Minder aanhoudingen tijdens Lowlands

BIDDINGHUIZEN
Tijdens Lowlands in Biddinghuizen heeft de politie 79 mensen aangehouden. Dat zijn er een stuk minder dan de 119 vorig jaar. Zo melden politie, justitie en de gemeente Dronten.

76 mensen zijn aangehouden omdat ze in het bezit waren van verdovende middelen. Eén aanhouding werd verricht vanwege verstoring van de openbare orde en twee mensen werden betrapt toen ze over de hekken probeerden te klimmen om het festivalterrein op te komen. Bij de politiepost is 10 keer aangifte gedaan van diefstal, vooral uit de tenten op het campingterrein.

De verdachten zijn op het festivalterrein voorgeleid aan de officier van justitie. Ze werden bijgestaan door een advocaat. De politie heeft voor ruim 27.000 euro aan boetes uitgedeeld. 15% daarvan is direct betaald. In zeven gevallen heeft de politie aangetroffen drugs voor nader onderzoek doorgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.

reacties (1)

  • Opvallend

     

    Goh dat is meer geld dan vorig jaar. Heeft bijstand van de huilebalkjes van de advocaat dus averechts gewerkt! Goedzo, zero drugs!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert