Almeers bedrijf maakt papieren krant interactief

ALMERE • Zo 30 augustus 2015 | 19:41 • Zondag 30 augustus 2015 | 19:41
Het Almeerse bedrijf Endeavour Media timmert flink aan de weg met hun CEE app. Dat is een app voor de smartphone waarmee de echte wereld wordt verbonden met de digitale wereld. De nieuwste toepassing van de CEE app is de interactieve krant. Die kan volgens het bedrijf een oplossing zijn voor kranten die te maken hebben met minder lezers en dalende advertentie-inkomsten.

Artikelen en advertenties scannen
De CEE app wordt sinds kort ingezet om de gratis krant ADN in Colombia een toegevoegde waarde te geven. Lezers kunnen met hun smartphone een code bij een artikel scannen. Vervolgens krijgen zij meer achtergrondinformatie te lezen. Ze krijgen foto's te zien waarvoor geen ruimte meer was in de krant. Of ze zien een video behorend bij het nieuws.

Ook de advertenties in de krant kunnen interactief worden gemaakt. Wie die scant kan een coupon, een prijsvraag of een routebeschrijving naar de adverteerder te zien krijgen. Hierdoor kan ook het bereik van de advertenties worden gemeten.

CEE app scant allerlei codes
De app onderscheidt zich volgens Endeavour Media van soortgelijke apps, omdat de CEE app allerlei codes tegelijkertijd kan scannen. Te denken valt aan QR-codes, barcodes, onzichtbare beeldcodes en onhoorbare geluidscodes. Omdat de app allerlei soorten scantechnieken kan herkennen, hoeven klanten volgens het Almeerse bedrijf niet meer over de techniek erachter na te denken en zijn vele toepassingen mogelijk. Grote bedrijven zoals JCDecaux, Coca Cola, Unilever en Nike maken al gebruik van de mogelijkheden, zoals het interactief maken van reclameposters in bushokjes.

Scan zelf deze video
Endevour Media heeft de video die hoort bij dit artikel ook interactief gemaakt met een onhoorbare code. Wie dit item dus afspeelt op internet of bekijkt op televisie kan het scannen met de CEE app. Je komt dan uit bij een ander mediakanaal van Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel