Twee gezondheidscentra verdwijnen in Haven

ALMERE
Twee van de drie gezondheidscentra van Zorggroep Almere in Almere Haven verdwijnen. Ze worden samengevoegd tot een nieuw centrum aan de Schoolstraat, op de plek waar het derde gezondheidscentrum De Haak is gehuisvest.

De zorggroep krijgt de exploitatie van de drie afzonderlijke centra niet rond. Hoeveel het samenvoegen oplevert, kan de zorggroep nog niet zeggen. Het personeel gaat in principe over naar de nieuwe locatie.

Er maken 20.000 Almeerders gebruik van de drie centra. Veel van hen zullen verder moeten reizen voor zorg. Daar krijgen ze volgens Zorggroep Almere wel betere service voor terug in de vorm van bijvoorbeeld ruimere openingstijden. De samenvoeging moet in 2018 gerealiseerd zijn.

reacties (9)

 • marijke

   

  Om welke gezondheids centrums gaat het?

  reageer
 • Johan

   

  We worden al jaren niet meer geïnformeerd. Het wordt tijd dat deze club De patiënt / burger weer centraal stelt en communiceert.

  reageer
 • mij

   

  Bezuinig eerst eens op het hoofdkantoor!!! Zitten mensen die echt niet nodig zijn!! Al jaren. Dit is echt uit eigen ervaring.

  reageer
 • ron

   

  we hebben het over 2018 hoor ... beetje geldverspilling om nu iedereen persoonlijk te informeren

  reageer
 • Jos

   

  Inmiddels afscheid genomen van de Zorggroep. Door alle wisselingen wist ik niet meer wie mijn huisarts was. Het zal alleen maar erger worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ger

   

  Het is een ramp hoe de patiënten geïnformeerd worden.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  De huidige centra liggen gewoon op loopafstand binnen de wijk, bij centralisatie op 1 punt zal er voor sommigen ook weer extra vervoer geregeld moeten gaan worden. En de volgende stap, over een jaar of vijf, is centralisatie op 1 plek ergens in Almere, en daarna...... Het mag allemaal het liefst helemaal niets meer kosten, hebben de h.h. zorgverzekeraars nog meer de tijd op de premies + eigen risico te laten stijgen.

  reageer
 • ron

   

  als ik er wel eens kom zijn ze altijd druk en nooit meteen aan de beurt ; ik zie niet in dat dit wezenlijk efficiënter zal zijn; multitasken is al als sprookje bewezen. als er 3 huisartsen zitten is dat toch een teken van behoorlijk efficiënt dus zeer twijfelachtig dat het efficiënter kan . wel zeker is dat het een grote achteruitgang is voor de klanten. de vraag is dan ook meteen of de wijkapotheken (valt voor zover ik weet niet onder de zorggroep) nog voldoende omzet hebben voor bestaansrecht. maar het plan zat al vele jaren in de lucht.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Bundeling van de oude centra zal elders ook wel moeten gebeuren. De gebouwen worden oud (30-40 jaar) en het is verspilling om op ieder centrum een hele staf te hebben zitten terwijl die voor een veel groter centrum zou kunnen zorgen. Medisch personeel kan dan ook efficiënter werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert