Aantal bomen Karel Doormanweg preventief gekapt

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder laat een aantal populieren langs de Karel Doormanweg preventief kappen. Die maatregel wordt genomen omdat zondag door harde wind takken afbraken en op de weg bij Tollebeek terecht kwamen.

Volgens wethouder Andries Poppe ging het om relatief jonge bomen die snel zijn gegroeid. Daardoor waren zij vermoedelijk niet bestand tegen de harde wind die vanuit een ongebruikelijke hoek waaide.

Medewerkers van de gemeente hebben zondag en maandag alle bomen langs de Karel Doorman geïnspecteerd. Conclusie was dat er op dit moment geen gevaar meer is, maar dat een aantal bomen voor de zekerheid moeten worden gekapt.

Volgens de provincie Flevoland zijn ook langs de Domineesweg zo'n dertig bomen flink beschadigd geraakt. Een aannemer bekijkt ook daar welke bomen eventueel gekapt moeten worden.

reacties (2)

 • tijn

   

  En wie fietst er dagelijks over Karel Doormanweg? Juist Poppe.... Stel dat een bewoner een boom wilt laten kappen daar hij hinder heeft inzake blad/eikels etc. Krijgt het antwoord" je wou bosrijk wonen. Dan heb je dat" bah wat een staaltje van macht is dit weer.

  reageer
 • jan

   

  bij de inrichting van de Noordoostpolder zijn er als windbrekers een aantal assenkruizen met snelgroeiende bomen geplant. Die zijn nu 60 jaar later allemaal gerooid. De windbrekers zijn niet vervangen. Je merkt het resultaat, het stuift weer in de polder, en boomrijen waaien om... Onderhoud van singels is duurder...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert