Onderwijzers en agenten naar cursus 'Herken de radicaal'

ALMERE
De gemeente Almere start in september een cursus om radicalisering te herkennen. Aan de cursus gaan leraren uit het middelbaar onderwijs deelnemen, maar ook agenten en ambtenaren van de sociale dienst. Dat maakte burgemeester Annemarie Jorritsma donderdag bekend nadat de VVD vragen had gesteld over radicalisering in de stad.

Burgemeester Jorritsma meldde verder dat er naar haar weten geen 'uitreizen' zijn geweest door Almeerders om te gaan strijden als jihadist.

Voor zover bekend zijn twee Almeerders vertrokken naar Syrië om te vechten voor IS. Een van de Syriëgangers is Khalid K. Het is onbekend of hij op dit moment nog vecht of om het leven is gekomen.

reacties (4)

 • eddy

   

  Goed initiatief. Een goed getraind herkennings apparaat gaat helpen. Gekoppeld aan een meldingsplicht en een anonieme meldingsprocedure is dat heel krachtig.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Klopt. In de spiegel kijken is zeker goed, maar deze vergelijking maken is gewoon achterlijk, slaat helemaal nergens op. Joop snapt het niet helemaal. Ik begrijp dat het heerlijk is om alles aan te kunnen grijpen om over de politie te zeiken, vooral als je ooit een bekeurinkje hebt gehad. Maar een vergelijking als dit slaat als een tang op een varken.

  reageer
 • Barbara

   

  Niet echt zo'n verkeerde opmerking van @Joop. Altijd nuttig om in je eigen spiegel te blijven kijken.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Gelukkig ben jij er nog, Joop... Wat een domme, onwetende en infantiele opmerking zeg!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert