gemeente bestraft te worden en niet deze jongens.

  reageer
 • Barbara

   

  Beeld het je even in, puberachtige knullen op een camping in de bossen rond kerk en kerkhof, vervelen zich, pannenkoek gegeten in een van die pretrestaurants rond Drakesteyn, biertje en warm weer, bedachten eens dit kerkhof te gaan bezoeken in een dolle bui.. Dat geeft natuurlijk stress, want je word lacherig en baldadig tussen al die overledenen. En men moet zoals men hier zegt de doden met rust laten, terwijl zij er niets van merken natuurlijk. Je kunt beter de nabestaanden rust en respect toewensen door je daar te gedragen. Maar dan vliegen er plots wat flesjes in het rond van balorigheid en ik kan me nauwelijks indenken dat die bewust naar het graf van de overleden prins zijn gegooid. Marechausse staat op die plek met hun neus bovenop dat kerkhof , logisch dat zij direct konden ingrijpen. Maar deze jongens zijn alleen nog maar verdacht. Ze krijgen een reprimande en kunnen verder feesten. Zo zal het gaan.. Niet goed te praten natuurlijk, om welke reden ook. Ik had de prins op eigen terrein laten begraven i.p.v. aan de rand langs de weg waar jan en alleman uit pure nieuwsgierigheid eens langs kan wippen. Daarmee voorkom je zulke vreselijk ordinaire gebeurtenissen als deze.

  reageer
 • Faerie

   

  Zwaar straffen, niet alleen ontbieden voor een gesprek. De doden laat je met rust. Misschien moeten we zoiets verzinnen als respectbootcamp. Een programma waar dit soort aso jongeren in het gareel gestampt worden en geleerd wordt wat werkelijk respect is. Soort van terugbrengen van de dienstplicht.

  reageer
 • Lelystad

   

  Niet alleen om dat Prins Friso zij graf is maar elk graf zou hard bestraft moeten worden, graf is rustplaats en verdient respect wie er ook ligt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk 02

   

  idd hard aanpakken en een hele zware straf opleggen.....respectloos tuig!

  reageer
 • jo jo

   

  Walgelijke (in mijn ogen) kinderen.

  reageer
 • Wouter

   

  Waarschijnlijk toch iets in de opvoeding mis gegaan.

  reageer
 • Frenky

   

  Keihard aanpakken dit tuig en een extreem zware straf op legge .

  reageer
 • rja

   

  Ben benieuwd of deze twee jongens wel een hoge straf krijgen tegenwoordig loopt een overvaller binnen een jaar weer buiten de rennende rukker zit ook alweer in polen toch drie dagen vastgezeten...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert