45-kilometer auto van Markerwaarddijk gehaald

LELYSTAD
Op de Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen is maandag een 45 kilometer-auto van de weg gehaald.

Volgens de politie was de bestuurder onderweg van Noord-Holland naar Drenthe en stond het navigatiesysteem ingesteld op de route voor gewone auto's.

De bestuurder, een man uit Alkmaar, is naar het fietspad geleid en mocht volgens de politie daar zijn weg vervolgen.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Het ergste is dat als ik mijn stationwagen van 1500 kg laat begrenzen op 45 km en een bord achterop doe ik ook als 'brommer' ermee de weg op mag.

  reageer
 • Dick

   

  Mag ik de vraag andersom stellen? Vind jij het gevaarlijk als ik op een 80km weg 120 -125 rijd? En waarom vind je dat dan gevaarlijk?

  reageer
 • Pieter

   

  Waarom? Nou heel simpel als je savonds if in de mist op een 80km weg rijdt en er doemt een 45km auto op. Dan kun je bot in de remmen. Daarom plus als ze op een weg rijden met een inhaalverbod(doorgetrokken streep) dan versoirzaakt zon karretje een gigantische file achter zich. Daarom dus

  reageer
 • Carry

   

  Waarom zijn ze gevaarlijk voor het overige verkeer? Omdat automobilisten niet opletten. Zijn te veel bezig met andere dingen. Achter het stuur alleen met autorijden bezig zijn scheelt heel veel!

  reageer
 • Henk K

   

  Ze moeten binnen de EU de regels voor brommobielen oprekken. Meer stevigheid en veiligheids eisen en het gewicht klasse van 350 kg oprekken naar de 450 kg voor meer stevigheid en veiligheid. De snelheid moet ook omhoog naar 65 km ipv 45. Door deze maatregelen het rijbewijs am+ (+staat voor 65km) invoeren dat je in een 65KM brommobiel rijden mag ipv alleen een AM rijbewijs. Daar word het al een stuk veiliger van. Maarja scheve regeltjes en 45 op 80 wegen waar veel bestuurders sneller rijden waardoor je op een bijna stilstaand autootje afrijd en op het laatste moment vol op je remmen moet. dat is pas lekker veilig want laag gewicht en lage snelheid zijn blijkbaar belangrijker dan de algemene veiligheid..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  je snapt zowieso niet dat deze als auto uitziende karretjes op de openbare weg mogen, ze zijn levensgevaarlijk in het overige verkeer en je snapt ook niet waarom die dingen zijn uitgevonden, ze passen niet op het fietspad en daarom moeten ze maar de weg op waar het normale autoverkeer rijdt. Je zal zien dat er in de toekomst in toenemende mate slachttoffers gaan vallen en onze verkeersminister moet dit soort van vervoer bij de wet gaan verbieden, of kan iemand mij uitleggen waarom die storende karretjes nodig zijn?

  reageer
 • Jan

   

  de uitzondering die deze zogenaamde speciale vierwieler bromfietsen hebben, moet maar snel stoppen. Gevaarlijk snelheidsverschil op 80 km wegen, en erin mensen die alleen een bromfietscertificaat hebben, en geen idee hebben van autorijden.

  reageer
 • Tsja

   

  Keer om

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert