Graafmachine van fietsbrug getakeld

LELYSTAD
De graafmachine die vrijdagochtend met z'n wielen door een houten fietsbrug zakte in de Lelystadse wijk Schouw is inmiddels weggetakeld.

De houten planken van de brug waren niet bestand tegen het gewicht van de zware graafmachine. De brug is dan ook alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers.

Volgens de gemeente Lelystad wordt de brug tijdelijk gerepareerd met houten platen. Binnenkort start er groot onderhoud aan een aantal bruggen waarbij ook deze brug gerepareerd wordt.

Foto's: Lisanne Ooijevaar

reacties (12)

 • Gg

   

  Ik zie vaak genoeg politie surveilleren door het park met auto en al over de bruggen en fietspaden, wat ze er moeten, geen idee? Want een brommer is sneller in het park...

  reageer
 • lelystad

   

  AL die houtenbruggetjes moeten dringend vervangen worden. Het houtenbruggetje in de Schoener breken de planken ookom de haverklap, en niet door een graafmachine maar gewoon door een fietser of voetganger.

  reageer
 • Dick

   

  Hoe goed de brug ook onderhouden is, als je hem "overbelast". Gaat ie gewoon stuk. net als die kranen in Alphen, die waren echt wel goed onderhouden maar bij verkeerd gebruik vallen ze om.

  reageer
 • H.Wiesener

   

  De gemeente Lelystad heeft vermoedelijk verzuimt om inspectie uit te voeren voor alle houten fietsbruggen meer dan 20 jaar oud vervangen worden. Houten fiets bruggen zijn niet geschikt voor middel en zwaar matriaal overheen te gaan.

  reageer
 • ron

   

  wat heet dat azobe 25 jaar mee kan. maar 1. je moet wel kijken of er geen onderdelen verrotten , scheuren oid er mag geen onkruid of mos op staan en deze dan wel continue vervangen. 2. zonder rot en scheuren en mos ; ja dan kan het wel 50 jaar mee gaan maar zo kan je niet rekenen. 3. 'antislip' groeven versnellen het rottingsproces net als het inkapselen in een bitumineus middel dat na verloop van tijd deel los laat mos zorgt ook voor een hel lange vochtigheid samen met lucht; ook dat versnelt het rottingsproces. en een ontheffing voor het gebruik van een fietspad is nog geen ontheffing voor het gebruik van een fietsburg. die worden uiteraard alleen afgegeven als het gewicht van het voertuig is afgestemd op de brug. Maar - tenzij je een aantal dagen hebt gespijbeld o.i.d - dat leer je wel in de opleiding dat je nooit zomaar over een fietsbrug mag. Het zou me dan ook niet verbazen dat er weer meerdere oorzaken zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Bij een goed onderhouden brug kan dit niet gebeuren. Deze bruggen zijn in begin jaren 70 van de vorige eeuw aangelegd en àzobe gaat ca. 25 jaar mee, dus deze bruggen hadden eigenlijk al vervangen moeten zijn. Trouwens die kranen van jou worden steeds zwaarder (zie eerder bericht). Eerst 5 ton, wat juist is. Bij een goede brug kan dit makkelijk.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Nee ,lomp commentaar van iemand die niet weet waar die over praat !

  reageer
 • Dick

   

  Strooiwagen vs medi kraan 3500 kg vs 10000 kg Eerst ff nadenken voor je een domme reactie plaatst.

  reageer
 • frits

   

  Had de bestuurder een ontheffing om daar op het fietspad te rijden? Nee? Dan was het een lompe actie van de bestuurder. Ontheffingen zijn niet voor niets nodig; dan kan de gemeente namelijk beoordelen of het voldoende veilig is ergens met een afwijkend voertuig te rijden. Overigens zal de gemeente als er geen ontheffing was omgetwijfeld de schade verhalen.

  reageer
 • m.s

   

  Lompe reactie van jou. In de winter word er ook met strooiwagens overheen gereden

  reageer
 • piet

   

  Nee, slecht onderhoud door de gemeente. die brug is compleet verrot.

  reageer
 • kees d.

   

  Lompe actie van die machinist!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert