Anti-krakers blij met kamers in Golfslag

EMMELOORD
De zestien anti-krakers die sinds vorige maand tijdelijk wonen in het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord, zijn tevreden over hun huisvesting. Het tehuis is weliswaar verouderd, maar daar staat tegenover dat de huur laag is en De Golfslag dichtbij winkelstraat de Lange Nering staat.

De laatste ouderen vertrokken in april uit het verzorgingshuis. Anti-kraakorganisatie Ad Hoc beheert het gebouw om verpaupering door leegstand tegen te gaan. De tijdelijke bewoners moeten hun kamers weer verlaten zodra duidelijk is wat eigenaar Zorggroep Oude en Nieuwe Land met De Golfslag gaat doen.

Voor bewoner Mark Reijrink is het wonen op de tweede verdieping heel speciaal. Zijn oma woonde drie jaar geleden nog op dezelfde etage van De Golfslag.

reacties (3)

 • HoHoHo

   

  Asielzoekers eerst.

  reageer
 • Whoknows

   

  Waarom gewoon niet verhuren aan jongeren die op zich zelf willen gaan wonen. In Emmeloord zijn er zat die op zich zelf willen maar geen goedkope woning kan betrekken omdat deze vaak gehuurd worden door de goedkope uitzendburo's of Oostblokkers.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Er staan inmiddels duizenden vluchtelingen met een verblijfstatus te popelen hun intrek te nemen, de slimme mensen van Mercatus veinzen al tijden de flats af te breken langs onze winkelstraat, maar ik vermoed gezien de tijd welke men er voor uitrekt in deze tijden van hoge werkloosheid men deze woonruimtes gaat verhuren aan onze nieuwe burgers,ondanks Mercatus de woningen niet meer geschikt achtte voor bewoning. We gaan het zien, regeren is vooruit denken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert