Achterstand huisvesting asielzoekers die mogen blijven

FLEVOLAND • Vr 28 augustus 2015 | 16:20 • Vrijdag 28 augustus 2015 | 16:20
Gemeenten in Flevoland hebben grote moeite om huizen te vinden voor asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. De achterstanden zijn in 2015 flink opgelopen, omdat er ook steeds meer mensen moeten worden geplaatst.

In Almere zijn de problemen het grootst. In de maand juli is er voor slechts twee mensen een nieuwe woning gevonden. En dat terwijl de gemeente bijna 30 asielzoekers met een verblijfsverguning per maand moet plaatsen. De grootste gemeente van Flevoland kampt ook nog eens met een grote achterstand, opgebouwd in de afgelopen twaalf maanden. Daardoor moet er nog voor ruim 350 nieuwe Nederlanders een woning worden gezocht. Dat lijkt een onmogelijke opdracht voor Almere, aangezien de gemeente dit jaar nog geen 60 mensen heeft kunnen plaatsen.

Gemeenten krijgen acht weken de tijd om een geschikte woning te vinden als asielzoekers een verblijfsvergunning hebben gekregen. Volgens de gemeente Lelystad wordt die termijn in de praktijk nooit gehaald en komen de mensen op een wachtlijst terecht. Lelystad moet dit jaar nog voor 86 vergunninghouders een huis vinden.

Hieronder een overzicht van hoeveel mensen met een verblijfsvergunning elke gemeente heeft geplaatst en nog moet plaatsen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel