Sportketen Telstar vraagt faillissement aan

ALMERE
Voor de megastores van sportketen Telstar uit Harderwijk wordt woensdagmiddag het faillissement aangevraagd. Telstar heeft meerdere zaken in Nederland, waaronder één in Almere Stad. Het personeel is woensdagochtend op de hoogte gebracht van het nieuws.

Telstar verkoopt sportkleding en accessoires. De sportketen verkeert al langer in zwaar weer. Eerder dit jaar werd er al een aantal franchisewinkels failliet verklaard. Ook in Almere merkten de medewerkers dat het niet goed ging, want er kwamen al enkele weken geen leveringen meer binnen. In de vestiging in het stadshart zijn zo'n tien mensen in dienst.

De winkel blijft de komende vier weken nog open, om te onderzoeken of er een doorstart mogelijk is.

reacties (9)

 • Antje Ha

   

  Ze hebben veel te lang in die garagekuil gezeten. Daar hebben ze niets aan een klantenbestand opgebouwd, wie kwam daar beneden? Nu zijn ze in de crisis naar boven verhuisd waar je eigenlijk blanco moet beginnen.

  reageer
 • CvE

   

  Uhm, ze zaten eerst in Almere Buiten hoor...

 • Steven Stedenwijker

   

  Je zag er ook geen hond. Hoe kunnen ze ooit die salarissen, huur en inkoop bij elkaar halen?

  reageer
 • Deb

   

  En van de webshops hebben de winkels ook erg veel last. Makkelijker vergelijken, altijd wel ergens wat je zoekt en vaak goedkoper lastige concurrentie.

  reageer
 • Mondig

   

  Het is zo fijn dat mensen die geen idee hebben hoe het er aan toe gaat/ging, altijd met de grote mond vooraan staan in zulke dingen. Koopman heeft haar best gedaan maar kon dit helaas niet binnen de korte tijd waarmaken. Haar plan van aanpak heeft zeker geholpen. Hoe wil je anders de plus van 8% uitleggen terwijl de markt nog steeds in de min staat.

  reageer
 • Boekhouder

   

  Mondig, waar haal je de plus van 8% vandaan ? Zorg eerst dat je goed geïnformeerd bent, en kom dan met uitspraken. De huur in ALMERE Buiten kon al niet meer worden voldaan, en de verhuizing naar ALMERE Stad was uit nood geboren, een laatste redmiddel. Echter waren de verliezen al dermate dat het een kwestie van tijd was, wanneer de stekker er definitief uit zou gaan. Het gaat hier niet om enkele euro's , maar om zeer grote bedragen. Grotendeels veroorzaakt door mismanagement. Te grote winkelpanden, sponsoring aan clubs, verkeerd assortiment, helaas zal het niet bij deze winkelketen blijven, grote merken zullen volgen, dat ligt niet aan internet, gezien maar 15 % van alle aankopen op dit moment via internet verloopt.

 • lekker gemakkelijk

   

  om nou Telstar de schuld te geven van problemen bij clubs vind ik wel een beetje naief... Ik denk clubs beter moeten nadenken over hun kerntaken inplaats van allerlei wilde plannen erom heen. Ontopic: In Almere waren 2 zaken, 1 in Almere buiten (doemere) waar jaren lang door de locatie geen hond kwam. De winkel in de stad liep volgens mij wel aardig. Ik kwam er tenminste regelmatig spullen kopen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • denk na

   

  Was vanaf begin kansloos, zelf nadenken en niet de schuld van het begrotingsgat bij ene Monique neerleggen.

  reageer
 • Esther

   

  Dramatische bedrijfsvoering, inderdaad van dichtbij meegemaakt hoe TELSTAR zich verkocht bij clubs ten behoeve van sponsoring, gegokt en verloren, maar wel over de rug van vele .......

 • Jan

   

  Jammer, heeft veel impact op de betrokkenen. Het is blijkbaar erg moeilijk om je staande te houden als winkelier. Zou dat komen door alle kosten die regeltjes met zich meebrengen?

  reageer
 • Eric

   

  Gewoon slechte bedrijfsvoering, vele verenigingen zijn hier nu de dupe van, echter waren deze clubs gek op geld, maar vergaten beleidt te maken op basis van juiste berekeningen, kijk naar FC ALMERE, moesten zonodig van kledingleverancier veranderen, alleen voor een zak geld en lopen nu in tenues met een failliet bedrijf op de borst. 2e klasse onwaardig. En alles over de rug van de leden. Kozen voor een trainingssetje als tenue en lieten de leden het volle pond betalen, terwijl er werd gesuggereerd dat er een speciale afspraak was met TELSTAR. Deze kleding kun je overal op internet kopen, TELSTAR wist allang dat deze lijn uit de collectie ging, de eerste zending ging al voor het contract uit de collectie. Gelukkig voor FC ALMERE ligt deze kleding op elke hoek van de straat, dus kunnen ze dit seizoen nog wel uitzingen, maar volgend seizoen kunnen de leden weer nieuwe kleding aanschaffen, erg jammer allemaal, zeker voor een club die toch al in zwaar weer verkeert.

 • RD

   

  Het ging toch beter met de economie !!

  reageer
 • Louise

   

  Gewetensvraag, bent u de laatste jaren meer gaan uitgeven aan A. sportkleding of B. Smartphone Dus.....

 • Rob

   

  En daar kwam ik nou graag. Jammer voor het personeel. En een beetje voor mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert