Romeins schip na 18 jaar te zien in museum

LELYSTAD
Het eeuwenoude Romeinse schip De Meern I, dat lange tijd in Lelystad bewaard lag, is vanaf volgende week in een museum te bewonderen. Het schip, een Romeinse rivierpraam, ligt in het Utrechtse cultuurpark Castellum Hoge Woerd dat zondag open gaat.

Archeologen vonden het Romeinse schip achttien jaar geleden in de bodem van de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het uitgraven duurde zes jaar. Daarna is het geconserveerd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Lelystad.

In maart dit jaar is het Romeinse schip verplaatst naar Utrecht. De deuren van cultuurpark Castellum Hoge Woerd gaan zondag open voor het publiek. Het park is gebouwd op de plek waar vroeger een Romeins fort heeft gestaan.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Dat denk ik niet. Deze vondst is niet alleen erg mooi, maar ze werpt ook een bijzonder licht op de Romeinse periode in onze streken. Vondsten als deze, maar ook meer recente ten noorden van de Limes tonen aan dat Nederland (wat toen nog niet bestond) romeinser was dan tot nu toe werd aangenomen. En zonder goede kijk op het verleden hebben we geen toekomst.

  reageer
 • Pffff

   

  Denk dat dat geld wel beter besteed had kunnen worden.

  reageer
 • Julius

   

  Goed nieuws.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert