"Onduidelijkheid burgemeester door andere interpretatie"

ALMERE
De onduidelijkheid die deze week ontstond over de regels rond de aanvraag van een ontheffing tot ingezetenschap voor een burgemeester, komt omdat elke gemeente de wet anders interpreteert. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Almere.

In de Gemeentewet staat dat een burgemeester verplicht is in zijn werkgemeente te wonen. Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de gemeenteraden vaak verschillend omgaan met het bewuste artikel in de wet. Een groot deel van de gemeenten vindt de toezegging van een burgemeester om snel te verhuizen al voldoende, aldus de woordvoerder. Zo ook de huidige werkgever van Weerwind, de gemeente Velsen.

Weerwind verklaarde dat de wet voor hem onduidelijk was omdat er vorig jaar wat is gewijzigd op dit vlak. Deze verklaring is slechts voor een deel waar. De wet is aangepast, maar dat heeft alleen te maken met de uitbreiding van het aantal jaar dat de ontheffing verleend mag worden.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Oh arme, als je het hier van moet hebben....

  reageer
 • Faerie

   

  Wat een domme reacties allemaal, het niet weten betreft de regels rond de aanvraag van een eventuele ontheffing en de termijn waarop een burgemeester MOET wonen in de stad. Er staat niks over onduidelijkheid DAT de burgemeester in zijn werkplaats moet wonen. Ik vind zelfs Omroep Flevoland dom in deze. Er is niks 'deels waar'. De betreffende wijziging waar Weerwind het over heeft gaat dus precies over die termijnen en de regels omtrent de ontheffing. Daar heeft hij het toch over? Hij weet dus PRECIES hoe het in elkaar steekt. Omroep Flevoland lijkt wel de bedoeling te hebben nu al een negatief beeld te schetsen rondom onze toekomstige burgemeester. Ik vind dat stuitend.

  reageer
 • joop

   

  nou, en dat doet meneer Weerwind dus ook. Blij ?

  reageer
 • Ik

   

  De wet schrijft voor dat je in de werkgemeente moet wonen. Dit kun je slechts op 1 manier interpreteren.

  reageer
 • knor

   

  Begint net als Joritsma Wist ook niet de regels mbt waterpomp in de tuin. Gaat lekker zo, nu al niet weten...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Ja hoor het gezeur is al begonnen hij snapt dit niet en zij dat niet is nog niet eens burgemeester en het is nu al een bende wat een gedoe

  reageer
 • Kim H.

   

  Gaat weer lekker zo. Die man weet niks, doet niks, vergeet alles. Wat doet hij hier in Almere???

  reageer
 • johan

   

  jongens, hou er nou eens over op. Hij heeft inmiddels een huis gehuurd in almere, dan moet het zeuren ook eens stoppen hoor....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert