Minder aanhoudingen tijdens Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Ma 24 augustus 2015 | 16:52 • Maandag 24 augustus 2015 | 16:52
Tijdens Lowlands in Biddinghuizen heeft de politie 79 mensen aangehouden. Dat zijn er een stuk minder dan de 119 vorig jaar. Zo melden politie, justitie en de gemeente Dronten.

76 mensen zijn aangehouden omdat ze in het bezit waren van verdovende middelen. Eén aanhouding werd verricht vanwege verstoring van de openbare orde en twee mensen werden betrapt toen ze over de hekken probeerden te klimmen om het festivalterrein op te komen. Bij de politiepost is 10 keer aangifte gedaan van diefstal, vooral uit de tenten op het campingterrein.

De verdachten zijn op het festivalterrein voorgeleid aan de officier van justitie. Ze werden bijgestaan door een advocaat. De politie heeft voor ruim 27.000 euro aan boetes uitgedeeld. 15% daarvan is direct betaald. In zeven gevallen heeft de politie aangetroffen drugs voor nader onderzoek doorgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel