Bijna een miljoen tekort voor gemeente

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft dit jaar te maken met een tekort van bijna een miljoen euro. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage. Daarin wordt uiteengezet hoe het staat met de financiën en het geplande beleid van de gemeente.

Dronten krijgt minder geld uit het gemeentefonds van het Rijk dan in eerste instantie was gedacht. Veel gemeenten hebben daar last van. Verder heeft Dronten te maken met een stijging van de uitgaven. Zo moet er meer geld naar het leerlingenvervoer en moet de gemeente meer bijstand verlenen aan (ex-)zelfstandigen.

De gemeente kan het tekort dekken uit de algemene reserves en verwacht geen problemen voor de komende jaren. Inwoners van Dronten zullen volgens wethouder Ton van Amerongen niets merken van het tekort.

reacties (7)

 • Egbert

   

  Tja, ze rekenende dat ze meer van het rijk zouden krijgen, i.p.v. af te wachten tot ze wisten wat er binnen zou komen. Slechte boekhouding, of illusies denken dat ze meer waard zijn dan ze in eerkelijkheid zijn. Zouden moeten worden behabdeld als een gewoon bedrijf, als daar een verkeerde winstvoorspelling wordt gedaan rollen der koppen.

  reageer
 • Eric

   

  Praat aub niet over "tekort" gemeente. Er wordt een miljoen teveel uitgegeven. Doe net als wat ik m'n kinderen leer.... Geef niet uit wat je niet hebt.

  reageer
 • Burger

   

  En dan willen ze tonnen uitgeven aan het Meerpaalplein. Belachelijk!

  reageer
 • Fritz

   

  Nee we gaan er NU niks van merken, maar ondertussen is er wel bijna een miljoen van de reserves af. Bij de volgende tegenvaller zijn we gewoon weer de klos wethoudertje!! Koppen moeten er nu vallen en niet als de reserves op zijn. Gemeente, U moet zich diep schamen over dit wanbeleid!!!!!

  reageer
 • mee eens

   

  Die hele gemeente is 3x niks. Stellen ze regels op, terwijl ze die niet eens naleven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ties

   

  Niets merken ontslaan die mensen die niet presteren dat doet een gezond bedrijf ook

  reageer
 • Jan bakker

   

  Tijd om te snoeien in al die nutteloze ambtenaren baantjes !levert meer dan een miljoen op !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert