Zeewolde 'not amused' over persbericht Lelystad

LELYSTAD
Een persbericht van de gemeente Lelystad over de verhuizing van arbeidsmigranten heeft kwaad bloed gezet bij de gemeente Zeewolde. Lelystad maakte vrijdag bekend dat 325 arbeidsmigranten van een bungalowpark aan de Bosruiterweg in Zeewolde naar Lelystad zullen verhuizen. De bedoeling is ze onder te brengen in het gebouw Lelystaete in het Lelycentre.

Volgens de gemeente Lelystad is de verhuizing nodig omdat er in Zeewolde ruimte gemaakt moet worden voor de opvang van asielzoekers. In het persbericht van de gemeente was te lezen dat de opvang van de asielzoekers al zeker is.

Zeewolde benadrukt dat de kogel nog niet door de kerk is. Pas over enkele weken wordt een beslissing verwacht. De gemeente Lelystad heeft inmiddels op aandringen van Zeewolde haar persbericht gerectificeerd.

reacties (19)

 • Bert

   

  College van b en w Zeewolde gesteund door de raad doet aan list en bedrog. Mondvol over handhaven maar overtreedt zelf alle fatsoensnormen.conseguenties trekken en wegwezen

  reageer
 • aangespoeld op kos

   

  Oeps, Lelystad praat zijn beurt voorbij

  reageer
 • leo

   

  Om eerlijk te zijn zit ik helemaal niet te wachten op arbeidsmigranten of asielzoekers in mijn achtertuin. Het lijkt al wel bijna of ik mee in het buitenland waan in Lelystad. De kinderen kunnen bijna niet eens meer even zelf een boodschapje doen voor hun ouders. (Ze vonden het leuk om af en toe even een brood te haken of iets dergelijks zonder ouders.) Vroeger kon dat nog gewoon dat je zonder angst en beven even naar de supermarkt kon gaan zonder aangesproken te worden door mensen die geen Nederlands spreken. De supermarkt is op 8 minuten loopafstand en daartussen komen dan ook nog de arbeidsmigranten? Tja... Afbreken dat gebouw zou ik zeggen en plaats er dan mooie woningen net als een klein stukje verder. ..

  reageer
 • Dirk

   

  Lelystad, en dan vooral de PvdA, is er trots op mensen als beesten in kleine onderkomens onder te brengen. 4 mensen op 35m2! Geen privacy, ordeverstoring en de gebruikelijke overlast van groepsvorming. Dit is heel triest! Deze arbeiders doen het werk waar wij te beroerd voor zijn, zelfs het Concern voor Werk maakt gebruik van deze doelgroep terwijl bijstandsclienten lekker thuis zitten. Salonsocialisten! Ga je schamen!

  reageer
 • Klaas

   

  dat noemen we nou een politiek besluit. In de achterkamertjes is het alleen besloten. En burgers hebben hier niets van te vinden. Wel lekker democratisch. Het ergste is dat Leefbaar Zeewolde, de lokale partij, nog voorstander is ook!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joris Goedbloed

   

  U weet toch de definitie van het woord "politiek" Liegen en bedriegen

  reageer
 • Johan

   

  Laten ze polder gewoon weer terug geven aan de zee

  reageer
 • waarnemer

   

  Zie de website www.onszeewolde.nl Daar is sinds vandaag alle beschikbare correspondentie te lezen omtrent de besluitvorming betreffende de komst van het AZC naar Zeewolde. Lees het en oordeelt u zelf. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven voor de direct betrokkenen, zijnde B & W van Zeewolde.

  reageer
 • sipke veenstra

   

  Idee ? De 600 arbeidsmigranten gewoon hier laten in hun hotel en 325 asielzoekers huisvesten in het oude gerechtsgebouw in Lelystad ? Alle nieuws over het mogelijke AZC op www.onszeewolde.nl

  reageer
 • Nujij

   

  Het zijn er echt wel meer dan 600, dat weet iedereen in Zeewolde.

 • walgelijk

   

  Wat een sneue reactie van de gemeente Zeewolde. Zelf de boel onderling al stiekem regelen met Lelystad en dan net doen alsof alles nog besloten moet worden. Zeewolde, echt mijn dorp niet meer, t huis staat al te koop. Walgelijk gedrag van een gemeente. Zij die dit alles beslissen.....moeten de mond spoelen met zeep en hun hersens met iets nuttigs......en verder vertrekken, want je zou je hoofd toch niet meer durven laten zien in t dorp...bah...

  reageer
 • Jantje

   

  De werkende arbeidsmigranten blijven op hun plek zodat ze op de fiets naar het werk kunnen en Lelystad krijgt de asielzoekers. Wat voor spel wordt hier gespeeld?

  reageer
 • Wegwezen uit Lelystad...

  reageer
 • Jeroen

   

  Natuurlijk is alles al in kannen en kruiken. Alleen mogen wij inwoners van Zeewolde dat nog niet weten van vadertje Gorter. Dan blijkt namelijk weer dat we voorgelogen worden door deze fijne man

  reageer
 • Frans F

   

  Ruimte zat in Zeewolde, alleen even logistiek regelen met Lelystad. Vanwaar die ophef?

  reageer
 • Erik

   

  Vreemde manieren van communiceren houden de Gemeenten Lelystad en Zeewolde er op na als het gaat over de opvang van asielzoekers... Het lijkt er in ieder geval op dat ze elkaar 'alvast' gevonden hebben bij het zoeken naar een oplossing voor de Gemeentelijke uitdagingen in Zeewolde.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Oops, wat weet de gemeente Lelystad meer als wij, de bewoners van Zeewolde!!?? Ik krijg er een raar smaakje van in mijn mond, heb toch het vermoeden dat er iemand iets te snel de uitkomst naar buiten heeft gebracht.... Ik kan denk ik wel de conclusie trekken dat alles al geregeld is in een achterafkamertje. En om het toch net echt te laten lijken doet de gemeente Zeewolde beetje verontwaardigd.

  reageer
 • Nico

   

  Zielig in Zeewolde. Iedereen weet dat de race al gelopen is.

  reageer
 • Jan

   

  Nogmaals het besluit is al lang genomen alleen de leugen er om heen moet nog gemaakt worden zodat het minder erg lijkt... Den haag doet precies hetzelfde

  reageer
 • Logischtoch?

   

  Tuurlijk is het besluit al genomen, gaat geld opleveren. Meer inwoners en dus meer geld voor Zeewolde.

 • Ik

   

  Tuurlijk..................... pinokkio

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert