Geen apart fietspad langs Educalaan

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil geen apart fietspad langs de Educalaan. Een vader, Gert Talens, stelde begin dit jaar dat het er onveilig zou zijn voor jonge fietsers.

Volgens het college is het aantal ongevallen op de Educalaan minimaal en zou een fietspad ten koste gaan van de parkeerplaatsen. Ook de politie zegt dat een fietspad niet nodig is.

Het college wil wel twee aparte fietsdoorsteken aanleggen ter hoogte van de atletiekvereniging en ter hoogte van de hockeyclub. Die maatregelen kosten 60.000 euro.

Talens is niet tevreden met het voorstel. Ondanks het minimale aantal ongevallen is de Educalaan volgens hem wel onveilig. Talens overweegt de gemeenteraadsleden nogmaals een brief te sturen in de hoop dat het voorstel van het college wordt afgekeurd.

reacties (5)

 • Dick

   

  Waarom gebeuren er tegenwoordig zoveel ongelukken met kinderen in het verkeer? Omdat ouders kinderen tot hun 12e naar de basisschool brengen want je kind zou eens moeten fietsen. Wij als ouders leren ons kroost niet meer met verkeer/gevaar omgaan. Door alle gevaar maar zoveel mogelijk uit te willen bannen veroorzaken we juist meer gevaar dan we werkelijk willen. Er is zelfs een verkeerskundige (nee niet ik) die zegt "je moet een weg onveilig maken om het verkeer veiliger te laten worden. Maar de meeste ongelukken waar kinderen bij betrokken zijn heeft het kind nooit het gevaar op juiste waarde in kunnen schatten.

  reageer
 • Klaas

   

  De scholen worden binnenkort gesloopt. Stop die 4 ton liever in iets zinnigs bijvoorbeeld leerlingen vervoer dat een 4 jarige niet met de bus hoeft

  reageer
 • ron

   

  op Maps is geen steetview beschikbaar maar de weg is geen doorgaande weg dus wat maakt het dan gevaarlijk ?

  reageer
 • Johan B

   

  Het gaat niet om het stukkie weg dat op de foto staat. Het gaat om het stukkie weg vanaf de Ludgerusrotonde langs 't Dok naar de hockey en de tennis en de atletiek. Dat is ter hoogte van 't Dok een smalle straat en juist daar fietsen veel kinderen van en naar de sportverenigingen. En er zijn ook veel auto's met halende en brengende ouders. Ziedaar het gevaar. Ga maar eens kijken.

 • ron

   

  ik weet niet of het een waanidee is maar het verbaasde mij ook wel

  reageer
 • Antjer Ha

   

  Het is niet nodig maar men gaat nu Euro 400.000 uitgeven vanwege het waanidee van één burger???

  reageer
 • Ouder

   

  waanidee ? benieuwd wat al deze mensen zeggen als er wel een ongeluk gebeurt, dan zijn zij waarschijnlijk de 1e die hier commentaar hebben op de gemeente omdat die niets gedaan hebben aan deze situatie. Het is nou eenmaal een ongelooflijk gevaarlijk en onoverzichtelijke situatie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert