Extra controles bij wegwerkzaamheden

LELYSTAD
De politie in Lelystad gaat de komende tijd extra controleren bij wegwerkzaamheden in de stad. Dat gebeurt na klachten van verkeersregelaars.

Volgens de gemeente is het de afgelopen weken meerdere keren voorgekomen dat weggebruikers agressief gedrag vertoonden richting de verkeersregelaars. Zij wilden bijvoorbeeld doorrijden, terwijl dat op dat moment niet was toegestaan.

Op de rotonde Westerdreef/Visarenddreef kwam een verkeersregelaar dusdanig in het nauw, dat er aangifte bij de politie is gedaan.

reacties (17)

 • Henk

   

  Waarom moeilijk doen, gooi de hele zuigerplasdreef eruit etc etc. Gewoon omrijden is alles duidelijk want nu is het echt onoverzichtelijk en gevaarlijk want iedereen negeert de verkeersborden en slaat gewoon af.

  reageer
 • Jan

   

  Eerst irritatie opwekken en dan ook nog eens gaan controleren ?

  reageer
 • Boze meneer

   

  het is gevaarlijk, onoverzichtelijk en rommelig. Bij de botter kon je op een gegeven moment sommige stukken van de wijk niet in omdat alles afgesloten was. De verkeersregelaars zijn zelf onbeschofte mensen met een te grote mond. Zijn schreeuwerig en slaan op mijn auto als ik in hun ogen wat fout doe. Met als resultaat een botsing en schade aan mijn auto. En een opmerking van zo een simpele ziel dat er een auto aan kwam. Het is te veel en te onoverzichtelijk allemaal en er staan daar mensen dag en nacht iets te doen? Maar wat ben ik nog niet achter. Dit kan alleen maar in Lelystad:(

  reageer
 • Dirk

   

  Een veel te goedkope aannemer leidt tot deze chaos! De aanbesteding is weer gedaan op geld, niet op kwaliteit! Waar zijn de Lelystadse verkeersregelaars? Ook hier weer een goedkope partij van buiten. Mensen op de bank in Lelystad en maar werknemers van ver blijven halen. Typisch gemeentelijk beleid. En maar geld blijven pompen in een werkbedrijf zonder resultaat voor lokale arbeid. En daar zitten echt goede welwillende mensen bij.

  reageer
 • vogeltje

   

  Nooit bedacht dat die mensen er staan voor nooddiensten die er ineens snel doorheen moeten. Als je niet weet wat ze dien zou je eens rustig na moeten gaan denken. Ze staan er niet voor niets.

 • Gaat er dan ook gekeken worden naar hoe de verkeersregelaars zich gedragen? Rijdt je al harder dan de toegestane 30 km...zitten ze te gebaren dat je moet doorrijden.... Enne op plaatsen waar je momenteel een afslag niet mag nemen of een dreef niet mag oversteken staan verplichte rijrichting borden. ....blijkbaar kent men die niet. Als dan ook de afzetpaaltjes extra wijd uit elkaar staan....tja dan gaat men waar men niet gaan mag, met noodstops etc van anderen als gevolg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Emile

   

  Helemaal met Rob eens, en waarom moet het hele trajekt in 1 keer gepakt worden al een mooi punt om je aan te ergeren toch liggen genoeg rotondes tussen had het in 2 of 3 faces gedaan

  reageer
 • vogeltje

   

  Ze moeten die plekken open laten ivm hulpdiensten. Daarom staan er geen extra paaltjes. De verplichte rijrichting is dus voor alle bestuurders en hulpdiensten kunnen daar dan een uitzondering maken.

 • Rob

   

  Als je die regelaars weglaat dan regelt het verkeer zich zelf wel. Wij zijn een overgeregeld landje. Dat is het probleem hier.

  reageer
 • anton

   

  Nou die gele smurfen horen het verkeer te regelen maar liet ons en anderen gewoon staan en ging in zijn auto zitten.] ipv verkeer tegen houden en anderen de kans geven om er op te komen dus ze moeten niet zeiken die gele smurfen laten ze zelf eerst hun eigen werk doen

  reageer
 • Henk

   

  de gemeente Lelystad veroorzaakt een chaos op de wegen. Het is voor een lelystedeling niet meer te begrijpen welke route hij moet volgen. De verkeersregelaars weten niet hoe je bij je bestemming moet komen. Op een zgn turbo rotonde kan je niet zonder een overtreding te maken 180 keren. Een betere organisatie van de werkzaamheden had veel agressie kunnen voorkomen. De gemeente moet de hand eerst in eigen boezem steken.

  reageer
 • lapro

   

  Wat ik niet begrijp is dat er niet meer goede afzettingingen worden gebruikt. Dan hoeft er namelijk niet zoveel "geregeld" te worden. Dit sluit ook confrontaties uit tussen regelaars en verkeersdeelnemers. Regelaars die veel van hun tijd voldoen zittend op- of in hun auto en opveren als er iets verderop gebeurd.... laat ik het netjes zeggen.... Een aantal van deze regelaars (rotonde oude KVK gebouw) hebben waarschijnlijk het AJLO niet met een diploma afgesloten.......

  reageer
 • robert

   

  In de atolwijk diverse werkzaamheden aan bestrating maar geen waarschuwings borden als je uit het park komt bij het atolplazagebouw . Lekker gevaarlijk voor fietsers GEEN bord te bekennen.

  reageer
 • Misschien OPLETTEN, als je fietst?

 • Luppo

   

  Ja..... Dit artikel gaat over verkeersregelaars.... Niet over het ontbreken van borden in de Atolwijk

 • wilma

   

  goed plan, en de bestuurders gedragen zich niet agressief naar de verkeersregelaars maar ook naar bestuurders die zich keurig aan de snelheid houden. Dus wat dat betreft mogen ze ook bekeuren als ze langs de wegwerkzaamheden harder rijden dan toegestaan

  reageer
 • Henk

   

  als verkeersregelaars het verkeer daadwerkelijk zouden regelen, dan zou een groot deel van de agressie weggenomen zijn. De Griend was/is vanaf het ziekenhuis onbereikbaar. De verkeersregelaars wijzen alleen maar dom. Op de turbo rotonde bij Palazzolo kan je niet eens zonder overtreding 180 Gr keren. Met een betere fasering waren minder verkeersregelaars nodig. De gemeente Lelystad heeft er als opdracht gever een chaos veroorzaakt

 • Frank

   

  Dat verschrikkelijke asociale gedrag van sommige automobilisten. Tuurlijk maken de verkeersregelaars ook wel eens fouten, en zijn die opstoppingen irritant, maar ze staan er vooral om de hulpdiensten door te laten bij calamiteiten. Dus ook voor jouw veiligheid mocht je een ambulance nodig hebben!! Maar nee, men is lekker kortzicht, gefrustreerd en agressief. Iets meer respect graag.

  reageer
 • Jeroen

   

  moeten ze maar goed afzetten en hun werk goed doen....

  reageer
 • Piet

   

  En dan kunnen de wegwerkers er ook niet meer door. Wat is er mis met gewoon de aanwijzingen van borden en verkeersregelaars volgen?

 • Jan

   

  bijzonder intelligente reactie hoor...

 • Ronja

   

  Goed idee dat de politie gaan controleren en hopelijk ingrijpen. Ik vind het respect tegenwoordig voor een medemens, is verschrikkelijk. Die mensen staan daar ontzettend hun best te doen om alles in goede banen te lijden, en áls je een vraag hebt die normaal te beantwoorden. Maar je hebt altijd van die betweters, arrogante en eigengereide weggebruikers die denken dat ze alleen op de wereld zijn en dat hún alles mogen en zich niet aan de regels hoeven te houden. Het is gewoon schandalig, vanmorgen kruising Zuigerplasdreef/Gelderse Dreef, komend vanaf de Gelderse Dreef mocht je alleen maar links af, nee denken er 3, wij gaan wél rechts af. 1 heeft een gigantische woordenwisseling met de verkeersregelaar (hoe dat afgelopen is, weet ik niet) de 2e die gaat rustig toch rechts af, terwijl die 3X moest steken om op de rechter baan te komen en nr.3 maakte het helemáál te bont en rijd doodleuk op de linkerbaan (voor het tegemoetkomend verkeer) gaat weer naar rechts, kijkt totaal niet in spiegel of achterom en ja hoor......BOEM!!!

  reageer
 • Dick

   

  Daar hebben mensen intrinsiek last van. Ik rij altijd zo, nu ziet het er anders uit, ik wil, ik kan niet, ik mag niet, toch wil ik. We kunnen niet met "veranderde situaties" omgaan. Ik sta zelf met evenementen verkeer te regelen en je wilt niet weten wat voor reacties je naar je kop toe geslingerd krijgt. Hoe netjes en aardig je deze mensen ook tegemoet treedt, ze kunnen niet normaal meer denken want er is iets anders dan anders. Daarbij komt ook dat de rijvaardigheid van de gemiddelde automobilist zwaar te wensen overlaat.

 • Motormuis

   

  klopt, veel mensen kennen schijnbaar ook de verkeersborden niet meer wel of niet mogen afslaan. Of hebben wij het omleidingsplan voor het verkeer gewoon te veel mogelijkheden gegeven?

  reageer
 • Dick

   

  Nee hoor, die negeren ze gewoon.

 • Wel repect houden voor wegwerkers en verkeersregelaars ,maar er zitten af en toe wel klunsen tussen met het regelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert