Illegale bar Bubbelz moet dicht

URK
De sauna en bar Bubbelz in het oude dorp op Urk is illegaal. Exploitatie van wellness en horeca is op grond van het bestemmingsplan verboden, zo stelt de bestuursrechter.

De gemeente bekijkt of het mogelijk is om ontheffing te verlenen voor de sauna. Voorwaarde is wel dat de eigenaar, Cees Netel, de illegale bar sluit. Volgens de gemeente dient hij hiervoor een bedrijfsplan in waarover het college binnenkort een besluit neemt.

Op de social media wordt verontwaardigd gereageerd omdat elders op Urk jeugdhonken gedoogd worden. De sluiting zou oneerlijk zijn. Cees Netel begon wellness Bubbelz twee jaar geleden nadat hij zijn kroeg in het dorp Café de Wabu had gesloten.


reacties (17)

 • Lynn

   

  Dan heeft u zeker nog nooit Sauna Drôme Putten bezocht? Sauna's mogen ook alcoholische drankjes verkopen. Daar hebben ze ook een bar. Deze hele ophef van de gemeente gaat nergens over. Op de achtergrond spelen namelijk alleen maar "christelijke principes" maar ondertussen hebben ze meneer Netel al gedwarsboomd met café de Wabu. Toentertijd aan hem beloofd dat hij ergens anders verder mocht, en daar zagen ze ook ineens vanaf. Nu dit. Lekker christelijk! Het gaat wel om die man zijn werk en inkomen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Opsluiten dat geboefte levenslang moet ze die 2 geven.

  reageer
 • Jordi

   

  Beste Urker. Stja, het zal wel, blijkt niet uit het artikel. Waarom zou de gemeente Urk iemand willen dwarsbomen?

  reageer
 • Fritz

   

  Na of tussendoor het sporten mag je van mij als uitbater best aan de bar drankjes of hapjes verkopen. Het gaat hier echter wel om een Wellnesscentrum, dus dan moet je dat ook uitdragen! Dus alleen zelfgemaakte fruit of groentedrankjes en verse groente of fruit snacks. Voor frituur en alcoholische/frisdrank moeten de klanten maar naar de snackbar/ café gaan!

  reageer
 • Urker

   

  beste jordi, Cees is al 2 jaar bezig om een vergunning te krijgen. Ze moeten hem gewoon niet omdat hij anders is. Voor bubbelz heeft hij geprobeerd om een uitgaansgelegenheid te beginnen oo de lemsterhoek. Ook daar werd hij in gedwarsboomd. De gemeente Urk gebruikt alle middelen om hem te dwarsbomen. Nog een ding waarom je bubbels niet kunt vergelijken met de illegale horeca. Cees betaald gewoon belasting en BTW. Cees heeft alle horeca diploma's.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jordi

   

  Volkomen terecht de sluiting. 2 jaar lang heeft Cees de tijd gehad om vergunning cq vergunningen aan te vragen. Waarom heeft hij dat niet gedaan. Hij wilde zeker niet uit de pas lopen. Als je krokodillentranen en meehuilers een plaatsje wilt geven dan moet je er aandacht aan besteden.

  reageer
 • Pieter

   

  Das een goeie volgens de lokale krant van urk is de reden van sluiting ,, de bestuursrechter heeft uitgesproken dat de bedrijfsmatige exploitatie van de wellness en illegale bar op grond van het bestemmingsplan verboden is. Men doet het zelfde in de zogenaamde jeugdhonken. Geld verdienen om je nieuwe drank van te kopen en nieuwe inrichting of uitbreiding daarop. Het geld dat overblijft na de inkoop en dergelijke gaat in eigen zak. Tevens heeft geen enkele bar op het industrie terrein een bestemmings verguning voor horeca. De gemeente Urk is gewoon erg krom bezig. Je moet overigens eens weten hoe hypocriet bepaalde mensen binnen de zware partijen zijn. Hun bloed eigen kroost loopt na twaalf uur ook stomdronken in 1 van de vele jeugdhonken. Ik ga het maar rechtuit zeggen de gemeente urk durft niet op te treden tegen de illegale jeugdhonken. Bang dat de ramen uitgegooid worden bij en dat er rellen gaan komen. Gemeente Urk wees niet zo hypocriet. Geef Cees Netel zijn verguningen het is een mooie aanvulling op de andere legale horeca. Altijd klagen dat er geen plek is voor de jeugd. Nu kunnen jullie er wat aan doen. Steek jullie kop niet in het zand want dat lost niets op.

  reageer
 • jo jo

   

  De meeste hier kunnen beter hun mond spoelen. Hun ontbrak het schijnbaar aan niets....

  reageer
 • George

   

  Pardon? Het is de bedoeling dat je eerst een vergunning aanvraagt en dan pas je zaak opent, niet andersom.

  reageer
 • Rob

   

  Om Bubbelz tegemoet te komen ook maar stoppen met gedogen jeugdhonken. Wel zo eerlijk toch.

  reageer
 • Frenky

   

  Dat is nummer 1. Goed bezig gemeente!

  reageer
 • Hoi

   

  Zoals vaker zijn de reacties hier weer kort door de bocht omdat iedereen buiten Urk niet weet wat er speelt. Sinds de opening van Bubbelz is Cees bezig met een vergunning. Een vergunning die hij maar niet krijgt. Voornamelijk omdat Bubbelz na 12u open is en dus op zondag. Dit vindt een deel van de Urker politiek niet leuk. Het feit is dat hier wel behoefte aan is op Urk. Waar moeten al deze mensen dan naar toe? Het probleem weer verplaatsen naar de illegale kroegen op het industrieterrein? Wat mij betreft krijgt Cees zo snel mogelijk een vergunning. Het is een gezellige kroeg die we niet kunnen missen. Bovendien hebben we die plaatsen nodig. Het is TE druk in het dorp.

  reageer
 • Tja

   

  gezien de rechten en plichten van de legale horeca ten opzichte van de illegale horeca welke gedoogd word, snap ik Netel volledig om zijn legale kroeg te sluiten en iets illegaals te beginnen. De gemeente is een beetje hypocriet bezig.. Trek dan een rechte lijn en sluit alle illegale horeca...

  reageer
 • kritiesj

   

  tja, die netel bevindt zich in een netelige positie.

  reageer
 • Sander

   

  Goed, nu de rest nog.

  reageer
 • willem dronte

   

  Dat is nummer 1

  reageer
 • Simone

   

  Dat kan natuurlijk alleen weer op Urk . Een kroegeigenaar die zijn café sluit en een illegale kroeg opent zonder bestemmingsplan of vergunningen te hebben hiervoor en dit ook nog oneerlijk vind. Om je dood te lachen wel. Laat de gemeente maar eens alle illegale rotzooi opruimen daar !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert