Conflict over ouderbijdrage International School

ALMERE
Vijf ouders hebben de International School in Almere voor de rechter gedaagd omdat ze het niet eens zijn met de forse verhoging van de verplichte ouderbijdrage. Ze betaalden eerst rond de 2000 euro per kind per jaar. Dat is nu opgetrokken tot 3500 euro. Volgend jaar komt daar nog eens 1250 euro bij.

Volgens de ouders heeft de vorige directrice toegezegd dat de ouderbijdrage gedurende de schoolcarrière van hun kinderen met maximaal tien procent zou stijgen. De International School kampte vorig schooljaar met een verlies van anderhalve ton, reden voor het stapsgewijs verhogen van de ouderbijdrage.

Volgens de advocaat van de instelling heeft de school geen verwachtingen gewekt en bepaalt het bestuur jaarlijks hoeveel moet worden betaald. Hij wees erop dat de school in Almere voor ouders nog goedkoop is. Andere internationale scholen in Nederland vragen minstens 6000 euro. Op initiatief van de rechter gaan beide partijen nog eens om tafel om te kijken of er een regeling te treffen is. Zo niet, dan doet de rechter op 7 oktober uitspraak.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Of is het jouw domme onwetenheid ? Vast en zeker, of beweer jij nu ook al het '' Internationaal Onderwijs '' in Almere als je broekzak te kennen ? Je eigenwaan neemt gruwelijke vormen aan dan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "In 2013 sloot het Ministerie de school omdat er ontzettend veel mis mee was." - dat is niet meer dan jouw mening, maar je hebt nooit een voet in die school gezet.

  reageer
 • Rudi

   

  Het is jammer dat ik hier geen linken kan plaatsen. In het kort: In 2013 sloot het Ministerie de school omdat er ontzettend veel mis mee was.. De school was een samenwerkingsverband (een cooperatie) tussen Het Baken en Alberdink Thijm (Hilversum). Het gebouw was eigendom van Alberdink Thijm. Het Baken zette de school voort, als een _nevenvestiging_ van het Baken Park Lyceum. Ze bleven het gebouw in Poort huren van Alberdink Thijm. Het Baken haalde zich daarmee een zware last op de schouders. Wat ik denk van de fin. hulp van de gemeente aan scholengemeenschap Het Baken (die 2x 40.000 en wellicht binnenkort meer) is dat de gemeente graag uitstraling wil met het hebben van een "heuse" Int.School met bijbehorende campus en gebouw. Expats wordt wijsgemaakt dat het een heuse Int.School is; in feite is dat gewoon een leugen. Je verwondering dat andere schoolbesturen dit (die fin. ondersteuning voor Het Baken) zomaar laten gebeuren deel ik.

  reageer
 • ron

   

  rudi dank voor je verhaal ; dit verhelderd een hoop . maar een hoop blijft nog steeds schimmig wat betreft het gebouw. wat ik me dan afvraag: men huurt het gebouw vd gemeente is het hele gebouw dan bedacht door de gemeente ? en is dat bedenksel dan zo veel duurder dan andere gebouwen en waarom is dat dan duurder ? waarom trekt deze school, dan in zo een duur gebouw ;? dan weet men toch welke huur daar bij hoort ? of is het toch een samenwerking die geleid heeft tot dit blijkbaar (?) financiële gedrocht ? Ik heb me voor die tijd ook al afgevraagd waarom dezes school subsidie krijgt en andere niet of minder.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is het de kift? Of heb je maar één grammofoonplaat?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rudi

   

  Nog maar een keer. Het is =_geen_ zgn. International School. Het is gewoon een school voor vwo (zie de site van de inspectie). De inspectie noemt het dan ook: Het Baken International School. Ja de school heeft nu eenmaal die naam (uit het verleden) maar is beslist geen Int. School. Het is dus geen instelling op zich, zoals het artikel stelt, maar Het Baken scholengemeenschap is dus het bestuur. Die wordt dus voor de rechter gedaagd. Die nep Int.School heeft geen eigen bestuur, maaar valt dus onder het Baken. Komt er een uispraak, dan zal dat daaruit wel blijken. Voor de goede orde: De school doet aan Internationaal Georienteerd Voortgezet Onderwijs (Igvo-beleidsregel.. zoek met google). Dat maakt het nog geen echte Int. School. Zoveel scholen voor voortgezet onderwijs geven dat Igvo-onderwijs. Die fake Int.School vh Baken staat gewoon als vwo-school onder toezicht van de inspectie. Een echte Int.School niet. Het Baken krijgt van de rijksoverheid voor die nep-school gewoon vergoeding voor haar leerlingen; ook voor dat igvo-onderwijs (mits de leerlingen voldoen aan de criteria van de igvo-beleidsregel), Een echte Intern.School krijgt van de Nederlandse overheid geen enkele fin. ondersteuning. Deze soap hebben we te danken aan wethouder Rene Peeters (d66) die de gemeentraad in 2013 zo gek kreeg om aan Het Baken !!! 2x40.000 te schenken (uit de gemeentekas) om de huur van dat dure gebouw een beetje draaglijk te maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert