Boshuijzen stapt uit statenfractie 50Plus

FLEVOLAND
Erik Boshuijzen vertrekt uit de fractie van 50Plus in Provinciale Staten. Hij gaat alleen verder onder de naam Senioren + Flevoland. Dat heeft Boshuijzen maandagavond in een verklaring bekendgemaakt.

Hij zegt ertoe hebben besloten na een gesprek met fractievoorzitter Wout Jansen. Het landelijke partijbestuur kondigde vorige maand een procedure aan om Boshuijzen uit de Statenfractie te zetten. Het Statenlid zou te veel als solist te werk gaan en veelvuldig dreigen met het starten van een eigen partij.

Boshuijzen zegt in een persverklaring dat de oorzaken van de breuk liggen in de persoonlijke sfeer. Hij wil blijven werken op basis van het verkiezingsprogramma van 50Plus.
reacties (7)

 • De Prikker

   

  Welnu, het is geschied. Wederom schade voor 50PLUS. Het had allemaal makkelijk voorkomen kunnen worden. Wie was het ook al weer die dit voorspelde? Intussen zijn er vele leden verdwenen uit 50PLUS Flevoland. De Prikker hoopt dat het landelijk bestuur zich ook eens gaat beraden want die zijn hier ook deels schuldig aan.

  reageer
 • Inwoner

   

  en Jansen wast zijn handen op Twitter in onschuld

  reageer
 • kiezer

   

  Voor de verkiezingen al voorspeld door mij en vele andere ingewijden. Oplossing: Royeren als lid van 50 Plus en de zetel laten innemen door een ander van de kiestlijst 50+. Wat een blamage voor beide kemphaantjes en hun "politieke" carriere.

  reageer
 • Kees

   

  Nou, daar hoef je echt geen ingewijde voor te zijn, dit zag iedereen die zo af en toe deze website leest al aankomen. Verder gaat je oplossing niet werken. Ze kunnen Boshuijzen prima royeren als lid van de partij, maar die zetel blijft van hem. Pas als hij hem zelf opgeeft komt een ander van de lijst aan bod.

 • kees

   

  allemaal koekebakkers die er alleen voor henzelf zitten. met Jansen voorop.

  reageer
 • Reaguurder

   

  Je splitst je af en gaat dan verder met het programma van 50+?! Wat een clown. Weer erg goed voor de geloofwaardigheid van de politiek dit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Hij is in ieder geval gekozen met voorkeur stemmen. In dit geval is het correct dat hij zijn zetel behoud en zich blijft inzetten voor zijn kiezers.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Je had geen glazen bol nodig om dit hanengevecht te voorzien. Opgeblazen ego's wprden doorgeprikt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert