Gemeente staakt jarenlange strijd tegen NUON

ALMERE
De gemeente Almere procedeert niet verder tegen energiemaatschappij NUON over de tarieven van de stadsverwarming. Dat heeft wethouder Mark Pol gezegd na overleg met de gemeenteraad. Dat vond achter gesloten deuren plaats.

Al sinds 2008 was Almere verwikkeld in een juridische strijd over de warmtetarieven die volgens de gemeente te hoog zouden zijn. In juli dit jaar sprak het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep uit dat niet kan worden aangetoond dat de tarieven te hoog zijn.

Tegen die uitspraak kon Almere tot 7 oktober in cassatie gaan. Maar de gemeente heeft nu besloten dat niet te doen. Wel wil de gemeente nog onderzoeken of de huidige tarieven voor stadsverwarming stroken met de nieuwe warmtewet die sinds 2014 van kracht is.

reacties (6)

 • De ingenieur

   

  We betalen helemaal niet te veel. Mensen kunnen werkelijk niet rekenen en denken voor minder een eigen installatie te kunnen stoken. Denk daarbij verder ook aan de afschrijving en verloren ruimte in huis.

  reageer
 • Roelie

   

  Bericht is onvolledig want gemeenteraad kijkt naar nieuw beter haalbaar alternatief vanwege de nieuwe Warmtewet. We laten ons niet op de kop zitten door een reus als NUON. Bewoners betalen nog altijd circa 200 euro per jaar teveel bij stadsverwarming tenslotte.

  reageer
 • Lawyered

   

  Je kunt ook niet zomaar in cassatie gaan. Uiteraard kost dat geld (dat komt dan ook weer op onze schouders?) en daarnaast kan dat simpel gezegd alleen als er grote fouten zijn gemaakt door het Gerechtshof. Cassatie is geen derde beoordeling a la nieuwe ronde nieuwe kansen dus. Jammer maar helaas!

  reageer
 • Ab

   

  Jammer dan blijven we teveel beralen.

  reageer
 • Kees

   

  Dus gemeente gaat voor het geld, en niet voor de burger

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cirefrin

   

  En wie gaat mij nou de teveel betaalde rekeningen terug betalen? Voel mij toch wel flink genaaid door de Nuon want een andere keuze heb ik niet.Als de gemeente had gewonnen had het de Nuon flink wat gekost.Jammer.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Er is niet teveel betaald. U krijgt niets terug. De gemeente heeft geen gelijk gekregen omdat wat ze beweren niet zo is.

 • Jeroen

   

  De kans is aannemelijk dat toen je er bent gaan wonen, je daarvan op de hoogte was. Het is voor mij 1 van de redenen geweest om daar me huis niet te kopen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert