Schriftelijke vragen over salaris topman Tomingroep

ALMERE
De SP in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over het salaris van de topman van de Tomingroep. De Tomingroep is in Almere en verschillende gemeenten in het Gooi verantwoordelijk voor de sociale werkplaats.

Dagblad De Gooi- en Eemlander bracht vorige week naar buiten dat het salaris van topman Frank Oskamp 73.000 euro boven de Wet Normering Topinkomens ligt. Het maximum voor de (semi)publieke sector was vorig jaar 230.474 euro. Oskamp verdiende 304.000 euro.

De SP noemt het salaris "afkeurenswaardig" en wil van het college van B en W weten of zij iets kunnen doen om aan de "onwenselijke situatie" een einde te maken.

reacties (11)

 • Melvin

   

  En wij maar belasting betalen

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat doet men dan onder de noemer bezuiniging maar met zulke salarissen vraag ik me werkelijk af of we nu goedkoper af zijn. Beter zeker niet want velen vallen door het wegvallen van de echte sociale werkplaats tussen wal en schip.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Joh die Frank Oskamp ligt helemaal dubbel van het lachen. Wie denkt dat deze "menner"van dit soort berichten onder de indruk is heeft het helemaal mis. Volgende maand wordt er gewoon weer een dik bedrag op z'n bankrekening bijgeschreven en zijn wij met z'n allen met andere dingen bezig.

  reageer
 • Dirk

   

  Ach, verbaas u niet, verwonder u slechts! Als je zo aan je centen moet komen zegt dat veel over de persoon....

  reageer
 • jessie

   

  Net zoals die adviseur van Kompaan Ron Brune die 100+ per uur kreeg om mensen met een uitkering naar Pantaar te sturen, terwijl ik en anderen fulltime werkte onder het minimum loon aka behoud van uitkering.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Het feit wil dat er geen sociale werkplaatsen meer bestaan. Dus ook de Tomingroep moet als onderneming werken ( zij het met wat subsidie ). Maar dat er dan weer zo'n topman zit die de boel uit moet melken, is jammer. Ik ben voorstander om de personeelsleden die het harde werk ( en hard werken doen ze zeker ) op de werkvloer doen een paar centen extra krijgen. Ik heb diverse bedrijven van de Tomingroep bezocht voor m'n werk en de mensen op de vloer gaan er voor 200% voor. Een CEO van zo'n soort bedrijf mag eigenlijk niet meer krijgen dan een modaal inkomen ( is tegenwoordig iets van 35000,- euro , geloof ik )

  reageer
 • AB

   

  Nederland zit vol met dit soort graaiers.

  reageer
 • frits

   

  Dat salaris is totaal niet in verhouding met de verantwoordelijkheid in deze functie. De gemeenten bepalen immers de beleidskoers en dekken ook de financiele risico's af. Een directeur van een sociale werkvoorziening hoort niet meer te verdienen dan de directeur van een gemeentelijke dienst in een stad als Almere. Dus niet eens de ministersnorm

  reageer
 • HM

   

  Voor een organisatie met deze omvang (omzet, balanswaarde, fte's) is een salaris boven de WNT norm ongepast en ook echt niet noodzakelijk om het juiste talent aan te trekken.

  reageer
 • Fents

   

  Hier kan dus ook zoals in vele van dergelijke gevallen, nooit sprake zijn van verdienen, het lijkt meer op ordinair zakken vullen.

  reageer
 • adv

   

  Ongelooflijk dat dit maar doorgaat in Nederland, Een en al geboefte die de rekeningen van instanties en veelal door subsidie overeind gehouden bedrijven, banken met steun van overheid leegplunderen. Schandalig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert