Jorritsma: Rustiger op dealplek Festivalplein

ALMERE
Het is rustiger geworden rond de harddrugs-dealplek op het Festivalplein in Almere. Dat maakte burgemeester Annemarie Jorritsma donderdagavond bekend aan de gemeenteraad. Volgens Jorritsma hing er vorig jaar een groep van 40 personen rond. Nu is dat 's avonds een mannetje of 20.

De plek naast discotheek Eindelijk Weer staat bekend om de verkoop van harddrugs. De disco klaagde over de drugshandel en het rondhangen van junkies. De politie treedt inmiddels op en de verslaafden worden bij de ingang van de disco weggehouden. Ook zijn er volgens Jorritsma meer camera's geplaatst en is het pleintje opnieuw ingericht zodat de politie beter toezicht kan houden.

Het Leger des Heils en verslavingshulp-organisatie Tactus komen wekelijks op de plek om daar met de groep verslaafden te praten. Volgens de burgemeester laten 12 mensen zich inmiddels helpen.

reacties (7)

 • duh

   

  Denk je dat ze daar niet nu al komen. Ze zoeken je desnoods thuis op. Zolang er niet fatsoenlijk gestraft wordt en alles oogluikend wordt toegestaan, is het bezopen. En de jeugd is de dupe als ze er gevoelig voor zijn.(en geen ouders hebben die tijd/ruimte en aandacht voor ze hebben) Helaas. .

  reageer
 • Ron

   

  En dat andere tuig staat bij de vomar in de filmwijk op en rond het walt Disneyplantsoen de boel te frustreren !

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Opzouten met alle lui" - wegsturen...jaag je ze de wijken in. Is dat wat je wil?

  reageer
 • arie

   

  Cuba bedoel je . en ja praten dat helpt echt ?????? Wat dacht je van opsluiten en verplicht afkicken? ???

  reageer
 • tja

   

  Tja 20 of 40 wat is de deal? Opzouten met alle lui, ook 20 is teveel Een speelplaats voor kinderen/jongeren, mag geen dealplaats zijn. Dus Jorritsma, actie ook die 20 moeten weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Danny

   

  veel te softe aanpak allemaal. Keihard aanpakken deze vorm van criminaliteit.

  reageer
 • Lkteu

   

  wist niet dat ze in Almere ook drugs gebruiken. Dat doen ze toch alleen in...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert