Gemeente wil uitgiftepunt voor OV-fietsen

DRONTEN
Dronten wil graag een uitgiftepunt voor OV-fietsen op het treinstation. Daarover is de gemeente in gesprek met de Nederlandse Spoorwegen.

De OV-fiets is een systeem, waarbij fietsen voor ongeveer drie euro per dag gehuurd kunnen worden. Dat kan al op verschillende stations in Nederland, waaronder Lelystad en Almere Centrum.

Eind dit jaar wordt begonnen met de bouw van een nieuwe fietsenstalling bij het station in Dronten. Er komen bijna 400 stallingsplekken bij. Veel reizigers klaagden bij de gemeente dat ze hun rijwiel niet kwijt konden. Na de uitbreiding zijn er in totaal 1.250 plekken voor fietsen en bromfietsen.

reacties (4)

 • Drontenaar

   

  Wat ik niet snap.. waarom hebben ze niet besloten om tijdens het bouwen van het station ook een soort horeca te openen? Of is de vraag zo klein dat het daarom niet is gedaan of vanwege de kosten? Een AKO of een winkeltje waar je wat kan drinken/eten kopen en ook iets van informatie over Dronten(toeristengids etc.) zou volgens mij wel fijn zijn! Denk wel dat het zou worden gewaardeerd en het toch nog wat kan opleveren.

  reageer
 • klaartje

   

  Misschien de stalling eens opruimen. Er staan genoeg oude wrakken.

  reageer
 • te laat

   

  Het is hier altijd achter de feiten aan. Ze wisten toch direct dat die fietsen stalling VEEL te klein wás. Er ligt nog een heel groot stuk gras, waar ze ook al gebruik van konden maken. En straks is voor de auto's ook te weinig parkeer gelegenheid. Hup weer alles op dr schop.

  reageer
 • Ron

   

  Iets voor Frank Patat?

  reageer
 • Frank patat

   

  Begin liever een coffeeshop bij het station !Misschien een combinatie van .....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert