"Onduidelijkheid burgemeester door andere interpretatie"

ALMERE • Vr 28 augustus 2015 | 14:01 • Vrijdag 28 augustus 2015 | 14:01
De onduidelijkheid die deze week ontstond over de regels rond de aanvraag van een ontheffing tot ingezetenschap voor een burgemeester, komt omdat elke gemeente de wet anders interpreteert. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Almere.

In de Gemeentewet staat dat een burgemeester verplicht is in zijn werkgemeente te wonen. Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de gemeenteraden vaak verschillend omgaan met het bewuste artikel in de wet. Een groot deel van de gemeenten vindt de toezegging van een burgemeester om snel te verhuizen al voldoende, aldus de woordvoerder. Zo ook de huidige werkgever van Weerwind, de gemeente Velsen.

Weerwind verklaarde dat de wet voor hem onduidelijk was omdat er vorig jaar wat is gewijzigd op dit vlak. Deze verklaring is slechts voor een deel waar. De wet is aangepast, maar dat heeft alleen te maken met de uitbreiding van het aantal jaar dat de ontheffing verleend mag worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel