Onzeker weekend voor rechtbankmedewerkers

FLEVOLAND
Personeel van de rechtbanken in Lelystad en Almere wordt maandag bijgepraat over de toekomst van beide vestigingen. De Raad voor de Rechtspraak maakt dan bekend hoe de huisvesting van rechtbanken in Nederland de komende jaren gaat veranderen.

Volgens onbevestigde berichten staan zeven rechtbanken in het land op de nominatie om gesloten te worden. Of daar ook Flevolandse locaties bij zijn, is onduidelijk. De Raad voor de Rechtspraak zegt dat er geen zittingslocaties gesloten zullen worden. Maar volgens advocaten is een zittingslocatie iets anders dan een volwaardige rechtbank. Zij voorspellen veel extra kosten, wanneer alle zaken bijvoorbeeld in de toekomst in Utrecht worden afgehandeld.

De huisvesting van de rechtbanken gaat op de schop omdat er bezuinigd moet worden. Dankzij digitalisering van het werk is ook minder kantoorruimte nodig.

reacties (2)

 • grondstof

   

  Hoe eerder de rechtbank in Lelystad opgeheven wordt des te beter het is vind ik persoonlijk. Recht spreken wordt daar helemaal niet gedaan in mijn ogen. Er wordt domweg standaard naar vergelijkbare zaken gekeken en als zodanig over geoordeeld en veroordeeld. Een uitspraak van een ander dus domweg herhalen zonder verder zich in de zaak te verdiepen terwijl veel gelijk lijkende zaken vaak helemaal niet het zelfde zijn. Als men de moeite neemt zaken tot in detail uit te zoeken en de ingezonden stukken welke via de advocaat binnen komen serieus te nemen krijgt men een duidelijk zicht op een zaak. Echter is mijn ervaring dat men totaal niet luistert of leest wat de mannelijke helft inbrengt. Vrouwen krijgen standaard de kinderen toegewezen bij een echtscheiding. Als de vrouw er zelf voor heeft gekozen het gezin in de steek te laten en er met een ander vandoor te gaan krijgt zij uiteindelijk toch de kinderen mee. Ook krijgt zij een leuke alimentatie welke boven de draagkracht van het inkomen van de man uit kan komen. Voor het gemak wordt er gekeken en gerekend met het bruto inkomen welke dan als netto wordt aangezien en dus de alimentatie veel te hoog wordt. Ook als de vrouw verslaafd is aan "weet" of andersoortige drugs krijgt zij in Lelystad toch de woning en de kinderen toegewezen inclusief een leuk bedrag aan alimentatie. Vermoedelijk om haar verslaving te kunnen blijven financieren en de man zodanig in een positie te drukken waardoor die voor het leven getekend is en geen nieuwe relatie meer kan aangaan. Zo ervaar ik de rechtbank Lelystad, ieder ander met betere of gelijke ervaringen zie ik graag in een reactie tegemoet. Voor mij persoonlijk is het opheffen geen verarming maar een verrijking.

  reageer
 • Henk25

   

  'Zo ervaar ik de Rechtbank Lelystad'. Dat is de kern van jouw betoog, dat vol wrok zit over een nadelig uitgevallen uitspraak. Het lijkt mij sterk dat de rechtbank uitspraken slechts 'kopieert' en stukken niet leest. Ik heb de afgelopn jaren als buitenstaander genoeg uitspraken gelezen en gehoord, waaruit blijkt dat elke zaak de aandacht heeft gehad die zij verdiende. Elk besluit is gemotiveerd. Zou de rechtbank Lelystad er eentje zijn van copy-paste, dan hadden advocaten of de Raad voor de Rechtspraak al lang aan de bel getrokken.

 • Jan

   

  Rechtbank of incassohuis ? Er word al tijden weinig recht gesproken in lelystad..

  reageer
 • ron

   

  dit kan van alles betekenen (frustratie over een boete of iets wel inhoudelijks); misschien kan je toelichten waar je op doelt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert