Bureau Gelijke Behandeling wil alsnog vervolging voor racisme

URK • Do 27 augustus 2015 | 20:43 • Donderdag 27 augustus 2015 | 20:43
Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland legt zich niet neer bij de beslissing van het OM om de verdachten van een mishandeling op Urk niet te vervolgen voor racisme. Directeur Arja Kruis overweegt een zogeheten artikel 12 procedure aan te spannen. Het gerechtshof kan na een klacht van Kruis het OM dwingen tot vervolging over te gaan.

Volgens een Urker van Marokkaanse afkomst werd hij eerder deze maand uitgescholden en geslagen toen hij met zijn vrouw langs een terras liep. Drie Urkers werden voor het incident opgepakt. Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland snapt niet waarom justitie de aangifte voor racisme heeft geseponeerd en alleen één verdachte vervolgt voor mishandeling. Het bureau heeft het OM om opheldering gevraagd, dat op zijn beurt zegt zich te baseren op camerabeelden.

Het slachtoffer en zijn vrouw vinden het onrechtvaardig dat van vervolging voor racisme is afgezien en vragen het Bureau Gelijke Behandeling actie te ondernemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel