Gemeente om tafel met ouders over leerlingenvervoer

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat eind september in gesprek met een aantal ouders waarvan de kinderen op een school voor speciaal basisonderwijs zitten. Dan moet duidelijk worden of zij nog problemen hebben met het regelen van vervoer van en naar school.

Eerder reed er een taxibusje om de kinderen op te halen, maar nu moeten de ouders zelf vervoer regelen en daarvoor krijgen ze een vergoeding. Deze week ontstond er commotie nadat een moeder uit Swifterbant haar ongenoegen uitte over het gebrek aan leerlingenvervoer voor haar vijfjarige zoon.

Als ouders kunnen aantonen dat ze het écht niet voor elkaar krijgen om de reis van en naar school te regelen, is er volgens de gemeente Dronten alsnog aangepast vervoer mogelijk.

reacties (3)

 • C.van.A

   

  Wanneer je onder de 6 km komt ja dan is er geen vergoeding meer.Een vervelende situatie,alleen lost u het zelf op daar heb ik respect voor,dat ontbreekt tegenwoordig bij veel.Hier gaat het over kinderen uit Biddinghuizen en Swifterbant die in Dronten naar school gaan.Maar is het zo dat elke situatie die lastig wordt voor ons als ouder door de overheid moet worden opgelost?In mijn geval heb ik gekozen voor mijn kinderen en de eventuele lastige situaties die daarbij horen.Heb zelf 3 kinderen met alle 3 verschillende problematiek,in 2en delen kan niet,laat staan in 3en.Alleen wie heeft gekozen voor deze kinderen en de daarbij behorende verzorging,in mijn geval niet de overheid.Ook hier wordt minder verdiend omdat niet alles te combineren valt,vervelend ja maar de verantwoordelijkheid van mijn partner en mij.Waarom zou iemand uit Swifterbant niet samen met een jonger kind een ouder broertje naar school kunnen brengen?Andere ouders dienen ook zelf voor hun kinderen te zorgen,er wordt gedaan alsof het leven ze onmogelijk wordt gemaakt omdat ze iets moeten doen waar ze voor kozen toen ze besloten het kind/de kinderen te krijgen.De bus wordt gewoon betaald door de gemeente,ook voor de begeleiding en er wordt niet gewerkt dus sorry ik kan hier geen medelijden mee hebben.Erg jammer dat de gemeente de verzorging overneemt,ze gaan immers weer om de tafel.Dus moeders kan straks gewoon haar zoontje weer op tijd het busje in helpen en heeft de dag voor zichzelf.Dat gaat hier mis.

  reageer
 • S.

   

  Niet alle cluster-ll. krijgen hun vervoer vergoed hoor! Zelf woon ik 4,9 km. van de school van mijn zoon af, de grens is 6 km. dus krijg niets vergoed. Maar omdat mijn dochter ook zo'n 5 km. verderop (maar dan de andere kant van ons huis af) op een gespecialiseerde basisschool zit (ze heeft het vorig jaar op de buurtschool niet gered door haar beperking en zit op een school die ver weg is maar waarschijnlijk haar wel de juiste hulp kan bieden) gaat mijn zoon 's ochtends met een busje dat ik zelf betaal en 's middags red ik het wel om ze allebei zelf op te halen. Werken is erg lastig hierdoor, ik moet een uur naar mijn werk rijden en zou ook om 08.30u moeten beginnen.... Als ik mijn werk goed zou willen doen zou ik 2 halve dagen moeten werken i.p.v. 1 dag, iets dat 2 uur reizen voor werk van 2,5 uur betekent! Slecht voor milieu maar ook voor m'n portemonnee..

  reageer
 • C.van.A

   

  En dan kunnen ze het ineens allemaal niet regelen...Andere mensen moeten ook maar zien dat ze meerdere kinderen op verschillende scholen krijgen en hebben soms zelfs ook nog een kleintje.Als ze in Dronten zouden wonen zouden ze piepen over de schooltijden die voor hun niet praktisch zijn en dus niet haalbaar.Ja heb zelf een sbo kind maar geen haar op mn hoofd die er ooit aan gedacht heeft de lastige situaties die dat met de andere kinderen soms oplevert als probleem bij de gemeente neer te gooien.De meeste kinderen op sbo horen eigenlijk of op regulier of cluster,dat is wat er mis gaat.Driemaster loopt leeg als alle kinderen zouden gaan naar waar ze horen.De kinderen die op sbo zitten en echt horen sneeuwen onder door de cluster kinderen met ernstige gedragsproblemen.Als school en ouders dat erkennen kunnen die kinderen gewoon gebruik maken van leerling vervoer,cluster wordt namelijk wel vergoed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert