Meer Flevolanders met bijstandsuitkering

FLEVOLAND
Het aantal Flevolanders met een bijstandsuitkering neemt toe. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in maart van dit jaar bijna 9.300 Flevolanders in de bijstand zitten. Dat zijn er 100 meer dan de maand ervoor en ruim 250 meer ten opzichte van maart vorig jaar.

Vooral in de gemeenten Noordoostpolder en Almere kwamen er veel mensen in de bijstand terecht. In beide gemeenten nam het aantal uitkeringen met 100 mensen toe in een jaar tijd.

In Dronten en Urk is het aantal bijstandsgerechtigden nagenoeg stabiel. Lelystad is de enige gemeente die ten opzichte van een maand eerder minder inwoners in de bijstand heeft.

In de onderstaande staafdiagram is per gemeente de ontwikkeling van het aantal bijstandsuitkeringen te zien in de afgelopen twee jaar.


reacties (6)

 • Sjaak de

   

  Dit cijfer wordt en is door onze overheden flink opgeschroefd er liggen nu al plannen klaar de pensioengerechtigde leeftijd op te hogen naar 70 jaar! Dus nog meer bijstand gerechtigden. Met uitzondering ambtenaren dat blijft 55 jaar. Chronische zieken kent Nederland amper ook deze zitten in de bijstand

  reageer
 • Harde werker

   

  Mmm zie wel steeds meer buitenlandse kentekens staan bij bedrijven. Misschien daar eens over nadenken!!!

  reageer
 • Wim

   

  De stofkam er door. Elke lichtlaai eruit halen die verdomd om te werken voor geld en dat wel kan.

  reageer
 • Geert

   

  De provincie zou moeten opstaan en hier iets tegen doen! Het creëren van werkgelegenheid is tevens ook een taak van overheden (zowel lokaal als regionaal als landelijk)

  reageer
 • Henk K

   

  Inderdaad..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robbert

   

  Verrassend is het niet, aantal WW'ers is gedaald, nu weten we hoe dat kan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert