Ontslagen bij thuiszorg TSN Lelystad

LELYSTAD
Thuiszorgorganisatie TSN gaat werknemers in Lelystad ontslaan. Dat blijkt uit een brief die in handen is van Omroep Flevoland. Hoeveel mensen hun baan verliezen is nog onbekend.

In de brief aan de werknemers blijkt dat de reorganisatie in Lelystad nodig is omdat de gemeente Lelystad de huishoudelijke hulp bij een andere organisatie gaat onderbrengen. Voor TSN betekent dit een krimp in werk.

De werknemers uit Lelystad worden later deze week bijgepraat bij een informatiebijeenkomst. TSN Thuiszorg was niet bereikbaar voor commentaar.

reacties (15)

 • Snuffelaar

   

  Ideetje: de arbeidsmigranten die in de Maerlant vestiging komen aan de zorg zetten. Lekker goedkoop

  reageer
 • Ilonka

   

  Niet alleen bij deze thuiszorg zijn ontslagen gevallen ook worden er in oktober veel medewerkers bij de Tzorg in Amsterdam ontslagen. Zij waren overgenomen door Thuiszorg Diakonie voor iets meer dan een jaar en mogen nu vertrekken. Eerst ging hun salaris met 400 euro naar beneden en na paar maanden gingen de uren ook naar beneden echt schandalig. En je kunt ze nooit bereiken via de telefoon ook cliënten kunnen dat niet.

  reageer
 • Fred Raar

   

  wat vreemd zou je denken ... Ik vind het echt Super vervelend voor het personeel wat bij de mensen thuis komt , daar ligt het niet aan ... Maar bij de mensen die de planning doen en de telefoon aan nemen !!! Wat een Arrogant zooitje is dat !! Ik ben een tijd bezig geweest voor mijn moeder ...en inmiddels overgegaan Nasr een andere instantie ... Wat een verademing. De mensen die bij de mensen thuis hun werk doen zijn prima !!! Toen ik vertelde dat ik voor mijn moeder iets anders ging regelen na heeeeel veel klachten vroegen ze niet eens waarom !!! Ze krijgen van mijn een dikke A met de A van Arrogant !!!!!!

  reageer
 • Angelique

   

  Zijn we al die bezuinigingen nu echt zat? Kom zaterdag 12 September naar Amsterdam voor RED DE ZORG. Google : red de zorg 12 en dan vind je de site waarop je je kunt aanmelden. Gratis vervoer (trein) voor echt IEDEREEN. Je hoeft dus geen lid te zijn van de vakbond. Zorg dat je erbij bent. Iets anders te vertellen? Tegen werken zonder loon? TIP : Neem je eigen spandoek mee. Immers in een aantal gemeenten verliezen mensen van de thuiszorg hun baan en worden vervangen door mensen die het verplicht met behoud van hun bijstandsuitkering moeten gaan doen. (Kaag en braassem bijvoorbeeld)

  reageer
 • Thomas

   

  Wat is uw oplossing dan? Onbeperkt geld geven aan organisaties die helemaal niet efficiënt draaien? "Maakt u de fout om hard te werken, hop, inleveren dat zuurverdiende salaris, er zijn mensen die altijd royale sociale voorzieningen hebben gehad die nu ook nog eens gratis huishoudelijke hulp eisen"? Er worden al genoeg rekeningen van groots leven in de jaren '70 tot ruwweg 2000 doorgeschoven naar de jongere generatie. Dat nog verder doorzetten zou ronduit asociaal zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Nog meer gedupeerden door de bezuinigingsslachting. Onder het mom van fraudebestrijding en hervormingen. De verantwoordelijken die dit veroorzaakt hebben, en dan denk ik vooral aan Den Haag, zouden zich diep moeten schamen. Veel zorgverleners zijn vrouwen die zich zo uit de bijstand hebben geknokt. Mensen die met hart en ziel keihard werken en daar net een minimumloon voor krijgen. Mensen die vaak al hebben moeten inleveren het afgelopen jaar. Veel zorgvragers zitten met de handen in het haar want huishoudelijke thuishulp is geen luxe maar bittere noodzaak omdat ze om uiteenlopende redenen zelf hun huishouden niet kunnen runnen.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Een nieuw slachtoffer van Axxicom? Dan zijn de uitverkorenen zo weer aan het werk, de rest volgt onder slechtere arbeidsvoorwaarden welke toekomstig verder zullen verslechteren. Je hebt dan werk maar geen baan, behalve de leidinggevenden, dus geen toekomst perspectief de moderne vorm van slavernij. Huisje kopen? Kindertjes krijgen?

  reageer
 • Joris

   

  Tsn heeft de zorg HH2 verloren; deze gaat naar een andere partij. Hierdoor worden de HH1 medewerkers ontslagen. Het vreemde is dat verschillende mensen ongeveer 3 mnd geleden nog een nieuw contract in de bus kregen met minder uren. Dit was nodig omdat het oude contract juridisch niet meer mocht....vreemd. In Drenthe is FNV druk in de weer met TSN, zij worden namelijk verdacht van een sterfhuisconstructie, waardoor er geen geld meer is voor een social plan. TSN is geen betrouwbare organisatie voor de medewerkers. Wens alle gedupeerde gezinnen heel veel sterkte.

  reageer
 • Jan

   

  Lang leve de zorgtaken van de gemeente... Het enige waar die voor zorgt is dat je snel van je zuurverdiende geld af bent.

  reageer
 • jo jo

   

  Eigenlijk zijn er alleen maar verliezers in die verhaal. En de winnaar? Juist! De gemeente Lelystad... Jammer hoor dit..

  reageer
 • KHB

   

  Dat staat er niet. TSN levert de "gewone" huishoudelijke ondersteuning (HH1) en is ook hoofdaannemer ondersteuning thuis. Gaat hier over HH2, voor inwoners die niet meer goed in staat zijn om zelf regie over hun huishouden te voeren. Dit is samengevoegd met de nieuwe taak - niet medische ondersteuning - die gemeenten per 1 januari hebben overgekregen van het rijk.

  reageer
 • KC

   

  Een aanbesteding geeft lagere prijzen, maar daar zijn de verliezers de dupe van en het personeel van de winnaar krijgt lagere uurlonen. Wie zijn er echt de dupe, juist diegene die zorgnodig heeft.

  reageer
 • Dirk

   

  De vraag is wie nu de gunning krijgt en of dit lokaal banen oplevert? Zo niet, dan is dit een publieke motie van treurnis waard!

  reageer
 • anoniem

   

  wat betekent dit voor de mensen die nog geen ontslag hebben ? uitstel van executie ?

  reageer
 • annoniem

   

  Vreemd, was laatst nog in het gemeentehuis en daar werd verteld dat je zelf mag kiezen uit de aanbieders die door de gemeente gekozen zijn, waaronder TSN, ik vindt dit raar verhaal

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert