"Asielzoekerscentrum leidt niet tot overlast"

ZEEWOLDE
Een asielzoekerscentrum geeft geen overlast voor de nabije omgeving. Die conclusie trekken Betsy Adema van de ChristenUnie en Cees Steijger van Zeewolde Liberaal na een werkbezoek aan twee asielzoekerscentra.

Een delegatie van zo'n twintig gemeenteraadsleden van Zeewolde ging zaterdag op werkbezoek in Luttelgeest en het Friese Bergum om meer helderheid te krijgen over asielzoekerscentra.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers heeft dit voorjaar gevraagd of Zeewolde asielzoekers op kan vangen. De gemeente is in principe akkoord maar er is veel discussie over het aantal asielzoekers en de plek. Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde neemt uiterlijk volgende maand een beslissing over de komst van een azc.

Foto: burgemeester Gerrit Jan Gorter

reacties (30)

 • Henk

   

  Wat een arrogantie "onze plicht" maak jij uit wat een ander moet doen? Barmhartig? Ga je gang zou ik zeggen, WIJ leggen jouw en gelijk gestemden niets in de weg.

  reageer
 • AZC Alert Zeewolde

   

  We kunnen alleen maar zeggen, meldt u via Facebook aan bij AZC Alert Zeewolde, onderdeel van het landelijk burger platform AZC Alert. Het wordt tijd dat we massaal dit gemeentebestuur laten zien dat zij onbehoorlijk bestuur plegen. Op AZC Alert Zeewolde ook de ingezonden brief aan de gemeenteraad, met daarop o.a. hooghartige onbeschofte reacties van Onleefbaar Zeewolde.

  reageer
 • Johan

   

  Het is logisch dat Lelystad wel Polen wil hebben en geen AZC. Polen werken hard voor de familie in Polen en keren na een aantal jaren weer terug naar Polen, relatief heb je weinig last van ze. De AZC bewoners mogen eerst niet werken en veroorzaken daarom meer overlast uit verveling. En of ze nog weer terug gaan naar het land van herkomst, nee hoor gewoon PVDA stemmen en ze mogen allemaal blijven!

  reageer
 • Erik V

   

  Bijzonder stukje propaganda vanuit B&W Zeewolde?! Positief aan het verhaal is dat we kunnen constateren dat Zeewolde weer een eigen theater heeft: Prominent gevestigd in het gerestaureerde gemeentehuis op het raadhuisplein!

  reageer
 • Ras

   

  Wat heeft dit met negatief te maken de regering zorgt nog niet eens voor zijn eigen burgers. Als je er toch mee zit neem ze lekker in huis zou ik zeggen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Wat een negativiteit toch weer. Waar blijven de barmhartige mensen? Of is dat alleen mogelijk als dat geen inbreuk maakt op je eigen omgeving. Deze mensen moeten geholpen worden! Dat is onze plicht!

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Lelystad wil de polen wel opvangen maar geen azc... polen die in zeewolde werken naar lelystad ??? Want er moet en zal eem azc hier komen te zot voor woorden gemeenteraad van zeewolde inclusief pinokio gerrit jan gorter weg met die man

  reageer
 • Jeroen

   

  Waarom kunnen wij, de burgers van Zeewolde, onze burgemeester niet afzetten? Wij als burgers hebben geen vertrouwen in deze man, dus ik zeg; Weg met Gorter! Die man helpt langzamerhand het hele dorp naar de filistijnen met al zijn leugens.

  reageer
 • schaamte

   

  Ik schaam me kapot voor deze poppenkast gemeenteraad en gewoon doorgaan en de burger in de maling blijven nemen elke week ernstige vechtpartijen schietpartij steekpartij schering en inslag maar in zeewolde gebeurt dat niet

  reageer
 • Dirk

   

  Zeewolde begint op Lelystad te lijken! Een college met een dubbele agenda. Positiemacht en zelfverrijking, wat is het ware motief? Uiteindelijk zijn de asielzoekers nu voor de tweede keer slachtoffer!

  reageer
 • poppenkast

   

  Worden gewoon in de maling genomen en klagen beetje op social media en gorter lacht de burger gewoon uit besluit was januari al genomen en volgend jaar zitten ze er dus ook uiteraard betaald door belastinggeld nederlanders bij de voedselbank en gelukzoekers in splinternieuwe huisjes vers brood elke morgen avondeten alles uiteraard goed geregeld bedankt !!

  reageer
 • Ja zelfs als je de hond uitlaat vallen ze je ook lastig bij luttelgeest en ook als je in de bus zit kijken ze je de hele weg aan of gaan ze met hun voeten op je spullen zitten en dan maar 50 euro per week krijgen van de coa maak niet uit of je een baby oud of jong ben iedereen krijgt 50 euro per week in azc luttelgeest hun hebben altijd meer dan een gemiddelde Nederlander met inkomen.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Elke dag worden er vechtpartijen gemeld in azc's. Maar in Zeewolde gebeurd zoiets natuurlijk niet... Wat een schijnvertoning van deze B&W!! De beslissing is al lang genomen, en de hele gemeente gaat naar de filistijnen. Maar dat boeit Gorter en consorte niets! Als het maar subsidie opleverd voor de gemeentekas. Wij als bewoners mogen WEL instemmen HOE we gaan bezuinigen, maar inspraak ( lees dikke vette NEE tegen dat azc) dat wordt niet getollereerd. Huizenverkopers, mensen die het plan hadden zich hier te vestigen,bedrijven die haddel willen komen op het Trekkersveld.... Kansloze missie!! En er is wel degelijk bedreinging van deze gelukszoekers tegenover de bevolking in NL!! Dat dagje uit van B&W is gewoon een wassen neus en tendensieuze en in het straatje van dat coa. Ik hoop dat er een golf van bezwaren worden ingediend.

  reageer
 • omwonende

   

  Ik dacht al wat was het gisteren stil op het centrum.

  reageer
 • Anja

   

  Fiets maar eens als vrouw langs de opvang aan het Krachtenveld, wordt je toegeschreeuwd door mannen die daar rondhangen. Lekker veilig gevoel geeft dat!

  reageer
 • Eveline

   

  Serieus waarom gaat deze poppenkast nog door?! De beslissing is allang genomen! Je kan me niet wijsmaken dat het anders is. De gemeente doet alsof ze alles helemaal afwegen en goed naar alle betrokken partijen luisteren. Maar dat is echt onzin! Wat een smerig wereldje is het toch die politiek! Ik vraag me af of omwonende van het azc in Dronten overlast hebben, of ligt dat veel verder weg van het centrum? En uiteraard is er niets van overlast te zien bij zo'n kosten-vretend-werk-uitje betaald door de burger. Want ze zullen echt niet de relschoppers erbij halen om hun een handje te komen geven. En ook zullen ze niet langs omwonende gaan die wel klagen. Echt waar getver wat een nare poppenkast! En nee ik ben niet helemaal tegen een azc, ik snap dat er soms dingen moeten maar ik zou denken 200 man is ook prima. Het gaat mij om de manier waarop de politiek en de media ons willen bespelen en voor houden dat niets zeker is. Kom op zeg!

  reageer
 • waarnemer

   

  Bijna de gehele bevolking van Zeewolde heeft deze schijnvertoning door, toch gaan deze bestuurders willens en wetens door. De mening van de burgers wordt genegeerd, de onderzoeksresultaten uit het rapport van Sipke Veenstra wil men niet in ontvangst nemen. Zo werkt het dus in Zeewolde, iedereen met een andere mening wordt systematisch buiten spel gezet. Maar.... er komen ooit weer verkiezingen, dus stem die beleidsmakers weg. Wat te denken over een burgemeester, die niet te vertrouwen is. Hij weet pas sinds kort dat er een AZC komt, zijn ambtenaren vertellen hem ook niet alles. Tja, wie dat gelooft.....

  reageer
 • Jacob

   

  Teneinde te kunnen constateren of er al dan niet sparke is van overlast, moet er een bezoek worden gebracht aan hen die in de nabije omgeving hun domicilie hebben en niet (alleen) aan de locatie zelf. Maar eigenlijk is de conclusie zoals getrokken door Bestsy Adema en Cees Steijer een rethorische. Want natuurlijk veroorzaken mensen die liefdevol worden opgevangen en vrije kost en inwoning geen overlast voor hun gastheren en gastvrouwen. Maar goed, Zeewolde kan weer gerust gaan slapen. Wat moeten wij als eenvoudige volwassen burgers toch blij zijn met een Betsy Adema en Cees Steijer die hun unieke gaven inzake mensenkennis, levenservaring, (bestuurlijke) inzicht, wijsheid en andere geestelijke bagage willen inzetten om ons door het leven in Zeewolde te leiden. Wellicht was het ook beter geweest om het werkbezoek te laten hebben voorafgaan aan de informatieavond van enige tijd geleden. Het geheel blijft de indruk geven dat in het collegae en gemeenteraad individuele persoonlijke belangen gelden en niet de belangen van de burger. In dat verband is het jammer dat er in Nederland geen directe democratie is. In geval van dat dit wel had bestaan, had het de consequentie gehad dat daarmee ook het bestaansrecht was weggenomen voor mensen als Betsy Adema, Cees Steijer en niet te vergeten Gerrit Jan Gorter.

  reageer
 • John

   

  En zo worden met ieder 'positief' bericht langzaam voorbereid op de komst van het AZC. Eerst 500 a 600 asielzoekers (vanwege de protesten), en later worden het er meer. Het gaat precies zoals te verwachten was, ik zie grote gelijkenis met de landelijke politiek.

  reageer
 • Truus

   

  Het gebouw op de achtergrond van de foto is slechts de recreatieruimte.... Daar hoeven geen 1500 bewoners in gelukkig.

  reageer
 • teleurgesteld

   

  Hebben al een azc gehad dit besluit was allang genomen en om het gezicht te redden toch ff kijken en OH de buren hebben nergens last van en pinokio heet onze burgemeester ook wel gorter genoemd

  reageer
 • Gerrit

   

  Laat me niet lachen. Hoe vaak hier in Luttelgeest wel geen vrouwen\meisjes op de fiets worden lastig gevallen door de mannelijke asielzoekers

  reageer
 • Simpel

   

  Asielzoekers worden door de overheid gezien als inwoner van de gemeente waar ze opgevangen worden in een aoc, hoewel ze niets te besteden hebben. Omdat ze worden gezien als inwoner van de gemeente en de gemeente door Den Haag betaald wordt op grond van het aantal inwoners, wil ieder raadslid zoveel mogelijk asielzoekers binnen de gemeentegrenzen. Objectief is het oordeel van een raadslid daarom zelden.

  reageer
 • Rob

   

  leuke photo maar daar kunnen geen 1500 man in hoor!

  reageer
 • Rob

   

  willen ze daaraan hun politieke lot verbinden? Heb overigens nog nooit van deze zgn. deskundigen gehoord en hecht er dan ook geen enkele waarde aan. Laat ze nu eens na al de protesten vanuit de samenleving vertellen hoeveel van die gasten er nu gaan komen of worden we straks weer negatief verrast door deze gemeente die te vaak op eigen houtje handeld.

  reageer
 • Rob

   

  Tuurlijk geeft het geen overlast. Ook worden er geen mederwerkers bedreigd. Maar.... hoeveel komen er? Want dat het er komen gaat is wel duidelijk. Wedden?

  reageer
 • Jan

   

  Tja je moet toch wat zeggen nu het geheimpje uitgekomen is...

  reageer
 • Van Zoelen

   

  Dat bepalen we zelf wel maar niet die ja knikkers van raamambtenaren.

  reageer
 • mm

   

  Deze mensen wonen er ook naast neem ik aan

  reageer
 • Frenky

   

  Ja zolang ze er zelf maar niet naast wonen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert