Amsterdam en Almere steken geld in fruitbossen

ALMERE
De gemeente Almere en de gemeente Amsterdam steken beide 30.000 euro in een project waarbij twee fruit- en plukbossen worden aangelegd. Eén bos komt op het toekomstige Floriadeterrein en het andere komt te liggen in Amsterdam Noord.

Naast het geld van Almere en Amsterdam steken een aantal stichtingen 60.000 euro in het project. Het is de bedoeling dat het Almeerse bos in 2022 tijdens de Floriade geschikt is om vruchten als appels, aardbeien en noten van te plukken.

De geldbedragen worden genoemd in de beantwoording van schriftelijke vragen die D66 in Amsterdam heeft gesteld. De partij wilde weten wat de rol van de hoofdstad is bij de Floriade. Die beperkt zich tot het gebruik van de naam Amsterdam om de Floriade in het buitenland te promoten. De gemeente Amsterdam zegt dat het géén geld in de organisatie van de Floriade steekt.

reacties (17)

 • .\/\/.

   

  Om U te dienen!

  reageer
 • Opa69

   

  Asbest kan nog steeds geen kwaad zolang je weet hoe je ermee omgaat. Door bepaalde figuren die miljoenen aan verdienen om het te verwijeren wordt zowat heel Nederland bang gemaakt, de regering voorop en de kudde erachteraan!!

  reageer
 • Hannes

   

  Jeetje, is dit hoogetuinbouwschool taal.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, Hans van leven ga je dood, maar van sommige dingen ga je sneller dood. Ons hele systeem van normen is gebaseerd op het verkleinen van risico's, en je ziet dat de normen van gisteren morgen achterhaald zijn. Voortschrijdend inzicht. Glyfosaat mag uit voorzorg al niet meer overal verkocht worden. In afwachting van een definitief oordeel is dat verstandig. Lang geleden zag men geen kwaad in asbest...daar is men ook op teruggekomen.

  reageer
 • Hans

   

  wat zit jij nou weer te raaskallen? Er is een onderzoek geweest waaruit naar voorgekomen is dat glyfosaat MOGELIJK kankerverwekkend is! En mocht het zo zijn So What? Van Frisdrank, alcohol, roken, zout etc. Is al WEL aangetoond dat het kankerverwekkend en dat wordt ook nog eens direct genuttigd! Wil je dat we dat moeten gaan verbieden? Ik denk dat de schappen bij AH dan verrekte leeg zullen zijn!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Wat een blamage voor land en tuinbouw om pas in 2022 te laten zien hoe een appel en een peer groeit. Waar het werkelijk om gaat er moet en zal daar 600 woningen komen. Het is echt een zielige vertoning.

  reageer
 • Opa69

   

  De enige plukbos die ik in Lelystad ken is het stadhuis!!!

  reageer
 • joost

   

  Alle bossen zouden ze ouden ze eetbaar moeten maken. Ik ben voor

  reageer
 • .\/\/. spuit geen DDT meer, want:

   

  Ja, morgen brengen. Ik noem één voorbeeld: glyfosaat. Toegelaten op de markt. Inmiddels is er een discussie gaande over of het nu wel of niet kankerverwekkend is.

  reageer
 • Johan

   

  Zolang dat binnen het wettelijk kader is, is daar niets mis mee. Bij een toelating wordt een middel net als medicijnen uitvoerig getest.

  reageer
 • ron

   

  heb 2 kersenboom in de tuin; niet verwaarloosd maar kan er ook niet bij; vogels zijn er blij mee ; plukken hem voor ze rijp zijn al leeg. (van wespen geen last ; althans niet met de kersen als oorzaak) de rode vlekken op mijn verharding; beschouw ik niet als overlast. en de pakjesbezorger haalt mijn perenboom leeg (met toestemming) mijn appelboom staat te wachten totdat iemand zijn appeltjes gaat schillen. mijn pruimenboom is wat karig in zijn pruimen dit jaar; daarom dit jaar minder wespen dan normaal. vorige week appeltaartje gegeten op terras met bezoek van ca. 20 wespen ;-) ach kwestie van rustig zijn en blijven kijken wat je doet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "(...)er is wel goed voor gezorgd!" - je bedoelt hiermee 'rijkelijk met bestrijdingsmiddelen overgoten' neem ik aan?

  reageer
 • Louise

   

  U krijgt een vliegveld.

  reageer
 • K. Appel

   

  Weggegooid geld, wie zit daar op te wachten? Fruit kun je zelf ook bij een fruitteler plukken, kost bijna niks en er is wel goed voor gezorgd!

  reageer
 • RM

   

  Zo ver ik weet heeft Lelystad ook gewoon een plukbos. Zit in de buurt bij de Schouw dacht ik. Vlakbij de kinderboerderij.

  reageer
 • Nico

   

  In het sterk verwaarloosde park de Uithof in Almere Haven staan meerdere kersenbomen. Deze zijn nooit en worden niet gesnoeid en zijn derhalve zo groot dat er nagenoeg niets te plukken valt. Het (over)rijpe fruit geeft nu veel overlast vanwege wespen.

  reageer
 • Opa69

   

  Ja ja, grijpen wij als Lelystad mooi weer mis...Eindelijk een goed initiatief en bij ons gebeurt niets, erg jammer!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert