Gemeente twijfelt over enquête Redeplein

DRONTEN
De gemeente Dronten twijfelt of zij nog een enquête moet houden over de vernieuwing van het Redeplein. De lokale krant De Drontenaar had online al een vragenlijst opgesteld. De resultaten hiervan kunnen mogelijk ook gebruikt worden door de gemeente. Dat bespaart ruim 11.000 euro. Het bedrag dat anders zou worden uitgegeven aan een onderzoeksbureau.

Uit de antwoorden van bijna 500 deelnemers bleek dat ruim de helft meer groen op het plein wil. Ook voor zitmeubels, kleine fonteintjes en straatverlichting is een meerderheid. Bijna een kwart van de mensen wil dat er niets verandert aan het plein. Ook bleek uit de antwoorden dat ze niets zien in nieuwe bestrating of een podium.

Donderdag wordt, tijdens een speciale raadsvergadering over het Redeplein, besloten hoe het proces verder gaat. Een beslissing over het plein zelf wordt later genomen.

reacties (5)

 • Willem

   

  Op het plein mocht je vroeger kort parkeren en dat zou kleinschalig terug moeten komen. De doorgaande weg met een bocht voor voor het gemeentehuis draaien en bij de meerpaal weer terug met een bocht - (Dus achter de bomen langs). Oude weg vervangen voor een stoep voor meer en veiliger winkelen lees meer horeca aan de zonkant. Terras in de zon heb je niet in Dronten. Verder doen we er goed aan wat meer groen met een beukenhaagje. Past goed bij het beeld. Mijn plan is gratis en de uitvoering kost maximaal 100 KEUR.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Waarom moet het gehele plein op de schop. Plaats een paar extra plantenbakken en laat de huidige bestrating gewoon liggen. Deze is volgens mij nog geen 10 - 15 jaar oud en (nog) in een goede staat. Geen enkele reden om veel geld uit te gaan geven. Vooral omdat diverse andere straten in de gemeente niet in al te beste staat zijn.

  reageer
 • Eric

   

  Willen ze alweer niet naar je luisteren Klaas? Met kleine aanpassingen kom je er niet. Opleuken is een noodoplossing. Probleem is dat je op het Redeplein bij de achterdeur staat. Bij de verbouw van het centrum had men dit moeten inzien. Geef de kleine ondernemer wat vrijheid op het Redeplein maar zorg dat de ondernemers met hun veel te duren winkelpanden hier niet de dupe van worden. In de winter een kunstijsbaan en zomers een (grote) waterpartij.

  reageer
 • Dick

   

  Zoo, de eerste besparing op die 1 miljoen te kort is al binnen. Enquête al uitgevoerd tegen 0 kosten. Bespaart "RUIM" € 11000,- . Nou als men spreekt van ruim € 11000,- dan zit de waarheid dicht bij de € 15000,-. Nog maar € 985000,- te gaan.

  reageer
 • Klaas

   

  Hoevaak moet ik het nog zeggen laat het zo als het is .geef kleine ondernemers de ruimte om zich daar te ontwikkelen. Laat de grote spelers zijn zo als ze zijn zij hebben al genoeg voorrang gehad .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert