'Breng vluchtelingen onder in De Golfslag'

EMMELOORD
De fractie van de PvdA-GroenLinks Noordoostpolder vindt dat het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord tijdelijk beschikbaar gesteld moet worden voor vluchtelingen.

Fractievoorzitter Rien van der Velde reageert hiermee op de oproep van staatssecretaris Dijkhoff aan gemeenten om meer capaciteit voor vluchtelingen beschikbaar te stellen. Van der Velde zegt dat er veel durf nodig zal moeten zijn om De Golfslag open te stellen voor de opvang van vluchtelingen. De tien anti-krakers die nu wonen in het gebouw kunnen wat hem betreft blijven zitten.

De gemeente Noordoostpolder laat in een reactie weten dat zij begrip heeft voor de oproep van de staatssecretaris, maar voelt zich niet aangesproken. De gemeente vangt 1.400 asielzoekers op in het AZC in Luttelgeest. Volgens een woordvoerder heeft de gemeente daarmee al een groot aandeel in het oplossen van het landelijke probleem met betrekking tot de opvang van vluchtelingen.

reacties (17)

 • goed iedee

   

  De problemen oplossen in het land zelf zodat die mensen daar kunnen blijven dit word onbetaalbaar .

  reageer
 • mindseye

   

  dit zijn geen echte vluchtelingen doe je ogen eens open. die gasten moeten ze in de regio opvangen en niet hier in nl,waar de eigen burgers achter worden gesteld voor economische vluchtelingen.

  reageer
 • Ironisch ?

   

  Jammer dat deze fractie voorzitter zo voor het wilde weg een dergelijk voorstel doet over de ruggen van asielzoekers. Om zo de media te bespelen maakt nog geen goed mens. Trek dan ook de stoute schoenen aan en stel je dan ook helemaal beschikbaar met heel je hebben houden.Natuurlijk hebben deze mensen volwaardige ruimte nodig en steun maar creër geen maatschappelijke problemen om zelf in een goedblaadje te komen. Om in een centrum van het Dorp Emmeloord een dergelijk plan te opperen geeft aan buiten de realiteit te staan. Hang ouderen en jongeren in het centrum werden niet getolereerd en er werd van alles aangedaan,nu doet Rien dit !Dit is echt speculeren op andermans onbehagen. Wat kan het toch raar gaan in de politiek.

  reageer
 • Polderling

   

  47.000 inwoners. 1500 in het AZC. Dus bijna 3% woont op het AZC. Lijkt me dat we als NOP al heel veel mensen opvangen. In Amsterdam kan Spekman met dat dure PvdA kantoor nog wel mensen opvangen. Amsterdam zou verhoudingsgewijs met 3% van 825.000 inwoners zo'n 25.000 mensen moeten opvangen. Wedden dat de NOP er meer opvangt dan Amsterdam? Waar moeten onze eigen woningzoekende jongeren straks heen PvdA/GL mensen? En komt er een hek omheen of een toezichthouder bij? En wie gaat het allemaal betalen? Het is van de zorggroep en niet van de gemeente toch? De gemeente kan dus de zorggroep vragen of die dat willen doen maar gaat dat geld dan van de bejaardenzorg af en moet de Markehof dicht? Nou Van de Velde, geef daar dan ook antwoord op!

  reageer
 • Pzaal

   

  Ja en Nederlandse studenten worden weer op de 3e plek gezet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ongeloof

   

  Ben het er niet mee eens .als het wel gebeurd ga ik voortaan mijn boodschappen ergens anders doen .

  reageer
 • Veteraan46

   

  Helemaal mee eens, vroeger altijd zilveren verpakkingen gespaard, gecollecteerd in de kerk en in de buurt om de arme zwartjes in Afrrika te helpen.. Nu ze groot en volwassen zijn komen ze ons land bezetten.. Evengoed word ik racist genoemd!!! Kop op zeg!!!

  reageer
 • Een medemens

   

  ik vind ook dat we moeten helpen waar we kunnen maar heb hier toch wat moeite mee onze ouderen moeten er uit want we moeten bezuinigen maar als het om vluchtelingen gaat maakt het niet meer uit wat het kost. Dus helpen prima maar niet ten kosten van onze eigen landgenoten die dit land hebben gemaak tot wat nu is

  reageer
 • Polderaar

   

  Goed idee!! Zinvolle besteding van dit gebouw. Staat nu toch bijna helemaal leeg.

  reageer
 • johan

   

  Als er een paar honderd vluchtelingen verdrinken vind bijna iedereen dat erg. Als er een vrachtwagen word gevonden met daarin 71 lijken, vinden de meeste van ons dat erg. Wij moeten dit samen oplossen als EU, als NL maar ook als Noordoostpolder. En wie zijn wij dan om te zeggen 'we hebben er al 1500 dus, ook al hebben we de mogelijkheid, we hoeven er niet meer. Laat een ander dat maar oplossen!' De oplossing begint lokaal, in de EU kan het nog wel jaren duren. Een beter milieu begint bij jezelf! Ik ben 100% voor!

  reageer
 • Ilse

   

  Op 4 mei herdenken wij onze oorlogsslachtoffers en staan we stil bij ons eigen verleden. Maar wat is dat nog waard als je niet bereid bent andere mensen een uitweg uit hun oorlog te geven? Het is onze morele plicht om al die mensen te helpen.

  reageer
 • Roel Berger

   

  De golfslag lijkt mij een prachtig kantoor voor de PVDA en GroenLinks. En dan de sleutel weggooien.

  reageer
 • jelle

   

  Het zijn weer die linkse rakkers die ons land willen afbreken! Het houdt ook nooit op.

  reageer
 • ron

   

  zijn ze gek geworden ...de ouderen moesten eruit omdat het niet bewoonbaar meer is ....en nu ineens weer wel ....en gaan ze ook werken om de huur te betalen want dat zou niet eerlijk zijn tegenover de NEDERLANDSE bewoners van nu......

  reageer
 • smit

   

  Geen Bijlmermeer in Emmeloord! Dit is vragen om verloedering!

  reageer
 • Harrie dekker

   

  Word steeds gekker

  reageer
 • Leipe Hendrik

   

  Is dat niet die grote partij die ook De Deel er met geweld door moest drukken. Die gasten moet je helemaal niet serieus nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert