De Gram wil goed gesprek met Urker politiek

URK
De eigenaren van jeugdhonk De Gram op Urk hebben alle politieke partijen uit de Urker raad uitgenodigd om dinsdagavond langs te komen voor een goed gesprek.

De partijen krijgen de uitnodiging omdat de eigenaren zich 'genaaid' voelen door de gemeente. Zo zou De Gram nooit later dan 22.30 uur open blijven, zorgen de bezoekers niet voor problemen en werken de eigenaren aan alle controles van gemeente, politie en brandweer mee. Door alle commotie heeft het jeugdhonk onterecht een slechte naam gekregen, aldus een van de eigenaren.

Om het jeugdhonk is een conflict ontstaan binnen het college van burgemeester en wethouders. Vorige maand kondigde de gemeente aan dat de bar op het industrieterrein de deuren moest sluiten. Een week later mocht het jeugdhonk toch nog openblijven. Deze week werd duidelijk dat de burgemeester Pieter van Maaren de zaak wilde sluiten, maar wethouder Geert Post de bar open wilde houden. 

reacties (32)

 • Freek

   

  Gram? Dat moet je aan Geert Post vragen die deze illegale bar wil open houden. Stem Hart voor Urk.

  reageer
 • Boktor

   

  Waarom noemen ze deze illegale bar eigenlijk de GRAM?

  reageer
 • Jelle

   

  Als we Jan Koffeman stemmen is alles opgelost. De wethouder van de SGP is ongeloofwaardig. De burgemeester was goed bezig maar word tegengewerkt door wethouder Post.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Of wat te denken van verenigingen?? Bij de meeste verenigingsgebouwtjes op Urk kun je bijzonder gezellig zitten met een pilsje of speatjen. Snackje erbij. Daarnaast zijn sommige barren op papier een vereniging. Toen daar recentelijk eens controle was op het rookverbod stonden sommige politici ook ineens op hun achterste poten. Kortom, het is echt niet zo eenvoudig als zovelen van buiten hier schetsen. Wat dat betreft heeft de politiek het al (misschien inderdaad wel al vanaf de jaren 60) laten lopen en nooit echt ingegrepen. Ook begrijpelijk want vele politici staan met 1 of 2 benen midden in het verenigings- en bedrijfsleven en hebben geen zin om bekenden in de wielen te rijden. Begrijpelijk ook weer, en dat maakt het allemaal erg complex. Maar enige handhaving van de regels voor de illegale horeca en meer ruimte voor legale horeca zou het speelveld in elk geval een stuk eerlijker en transparanter maken. Een horecabeleid voor de komende 10 jaar, om daar maar eens mee te beginnen.... Je moet hier niet met de botte bijl ingaan zoals sommigen hier beweren want ik denk dat je dan de problemen alleen maar groter maakt.

  reageer
 • Jordi

   

  Als ik het goed begrijp regeert de onderwereld en is deze vertegenwoordigd in de bovenwereld en dat al jarenlang op Urk. Hoe kan een Burgemeester de belangen van alle Urkers verdedigen? Alle acties,en dit in de ruimste zin van het woord, die de Burgemeester ook onderneemt, puur in het belang van de bevolking, oa promotie/welzijn/veiligheid zouden zo door het toilet gespoeld kunnen worden, met als uiteindelijk resultaat dat de bevolking de klos is van het maffiose bestuur. Met horen zien en zwijgen bereik je normaal gesproken in de bovenwereld niets. De burgemeester moet gewoon leiding geven en doen dat wat noodzakelijk is en niet wijken voor onderwereld praktijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Neve

   

  daar heeft Swiebertje groot gelijk in! Laat het netjes geregeld worden. Sluiten lukt never nooit want de volgende week hebben ze weer een nieuwe bar. Iemand al eens gehoord van vergaderruimte , kantine , etc etc. Hang dat onder een bedrijf en het kat en muisspel begint weer opnieuw. Illegale bar of bedrijfsruimte ?

  reageer
 • Neve

   

  wat is de oplossing volgens bromsnor dan ? Ook alles sluiten en dan de kindertjes bij paps en mans op de bank laten zitten met een zakje chips en flesje limonade? Alles sluiten want das illegaal is makkelijk te roepen hoor. En dan ?

  reageer
 • Gnodde

   

  Correctie dit probleem is al sinds 1967 een probleem, leest u maar in het boek Urk in de 20e eeuw.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Het wordt tijd dat er eens daadkrachtig en hard word opgetreden tegen iligale jeugdhonken. De portiek op Urk is een natte vaatdoek die eens flink moet uitgeknepen worden. Hard optreden durven deze watjes niet.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Jordi, ik zou me iets beter in de materie verdiepen. Helaas lopen de zaken op Urk niet zo makkelijk als elders. Kijk maar naar de zaak van Cees Netel. Even een vergunning aanvragen voor reguliere legale horeca is op Urk alleen mogelijk als je vriendjes van bent. En niet als je in het verleden met het uitnodigen van een stripper(wat overigens in de illegale barretjes ook regelmatig gebeurd) de politici tegen hun zere bent hebt geschopt gaat dat niet zo makkelijk. Ondertussen loopt de achterban van SGP en HvU voornamelijk in de anonimiteit van de illegale barren rond en dus worden die massaal de hand boven het hoofd gehouden. Het probleem is niet de jeugd, het probleem is de politiek. Zolang mijn dorpsgenoten niet inzien dat er wat moet veranderen, en je dus in het stemhokje eens een keuze moet maken voor mensen die wel eerlijk en oprecht zijn(en wel durven toe te geven hoe de jeugd een zaterdagavond wil besteden), blijven we zo doormodderen. Dat speelde in 2000 al, met de relletjes destijds en we zijn inmiddels weer bij een volgende burgervader en nog steeds speelt het probleem.

  reageer
 • Lumme

   

  Wie de uitzending van van gewest tot gewest uit 2000 over Lumme nog eens bekijkt ziet dat we in 15 jaar niks verder zijn gekomen. Dat kun je de politiek op Urk kwalijk nemen en niet de jeugd. Reken eens af met deze gebrekkige daadkracht in het stemhokje.

  reageer
 • frits

   

  Volgens mij gaat het erom a) of het bestemmingsplan op deze locatie horeca uit een zware categorie toestaat, en b) of er een vergunning is voor het schenken van (gedestilleerde) alcohol. Als het antwoord nee is, dan moet de gemeente de wet handhaven (dus de zaak sluiten), of het bestemmingsplan aanpassen en de vergunning verstrekken. Hiertegen kan iedere belanghebbende bezwaar maken. Op de huidige voet doorgaan kan niet. Daar heeft de burgemeester gelijk in. Iedereen kan bij de gemeente een verzoek indienen om te handhaven, en bij weigering door de gemeente tot handhaving naar de rechter stappen om de gemeente alsnog tot handhaving te dwingen.

  reageer
 • Jordi

   

  Er zijn mensen die hun kop in het zand steken, dus Neve alles gewoon op een normale manier regelen met andere woorden van illegaal naar legaal. Dus kop uit het zand en even een vergunning aanvragen.

  reageer
 • urkertje82

   

  Word tijd voor een bezoekje van de hoge bazen van de SGP! En als ze dan toch op urk zijn laten ze dan gelijk een rondvraag doen in het dorp over de heer post zijn functioneren en zijn geloofwaardigheid, waarschijnlijk kan hij zijn spullen pakken dan 😊

  reageer
 • Klaas

   

  dan kan je je stem ook net zo goed in nu diepe put gooien want daar komt ook niks van terecht

  reageer
 • Klaas

   

  Het wordt tijd dat ze Geert inruilen voor Van der Zwan voordat er geen SGP meer op Urk is. Je weet niet wat je leest als een SGP er een bar wil openen terwijl een burgemeester deze wil sluiten.

  reageer
 • Neve

   

  lieve piet, daar maakt de jeugd ook geen geheim van hoor. Iedereen is welkom en ze laten alles zien. De jeugd van vroeger , nu en in de toekomst drinkt en rookt ook gewoon. Er zijn hier mensen visioenen aan het dromen dat alles dicht moet maar zelf zijn ze vergeten dat ze ooit ook jong geweest zijn. Neeeee, dat deden wij vroeger niet zeggen ze dan ook nog ....

  reageer
 • Lub

   

  Mijn stem kan alleen nog naar Jan Koffeman of wethouder Gerrit Post.

  reageer
 • Frenky

   

  Ja als ik daar in de politiek zat had ik alles even schoongeveegd

  reageer
 • Verslaafde

   

  Vanavond maar de langs gaan om een nakkie denk

  reageer
 • Swiebertje

   

  De gram moet dicht punt uit en klaar daarmee.

  reageer
 • Lub too

   

  onze plaatselijke SGP is al jaren niet meer geloofwaardig

  reageer
 • lezer.

   

  hahahaha....Urk ten voeten uit! Dit verhaal doet denken dat de jongens daar komen om een potje te schaken of dammen. De Urker politiek is al heel lang niet meer geloofwaardig.

  reageer
 • piet

   

  lieve mensen, een jeugdhonk is het niet. er hangen flessen sterke drank aan de muur en sigaretten op tafel. dit is GEEN jeugdhonk...

  reageer
 • jo jo

   

  Wat een soap! Wellicht iets voor RTL.

  reageer
 • KC

   

  Met Jan Koffeman haal ook wat lekkers in huis. Kijk maar maar zijn verleden en heden. Maar Post, als "aandeelhouder" kan eigenlijk niet aan tafel zitten. Geef mij Jan Hakvoort en Woord maar.

  reageer
 • Neve

   

  zo, daar komt weer een oplosser waar de wereld echt wat aan heeft

  reageer
 • Lub

   

  Goed initiatief van de gram om de politiek te benaderen. Het probleem is dat Geert Post geen goed beleid heeft. Als zijn zoon betrokken is bij een eigen bar en zo geld verdient kun je moeilijk een andere bar sluiten. Hart voor Urk doet zo goede politieke zaken. SGP is niet meer geloofwaardig met deze wethouder.

  reageer
 • john

   

  Goed initiatief van de gram om de burgemeester en wethouder post weer aan 1 tafel te krijgen. Het schijnt dat die niet meer met elkaar praten.

  reageer
 • klaas

   

  Het word mooier en mooier dit conflictje

  reageer
 • Neve

   

  goed idee om op deze manier wat te bereiken waar iedereen wat aan heeft. Dat geblèr om alkes maar te sluiten lost niks op. Gezien de bezoekersaantallen is er animo genoeg voor deze barren, dus regel het dan op een normale manier.

  reageer
 • Frenky

   

  Hoop dat hij dicht gaat denk dat ik er heen ga voor een goed gesprek

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert