Minister: "Vaargeulen moeten vrij zijn van waterplanten"

FLEVOLAND
Het is niet acceptabel dat waterplanten tot nautisch onveilige situaties leiden. Dat schrijft minister Schultz van Haegen als antwoord op vragen van VVD- Tweede Kamerlid Helma Lodders uit Zeewolde.

Aanleiding voor de vragen was het vastlopen van twee reddingboten in het Gooimeer eind juli. De minister schrijft dat de vaargeulen voor de scheepvaart altijd begaanbaar moeten zijn. Die worden gemaaid door Rijkswaterstaat.

Schultz van Haegen verwacht dat de overlast van waterplanten in de toekomst afneemt in meren met voedselarmer water. Daar krijgen bodembedekkende soorten zoals kranswieren de overhand.

reacties (4)

 • Hannes

   

  Een beetje meer samen werking wat de blauwalg betreft zou een regulier spuien al heel wat resultaat geven. Wat de visstand ook zijn voordeel gaat geven. Dus sluiswachters even rond de tafel.

  reageer
 • Dick

   

  Ze begrijpen elkaar ook wel erg goed he, mevr. Lodders praat over de gebieden buiten de geulen en mevr. Schulz heeft het over de vaargeulen. Nou die vaargeulen zijn nooit het probleem geweest, het is juist het gebied buiten de vaargeulen wat het probleem geeft. En Nederland op z'n smalst, eerst moet het water veel schoner, nu is er wat overlast doordat waterplanten veel beter groeien in SCHOON water, is het weer niet goed.

  reageer
 • peteratea

   

  Bovendien, die twee 'reddingsschepen' waren door de enorme storm lagerwal ingeblazen,.. Net als de waterplanten die daar lagen,..

 • Karel Weerwater

   

  Zou toch wat zijn zeg, ineens gaat er worden gemaaid... Jarenlang geen geld voor en nu ineens wel. Hup weg met die troep uit de Lage en Hoge Vaart! Kunnen we weer fatsoenlijk varen en vissen.

  reageer
 • wat begrijp jij niet aan het begrip " VAARGEULEN" op de meren.

 • Philip de Groot

   

  De hoge en Lage Vaart horen niet onder de minister, maar bij de provincie...

 • kees

   

  groot gelijk heeft ze. buiten de geulen is alleen maar barbeque bootjes met aangeschoten volk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert