Wethouder ziet proef basisinkomen in NOP niet zitten

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Hennie Boogaards van de gemeente Noordoostpolder ziet een proef met het basisinkomen niet zitten. Dat zei ze maandagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis op vragen van de fractie PvdA-GroenLinks.

Het basisinkomen houdt in dat mensen een toelage krijgen om van te leven en afzien van bijstand en toeslagen. Ze mogen zelf bepalen of ze daarnaast willen werken. Gemeenten denken veel te kunnen besparen als ze alle regels voor bijstand en toeslagen niet hoeven te handhaven.

De PvdA-GroenLinks-fractie vindt het de moeite waard om te onderzoeken of een basisinkomen kan werken, maar volgens Boogaards is er in Noordoostpolder geen weerstand tegen de huidige bijstandsregels.

reacties (2)

 • aki24

   

  Ik vindt dit een goed plan er zijn tóch meer werklozen dan dat er vacatures zijn de meeste schreeuwen ga maar werken voor je geld nou kom maar op met die banen voor 650000 werklozen die zijn er niet wakker worden

  reageer
 • Faerie

   

  Heel veel gemeentes zijn dom bezig. Het basisinkomen is niet een vervanging van uitkeringen! Zo helpen mensen het hele idee om zeep! Een pilot voor basisinkomen werkt alleen als een hele stad, alle inwoners, ALLE inwoners vanaf 18 jaar.. onvoorwaardelijk.. ON-VOOR-WAAR-DE-LIJK, ongeacht of ze wel of niet werken, gepensioneerd zijn etc.. een basisinkomen krijgen. Het basisinkomen in de pilot zoals hij hoort vervangt alle, ALLE sociale voorzieningen. Ook WW, bijstand, kinder-, huur-, zorg- en andere toeslagen. ALLES. Ook villasubsidie.. sorry.. hypotheekrenteaftrek. Het basisinkomen is voldoende om sober van te leven. Er moet wel een manier komen waarbij diegenen die echt niet kunnen werken een oplage krijgen als compensatie. Alle andere kunnen naar wens en kunnen bijverdienen of vrij vrijwilligerswerk, wat men wilt. Er zijn geen regels meer voor bijverdienen, want iedereen mag werken wat hij erbij wil of kan werken. Er moet een plafond komen waarbij mensen met veel inkomen wel het meeste bijdragen. En zo nivelleer je weer. Veel meer vrijheid, minder gezeur. Google maar op de resultaten van Dauphin. Maar wat ze nu in Nederland doen, het basisinkomen zien als bijstand is zo ongelooflijk stompzinnig FOUT!

  reageer
 • Peter

   

  Hear hear

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert