Passage met jaar uitgesteld

DRONTEN
De oplevering van de Passage bij Dronten wordt waarschijnlijk met een jaar uitgesteld, tot eind 2017. Dat komt omdat er is gekozen voor een andere en duurdere ondergrond van de weg.

De Passage wordt een parallelweg langs de Dronterringweg, aan de noordkant van Dronten. Deze weg moet ervoor zorgen dat automobilisten minder last hebben van trekkers of vrachtverkeer op de N307.

De kosten van het project zijn hoger uitgevallen dan gedacht. Om hoeveel extra geld het gaat is nog niet bekend.

reacties (7)

 • Eric,

   

  Erwin heeft een goed punt. Alle andere oplossingen kosten veel geld en is van tijdelijke aard.

  reageer
 • Johan

   

  Kunnen ze die nieuwe weg niet een paar honderd meter omhoog schuiven? Tussen de huidige en nieuwe weg heb je dan mogelijkheid voor kleine industrie op een zichtlokatie van beide kanten.

  reageer
 • Erwin

   

  Nogmaals, volgens mij kunnen ze beter een nieuwe weg aanleggen langs spoor; probleem drukke Hanzeweg opgelost, probleem Roggebotsluis opgelost. Paralelweg niet meer nodig. N307 minder druk.

  reageer
 • hendrik

   

  Provincie heeft niet genoeg geld. Waarschijnlijk werd bedoeld dat de provincie er geen extra geld voor over heeft omdat ze het geld liever in onrendabele projecten rond lelystad steekt. Zo doen ze dat bij de provincie als een gemeente zich kritisch uitlaat over een luchthaven.

  reageer
 • Dick

   

  Goh, ik ben op de info avonden geweest, hele discussie met meneer van de provincie gehad. Gevraagd waarom ze het niet in een keer goed aanleggen, dus met fly overs bij de aansluiting N307-dronterringweg en Hanzeweg-Biddingringweg. Nee dat zou te duur worden. Nu blijkt alweer dat het direct al duurder uitvalt. Tja, 'k zal niet zeggen "zie je wel" maar 't lijkt er wel op.

  reageer
 • ron

   

  als er toch al op die plek een rotonde is c.q. nodig is lijkt me een flyover een beetje geldverspilling; tractoren komen niet elke minuut over.

 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  en waar staat "3 keer" ? en waar staat "altijd" pure onzin die je nimmer kan bewijzen omdat het niet de waarheid is.

  reageer
 • KC

   

  Ron hebt helemaal gelijk. De plannen zijn ook aardig veranderd t.o.v. het eerdere schetsontwerp en de funderingsconstructie wordt aangepast t.g.v. de grondslag.

 • willem

   

  Goed uitgerekend dan eerst klop het dan niet meer dat is altijd zo bij gemeentes eerst kost het dit maar ze moeten 3 maal zo veel afrekenen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert