Hoogleraar waarschuwt voor 'prostaatpil'

LELYSTAD • Vr 21 augustus 2015 | 12:42 • Vrijdag 21 augustus 2015 | 12:42
'Wees voorzichtig met het gebruik van voedingssuplementen die claimen een positief effect op kanker te hebben. ' Dat zegt hoogleraar Voeding en Kanker Ellen Kampman, in reactie op de ontwikkeling van het supplement Prostaprev in Lelystad.

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, die gefinancierd wordt door de provincie, heeft 10.000 euro gestoken in Prostaprev. Het middel zou de stijging van de PSA-waarden afremmen. Een hoge waarde kan een indicatie zijn voor prostaatkanker. Door de subsidie van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland worden de pillen geproduceerd en verkocht in een webshop en komen er pillen beschikbaar voor onderzoek.

Volgens Kampman kan een voedingssupplement wel een positief effect hebben, maar is dat niet met zekerheid te zeggen. Het gebruik kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat een hoge dosis van sommige bestanddelen het kankerproces juist bevordert. Kampman pleit voor meer onderzoek voordat het middel aan de man gebracht wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel