Wethouder Henk Mulder vertrekt naar Groningen

ALMERE
Wethouder Henk Mulder (PvdA) stopt als wethouder in Almere en gaat in Groningen werken. Mulder zegt dat het wethouderschap op dit moment niet te combineren is met zijn privéleven. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij dat hij met ernstige ziekte in de directe gezinsomgeving te maken heeft en dat andere familiekwesties zijn aandacht nodig hebben. Bovendien heeft hij gemerkt dat hij meer wordt gedreven door de inhoud dan door politieke motieven.

Mulder was 2,5 jaar wethouder in Almere. Hij volgde Adri Duivesteijn op, die naar de Eerste Kamer vertrok. De PvdA'er komt uit Leeuwarden en is daar gedurende zijn wethouderschap ook blijven wonen. Pas in mei van dit jaar kwam Mulder in Almere wonen, onder druk van afspraken met de gemeenteraad. Zijn gezin bleef in Leeuwarden.

Mulder loodste vlak voor de zomervakantie de plannen voor de realisatie van de Floriade 2022 door de gemeenteraad. Ook werd onder zijn verantwoordelijkheid de verstoorde relatie tussen de gemeente en de wooncorporaties sterk verbeterd.

Henk Mulder gaat zich in Groningen bezighouden met de afhandeling van aardbevingsschade door gaswinning. Hij is nog wethouder in Almere tot 30 september. De PvdA heeft nog geen opvolger. Die wilde de partij naar voren schuiven, tegelijk met de bekendmaking van het vertrek van Mulder. Dat lukte niet omdat het nieuws donderdag al via Omroep Flevoland naar buiten kwam.

reacties (28)

 • vera

   

  Eindelijk wat meer vreugde in Almere! Sterkte Groningen!!!

  reageer
 • willem wijntjes

   

  Ik begrijp zijn beslissing heel goed, Almere verliest een goede bestuurder. Heeft een heel goed netwerk in Den Haag en het is een beetje dom dat niet goed te waarderen. willem

  reageer
 • Hannes

   

  Dan moet je wel heel wat in je mars hebben om achter een schjn-beslissing moeten staan, wat nog totaal geen uitkomst teweeg gaat brengen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarmee de wethouder de politieke verantwoordelijkheid voor het a.s. Floriade debacle dus efficiënt ontloopt." - nog even en je beweert dat de man tot de laatste bezoeker achter de kassa van de Floriade moet blijven zitten. Ik snap dat je het liefst één tronie op en affiche met in vette letters "Wanted" wil hebben, maar vergeet niet dat de verantwoordelijkheid ligt bij de meerderheid van de gemeenteraad die vóór de Floriade heeft gestemd.

  reageer
 • Robert

   

  Waarmee de wethouder de politieke verantwoordelijkheid voor het a.s. Floriade debacle dus efficiënt ontloopt. Net zoals hij vrijwel zijn hele tijd de verplichting heeft ontlopen om in Almere te wonen. En wie is de dupe? De Almeerse inwoner cq belastingbetaler. Goede manier om het laatste beetje geloofwaardigheid wat de PvdA nog had naar het diepe water weg teveragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cirefrin

   

  Met respect voor de evt familie omstandigheden maar je werkt het verrotte Floriade er door heen en dan ga je weg. Sorry maar is wel erg makkelijk. Maar ja dat is natuurlijk beetje gevoelig. Als je weet dat je in deze omstandigheden verkeerd moet je deze beslissingen ook niet nemen.Had je moeten aangeven dat je als wethouder dit niet kan doen. Komt een beetje ongelovig over.Daar dit besluit heel belangrijk is voor Almere.Niet voor nu maar wel voor de komende jaren.

  reageer
 • Of

   

  stond er eerst niet. Is later knullig aangevuld door OF.

  reageer
 • Roy

   

  Wij weerwind gekregen dus alles komt goed in Almere !

  reageer
 • Jo

   

  Er zijn ook maar weinig wethouders die na tweeëneenhalf jaar en zitting hebbende in een tweede college van BenW al vertrekken. In ieder geval geen last van het PvdA pluche of is die baan in het noorden een vriendendienst?

  reageer
 • Dirk

   

  Tja, typisch salonsocialisme! PvdA ten top! Eerst zakkenvullen en dan snel verder trekken.

  reageer
 • Lely

   

  staat in de 1e alinea van het artikel! Ik wens de heer Mulder heel veel succes in zijn nieuwe betrekking.

  reageer
 • Faerie

   

  Aan allen die hem in twijfel trekken. Ik weet dat hij de waarheid spreekt en dat dit geen makkelijk besluit was. Als de situatie anders was geweest was hij gebleven.

  reageer
 • Rutger

   

  Op z'n minst opmerkelijk.

  reageer
 • Wim

   

  Henk dank voor de geweldige resultaten, die je voor het huidige Almere en het toekomstige Almere hebt bereikt. Er zijn weinig bestuurders met een vergelijkbare track record in tweeënhalf jaar tijd.

  reageer
 • Ab

   

  Mooi is dat. De burger zit niet op de Floriade te wachten. Zodra blijkt dat dit een slechte keuze is, is de vogel al lang gevlogen.

  reageer
 • Teun

   

  Mag ik je vragen je ook even te verdiepen in zijn verhaal in plaats van deze onmiddelijke veroordeling? Bah! Deze wethouder heeft fantastisch werk gedaan voor onze stad.

  reageer
 • Jos

   

  Treurig. Nu er echt werk aan de winkel is en de Floriade moet worden waargemaakt vertrekt hij om elders carrière te maken. Typisch het gedrag van de PvdA carrièresocialisten. Schaam je.

  reageer
 • Henk02

   

  helemaal mee eens!

  reageer
 • Almeerder2

   

  Henk ontzettend bedankt voor de mooie resultaten die je voor Almere hebt bereikt

  reageer
 • Ja ja

   

  Ik heb ook sterk de indruk dat hij toen al met een half been buiten stond. Of minstens zijn neus uit het raam had gestoken.

  reageer
 • Reactie

   

  Als je na 2,5 jaar zo'n positie in zo'n gemeente op geeft, ben je die positie achteraf helemaal niet waard geweest. En ook dat gedonder met die huisvesting maakt het verhaal er niet fraaier op. Wellicht dat zijn opvolger eerst maar eens kritisch moet kijken naar de door Mulder genomen besluiten. Zal me niet verbazen als dan blijkt dat het verstandig(er) is om daar op terug te komen.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Zo hebben ze er hier in Zeewolde ook nog een stel bestuurders die bakken geld over de balk smijten. Kunnen die gelijk met deze "het maakt niets uit wat het kost" figuur mee!? Ben je lekker mee, even snel die floriade er door heen jagen en dan zelf de pleiterik maken....

  reageer
 • kees

   

  wat een boef. en, pvda stemmen, nooit en nooit meer.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Dus dat hij in mei van dit jaar in Almere kwam wonen, was gewoon een wassen neus. Nu dat eindelijk na 2,5 jaar gerealiseerd was (scheelt een hoop belastinggeld want de burger betaald de woning in Almere maar ook de reiskosten naar Leeuwarden) neemt hij weer gauw de benen...... Hij zadelt Almere wel op met een Floriade waarvan iedereen weet wat dat de burger ook uiteindelijk gaat kosten. Salonsocialist.

  reageer
 • Almeerder

   

  Henk Mulder bedankt. Hoop dat er een goede opvolger gevonden wordt.

  reageer
 • Hannes

   

  Metselaar is een mooi beroep.

  reageer
 • Rick

   

  en daar hebben we dan leuk bakken met geld voor woon/ werk verder voor betaald. Waarschijnlijk was hij al die tijd al aan het kijken voor een leuke job in het Noorden. Dat duurde voor hem te lang en dus moest hij wel naar Almere omdat de regeling afliep...maar zonder zijn gezin ...... Erg toevallig allemaal! Toch wel goed dat de PVV er de aandacht op vestigde aangaande de nieuwe burgemeester !

  reageer
 • Ron

   

  En de reden is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert