Vraagtekens GroenLinks bij verkeerslichten Flevoziekenhuis

ALMERE
GroenLinks in Almere zet vraagtekens bij de nieuw geplaatste verkeerslichten vlakbij de rotonde voor het Flevoziekenhuis. De partij denkt dat de verkeerssituatie er voor automobilisten slechter op is geworden.

De verkeerslichten zijn geplaatst om fietsers en voetgangers een vrije doorgang te geven. Raadslid Jessica Kips van GroenLinks vreest dat automobilisten bij groen licht vol gas geven en vergeten voorrang te verlenen aan de auto's op de rotonde.

Kips heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Die zijn nog niet beantwoord.

reacties (18)

 • G.visser217@upcmail.nl

   

  De rotonde voldoet niet aan de wettelijke inrichtingseisen van de BABW

  reageer
 • .\/\/.

   

  Oftewel: sommige situaties zijn op papier goed geregeld, maar in de praktijk te gecompliceerd. Dan helpt "denk eens goed na" dus niet meer.

  reageer
 • ron

   

  als het probleem is dat voetgangers en fietsers doorrijden is het dan niet logischer verkeerslicht te combineren met verwijderen van de zebra? NB ik heb daar 1 keer een ongeluk gezien en dat was niet daar maar op de plek die ik al eerder beschreef; automobilist die fietser aanreed op de zebra zijn deur opendeed en riep "niks aan de hand zeker he? " deur dichtdeed en snel wegreed. De hufter. (wilde P-plaats op maar reed alsnog rechtdoor; ging net te snel dat ik kenteken niet kon noteren)

  reageer
 • Elisbeth

   

  voetgangers en fietsers blijven daar gewoon doorlopen of fietsen ...of het stoplicht nu op rood staat of niet. Op de Rotonde staan de auto's in de file te wachten op de fietsers en voetgangers op de andere zebrapad...kortom schiet niet echt op daar. En wie lopend vanuit hospitaalgarage komt loopt ook logischerwijs door richting het ziekenhuis en gaat niet eerst naar zebrapadpad lopen (omlopen, niet haalbaar als je slecht ter been bent). Ze mogen daar ook nog even naar een oplossing kijken.

  reageer
 • Ed van der Have

   

  Kom er geregeld en die verkeerslichten hebben de zaak goed verbeterd, alleen moeten de voetgangers er nog aan wennen dat ze niet automatisch voorrang hebben. Sommigen willen daar niet aan wennen, maar gelukkig is het ziekenhuis dichtbij ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nnn

   

  Nou zo dom zijn de meeste weg gebruikers nou ook weer niet .ik vind het een behoorlijke vooruitgang .want hoeveel fietsers en voetgangers zijn daar wel aangereden .

  reageer
 • ron

   

  1. opmerkingen over de haaietanden zijn niet echt overtuigend of steekhoudend. Bijna bij elk verkeerslicht staan haaietanden (voor geval het verkeerslicht uit staat) zodra het groen is , is de haaietand dus in de praktijk betekenisloos geworden. Dat er een 2e rij haaitanden staat wekt idd vragen op hoe het hier nu zit; ik kan me geen regel heugen die dit regelt (wie zoekt de regel op ?) ; sterker, ik ken n.m.m. situaties waar ook 2 keer haaitanden staan waarbij dat ene verkeerslicht toch echt bedoeld is om bij de 2e rij tanden toch ook voorrang te krijgen. 2. ik zie het nut van dit licht nauwelijks; bij een zebra moet je altijd stoppen ook zonder licht. n.m.m. loopt het verkeer niet vast door deze zebra om op de rotonde te komen maar door de zebra om van de rotonde af te komen ; dan is de rotonde geblokkeerd en staan alle richtingen vast. ik had dan ook dit licht op een totaal andere plek verwacht. namelijk voor de fietsers die de tunnel uitkomen en richting tunnel rijden. Althans dat is mijn ervaring. maar misschien is er ook wel stremming als gevolg van deze zebra (maar ik ken dat probleem niet)

  reageer
 • Trebor

   

  Krijgen we vraagtekens bij de stoplichten word lekker onduidelijk dan

  reageer
 • typisch almere

   

  Niet over nagedacht door iemand zonder kennis. maw er is wel overnagedacht door iemand met kennis......(tweemaal negatief is positief) Duidelijk niveau van een klager!

  reageer
 • Kees

   

  Ik stel voor dat van iedereen die denkt dat een groen verkeerslicht hier ook betekent dat je ineens voorrang hebt voor auto's op de rotonde gewoon zijn/haar rijbewijs weer inlevert, want dan heb je er echt niets van begrepen.

  reageer
 • dreamon

   

  UH na de verkeerslichten staan haaietanden dus heeft het verkeer op de rotonde voorrang. Aan die regels is niets veranderd hoor.

  reageer
 • Rob

   

  Dit is weer typische Almere. Niet over nagedacht door iemand zonder kennis. Doorstroming centrum word nog erger. Jaja het kan alleen in Almere

  reageer
 • Ron

   

  Ik weet niet of ik het goed begrijp. Voorlopig verbaas ik me. als Die Angst er echt terecht is. Misschien een infobordje combineren ? "Groen is geen voorrang op de autos"

  reageer
 • ikke

   

  Slaat nergens op die lichten nu staat alles vanaf de rotonde vast alle kanten op. Zet dan overal verkeerslichten zou een hoop ellende schelen op de woensdag en zaterdag ;-)

  reageer
 • steef

   

  Ja is niet echt handig

  reageer
 • Alex k

   

  groen links.... Al gekeken daar? Een hele verbetering voor doorstroming En niets extra gas

  reageer
 • Faerie

   

  Wat dom, stoplichten waren niet nodig geweest. Als het gaat om drukte in alle richtingen moet je iets verzinnen om alle verkeersstromen vrij baan te geven. De auto's hadden misschien nooit voorlangs het ziekenhuis, maar achterlangs geleidt moeten worden. Dit is weer een knap staaltje mislukte stadsplanning. Waar Almere wel vaker last van heeft omdat het bij de architecten gaat om mooi en niet om functioneel. De openbare ruimte in Almere heeft er wel vaker last van dat het niet is ontworpen op hoe de inwoner werkelijk zich in die openbare ruimte wil bewegen. Stedelijke ontwikkeling moet eens niet alleen door 'geleerden' worden gedaan, maar in samenspraak met de mensen die de ruimte gaan gebruiken.

  reageer
 • Veiligheid

   

  volgens mij zijn ze juist geplaatst ivm de veiligheid het was niet goed te overzien als je vanaf de andere rotonde kwam voor je het weet kwam er van links achter het gebouw een fietser aan. Ook al rij je 50 dan was het echt elke keer schikken remmen etc etc

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert