Almeers bedrijf maakt papieren krant interactief

ALMERE
Het Almeerse bedrijf Endeavour Media timmert flink aan de weg met hun CEE app. Dat is een app voor de smartphone waarmee de echte wereld wordt verbonden met de digitale wereld. De nieuwste toepassing van de CEE app is de interactieve krant. Die kan volgens het bedrijf een oplossing zijn voor kranten die te maken hebben met minder lezers en dalende advertentie-inkomsten.

Artikelen en advertenties scannen
De CEE app wordt sinds kort ingezet om de gratis krant ADN in Colombia een toegevoegde waarde te geven. Lezers kunnen met hun smartphone een code bij een artikel scannen. Vervolgens krijgen zij meer achtergrondinformatie te lezen. Ze krijgen foto's te zien waarvoor geen ruimte meer was in de krant. Of ze zien een video behorend bij het nieuws.

Ook de advertenties in de krant kunnen interactief worden gemaakt. Wie die scant kan een coupon, een prijsvraag of een routebeschrijving naar de adverteerder te zien krijgen. Hierdoor kan ook het bereik van de advertenties worden gemeten.

CEE app scant allerlei codes
De app onderscheidt zich volgens Endeavour Media van soortgelijke apps, omdat de CEE app allerlei codes tegelijkertijd kan scannen. Te denken valt aan QR-codes, barcodes, onzichtbare beeldcodes en onhoorbare geluidscodes. Omdat de app allerlei soorten scantechnieken kan herkennen, hoeven klanten volgens het Almeerse bedrijf niet meer over de techniek erachter na te denken en zijn vele toepassingen mogelijk. Grote bedrijven zoals JCDecaux, Coca Cola, Unilever en Nike maken al gebruik van de mogelijkheden, zoals het interactief maken van reclameposters in bushokjes.

Scan zelf deze video
Endevour Media heeft de video die hoort bij dit artikel ook interactief gemaakt met een onhoorbare code. Wie dit item dus afspeelt op internet of bekijkt op televisie kan het scannen met de CEE app. Je komt dan uit bij een ander mediakanaal van Omroep Flevoland.

reacties (4)

 • Thuy

   

  Beste W, Het is helemaal niet negatief en het klopt inderdaad dat QR al heel lang bestaat. Er zijn ondertussen wel een aantal nieuwe technieken bij gekomen die iets extra’s toevoegen naast de bestaande barcodes zoals QR. Uiteindelijk draait het niet om welke techniek er gebruikt wordt, maar wat de toegevoegde waarde van zo’n extra link met zich mee brengt. Succes van dit soort technieken en platformen valt en staat met de “What is in it for me” voor de gebruiker, maar ook voor de organisatie die deze technieken toepast. Helaas zijn in het verleden QR codes en Augumented Reality vaak verkeerd ingezet. Als het alleen een link is naar een website dan is het zelfs sneller om te surfen naar de website dan een QR code te scannen. Juist de toepassing en de manier zoals de genoemde krant die deze techniek inzet maakt het uniek. Het is zeer positief ontvangen door de lezers, bijvoorbeeld: - Om specifiek content te ontvangen over hun eigen regio, - Polls en surveys in te vullen over maatschappelijk issues, - Video’s, geluidsfragmenten en foto’s te bekijken over de artikelen in de krant, - Het ontvangen van live nieuws updates over het nieuws nadat de krant al gedrukt is.

  reageer
 • Eindhoven

   

  Het gaat niet alleen om QR, dat bestaat idd al jaren. Deze app doelt juist op meer dan alleen QR. Je hebt dus niet allemaal diverse apps nodig maar slechts 1 die alles kan scannen. Als ik het goed begrepen heb, is deze tool niet alleen bedoelt om het consumenten makkelijker te maken, maar vooral ook de bedrijven die met deze app een campagne kan realiseren. Etos heeft dit in Nederland nog zeer recentelijk gedaan, kwam ik laatst achter toen ik een foldertje in mijn hnd kreeg. Daar ken ik de app van! Het is dus niet alleen de app of QR, maar vooral wat erachter zit en het juist interessant maakt voor bedrijven waarmee ze hun omzet en winst maximaliseren. Dit gaat verder dan de techniek alleen.

  reageer
 • peteratea

   

  Het blijft natuurlijk een omweg eerst een papieren krantje erbij te pakken. Ben je namelijk eenmaal aan aan het surfen, met welke tool ook (niet alleen met je smartphone), kun je direct afreizen naar die locatie die jouw interesse heeft. Mits er HTML links gemaakt worden,.... (...,hint naar Omroep Flevoland). Bovendien is er weinig innovaties aan deze app, we hebben de toepassing allang gezien met Augmented Reality en zijdelings met de QR code.

  reageer
 • W.

   

  Ja het klinkt negatief maar dit bestaat al jaren. genaamd QR code.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert