"Vrouw mishandelde 12 jaar lang kinderen"

LELYSTAD
Tegen een vrouw uit Lelystad is een half jaar celstraf geëist omdat ze twaalf jaar lang stelselmatig haar kinderen zou hebben mishandeld. Volgens het Openbaar Ministerie krijgen de vier kinderen sinds 2003 er onder meer met een stoffer van langs.

Naast de celstraf eist het OM een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf als ze de komende 4 jaar weer de fout in gaat. Ook wil de officier van justitie dat de Lelystedelinge een meldplicht bij de reclassering krijgt en in behandeling gaat. Bovendien zou ze niet in de buurt mogen komen van haar kinderen of haar man, met wie ze in scheiding ligt.

Volgens de vrouw zijn zijzelf en haar kinderen juist door de man mishandeld. Ook zou hij hun kinderen gedwongen hebben om verklaringen tegen haar af te leggen.
De rechter doet op 4 september uitspraak.

reacties (8)

 • Carry

   

  dat weet je niet. Misschien is er door buren wel degelijk aan de bel getrokken. Maar doen de instanties niets met deze meldingen. Is mij ook overkomen. Heb toen gezegd dat ze lang moesten wachten voordat ik weer zou bellen.

  reageer
 • San

   

  Slaan met voorwerpen gaat te ver. Ik heb ook wel eens eenvpak voor mijn billen gehad en dan had ik het echt verdiend. Maar alleen met de hand en op de kont. Ik ben er niet slechter van geworden. Maar je moet de grens kennen... En dat weet niet iedereen vandaag de dag

  reageer
 • Niek

   

  Als haar reactie is dat het de schuld van haar man is, lijkt ze mij nog niet aan behandeling toe.

  reageer
 • Joop

   

  Ik werd vroeger ook gemept, met een lat of een mattenklopper. En hoewel ik dat niet normaal vind, zal ik het er zelf naar gemaakt hebben. Niet iedere ouder is een psycholoog die weet hoe je met zulk gedrag om moet gaan. Onmacht dus. En als er al van alles aan de hand is in dat gezin, zou het zo maar eens kunnen dat die kinderen het bloed onder haar nagels vandaan hebben gehaald.

  reageer
 • Nico

   

  Mij verbijstert elke keer de passiviteit van de omgeving. De partner, oudere kinderen, de familie, de buren, de school, de sportvereniging; niemand grijpt in. Ik kan er niet bij dat niemand het eerder gezien heeft. Het is zo makkelijk de andere kant op kijken. Wat mij betreft zijn er talloze mededaders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  12 jaar lang kinderen mishandelen en een halfjaar cel. Kan echt niet. De emotionele schade bij de kinderen zal nooit meer weg gaan. Maarja die vrouw zal geestelijk wel het een en ander mankeren(anders doe je zoiets niet) en dus is het niet verstandig om mevrouw lang op te sluiten maar te behandelen. Er zijn genoeg gezinnen die in scheiding liggen of andere spanningen, waarom slaat deze vrouw er stelselmatig erop los en doen anderen het niet?

  reageer
 • John

   

  Het kan in Lelystad

  reageer
 • Nol

   

  Geef anderen maar weer de schuld. Waarom heeft haar man dan geen straf gekregen? Schande deze vrouw!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert