Spanning binnen college B en W Urk

URK
Er heerst spanning binnen het college van burgemeester en wethouders op Urk. Burgemeester Pieter van Maaren en SGP-wethouder Geert Post zijn het oneens over de aanpak van jeugdhonk De Gram. Meerdere bronnen hebben dat tegenover Omroep Flevoland bevestigd.

Het conflict rondom De Gram ontstond vorige maand. Toen kondigde de gemeente aan dat de bar op het industrieterrein drie maanden dicht moest, omdat er vuurwerk was afgestoken en een groot feest niet was aangemeld. Een week later meldde de gemeente dat De Gram toch open mocht blijven. Verschillende partijen in de Urker gemeenteraad waren ongelukkig met de aanpak van het college. Inmiddels is duidelijk dat de burgemeester de zaak wilde sluiten, maar wethouder Post de bar open wilde houden. De gemeente Urk was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Overigens moet De Gram binnenkort wel op zoek naar een nieuw onderkomen. Het jeugdhonk huurde tot nu toe het pand aan Het Waaigat. Maar volgens verhuurder Van Veen moet De Gram er uit omdat het honk niet past binnen het bestemmingsplan.

reacties (22)

 • Swiebertje

   

  Deze soap houdt nog wel even aan. Zolang een meerderheid van onze gemeente blijft stemmen op SGP of SGP2 blijf je deze achterkamertjes en vriendjespolitiek in stand houden. Urker Jan, prima kerel maar ongeschikt voor de politiek. Mensen, durf eens naar de wereld anno 2015 te kijken en dan hoef je echt je geloof niet los te laten om te zien dat er alternatieven zijn op Urk. Waarmee we heus geen tweede Volendam worden maar wel wat meer een samenleving die past in de huidige tijdsgeest. Er is ruimte zat voor legale horeca en er is ook vraag naar. Ja, dan ziet de ouderling of dominee uw zoon of dochter de horeca binnen stappen ipv ongezien op het industrieterrein maar wat geeft het. Was Jezus ook niet degene die zich juist daar begaf wat anderen afkeurden?? Hoort het allemaal niet bij de lessen van dit leven??

  reageer
 • Jordi

   

  Het gaat nergens over. De Burgemeester moet gewoon het "bedrijf" per ommegaande sluiten. Later kan er alsnog cq eventueel een mediator worden ingeschakeld, nu beslist niet ingaan op deze uitnodiging. EERST SLUITEN.

  reageer
 • Neve

   

  attentie : hier spreekt jordi die na veel beraad met het wijze advies komt. Nobelprijs waard !

 • Koffeman

   

  Eerst Jan Koffeman de partij uitzetten en dan zelf als wethouder van een SGP een bar open willen terwijl een CDA burgemeester deze wil sluiten.

  reageer
 • Urker

   

  Het word tijd dat Geert Post zijn functie neerlegt, hij zegt van alles maar doet niks. Mijn stem gaat in ieder geval niet meer naar de SGP

  reageer
 • Frenky

   

  Ja beter is te stemmen op urker jan man man

 • Neve

   

  het wordt hier nu een competitie op wie er gestemd moet worden en wie er maar weer eens op moet stappen? Denk je dat de problemen dan opgelost zijn door maar weer eens een wethouder te lozen ? Dan zit de volgende dromer er weer allemaal beloftes te doen waar toch niks van terecht komt. Jarenlang gezeur en geen enkel resultaat zoals in alle gemeentes.

 • Hendrik

   

  Als het dan zo is dat een wethouder een bar open wil houden, moet Hart voor Urk maar samen met CDA en CU. De SGP heeft Jan Koffeman geschorst als SGP lid en dat zullen duur betaald krijgen. Alle stemmen naar Jan Koffeman.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Laat de burgemeester nu doorpakken en de illegale jeugdhonken sluiten. Wie had deze houding van een SGP wethouder ooit kunnen denken. Als wethouder sport sloeg hij ook al door.

  reageer
 • Urker duikvereniging

   

  Wij kennen Geert inmiddels ook. Alleen aan zichzelf denken.

  reageer
 • Jordi

   

  Het is de plicht van de Burgemeester, hij wordt altijd op zijn gevoerde beleid afgerekend, om dat wat krom is recht te maken ongeacht de zelf aangemeten en vermeende status van zijn medebestuurders. Dus gewoon aan cq doorpakken Burgemeester anders kies je ervoor om zelf de klos te zijn.

  reageer
 • R.L

   

  Post heeft 'aandelen' in De Gram. Logisch dat je iets dat zo lucratief voor je is niet wil sluiten.

  reageer
 • Bubbel

   

  Toch bijzonder dat marjan van ens elke keer weer een bubbel kan laten klappen...

  reageer
 • Neve

   

  iedereen weet het nou weleens hoe illegaal, slecht , bekrompen, de zgn illegale barren op Urk zijn. Steeds dat napraten van andere wijsneuzen hier. Draag nou ook eens een goede oplossing aan waar iedereen wat aan heeft ! We weten nou weleens hoe het volgens de geleerden hier niet moet. Waar laat je alle jeugd die er komt? Dat zijn er nogal wat hoor... In die paar ,, legale,, barren die er zijn past dat niet want daar zijn ook weer tig regels voor. Zorg eerst voor een oplossing en ga dan blèren over alles maar sluiten. Trouwens zijn de meeste barren perfect ingericht waar menig legale bar jaloers op kan zijn.

  reageer
 • Jelle Jonkers

   

  Onze wethouder heeft gelukkig nog wel principes.

  reageer
 • Maria

   

  Goede principes ja. De gram open houden. Wijze wethouder.

 • Koffeman

   

  Wat schaam ik me diep voor deze SGP wethouder. Waar is het beginsel gebleven. Volgende keer maar weer allemaal op Jan Koffeman stemmen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  tjeutje Urk!!!! een relatief kleine gemeente maar wat kunnen ze er daar een zooitje van maken zeg. Beste politici de hele polder leest , kijkt , beleeft alle ontwikkeling bij jullie mee. Soms is het misschien ff verstandiger om je eigen agenda, persoonlijke belangen opzij te zetten. Tip: probeer eens de vuile was binnenshuis te houden en er als volwassen mensen uit te komen. Stelletje overbetaalde puberale politici daar zeg...........

  reageer
 • Roelof

   

  Jan Hakvoort zit dus weer te lekken lees stoken.

  reageer
 • KC

   

  Jan niet. Het gaat mis bij het burgemeester en wethouders. Er zijn zoveel fouten door hen gemaakt. Laten zij nu maar eens op stappen en vervroegde verkiezingen uitschrijven.

 • Jelle

   

  Weet je dat zeker of wordt iemand voor de tweede keer vals beschuldigd? Is Jan Hakvoort een bedreiging voor andere raadsleden omdat Jan zoveel voor de Urker gemeenschap betekend?

 • piet

   

  De burgemeester zit met zijn handen in het haar. Het schijnt dat wethouder geert de gram open wildde houden omdat een partijgelijke van hem anders huur zou mislope een de advocaat van de gemeente wilde het besluit niet toepassen omdat zijn zoon eigenaar is van de gram. Griekenland aan het ijsselmeer.

  reageer
 • Jan van den berg

   

  Kijk op de site ons urkerland weet je precies hoe de vork in de steel zit

  reageer
 • kees

   

  De gram, cees netel, bubbelz, burgemeester, geert post, sgp fractie in 1 intervieuw. Lekkerrr

  reageer
 • jan

   

  Urk moet zich eens aan de wet en het normale leven gaan houden. Er is een bestemmingsplan, dat is toch duidelijk? Daarbij, op 31 december zijn alle winkels dicht, en dan, op 4 mei,als dat op zondag valt, dan herdenkt men niets. Gisteren zag ik een programma, de reünie, ging over een school, reformatorisch. Ik schrok. En ik schrik ook steeds over het gedachtegoed van Urk...... Ik denk dat het belangrijk lijkt welek contacten er zijn uit welke kerk...maatjes van elkaar bereiken veel....en zwijgen, zwijgen, zwijgen....

  reageer
 • gerrit de kikker

   

  U moet niet het hele dorp over 1 kam scheren. Neem eens een kijkje op ons urkerland. Er zijn er genoeg die wel eens wat zaken willen veranderen.

 • urkertje82

   

  Waarschijnlijk is de enige reden dat de gram open mag blijven van de heer post is dat zijn eigen kinderen er komen (wat hij natuurlijk niet gaat toegeven , want die van hem drinken niet en doen nooit geen stoute dingen)

  reageer
 • ronald

   

  Volgens mij heeft iemand er belang bij, bij het open blijven.

  reageer
 • Albert

   

  Een CDA Burgemeester die een bar wil sluiten en een SGP wethouder die een illegale bar open wil houden. Hoe geloofwaardig is Geert Post voor dit college en voor de SGP?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert