Wilders gaat inspreken bij raadsvergadering over azc

ZEEWOLDE
Tweede Kamerlid Geert Wilders gaat donderdag inspreken bij de raadsvergadering van Zeewolde. Hij heeft zich bij de griffie van Zeewolde gemeld om te praten over de komst van een mogelijk asielzoekerscentrum.

De PVV-leider maakt zijn komst bekend met een tweet. Daarin zegt hij: "Geen nieuwe asielzoekerscentra (azc) in Nederland! Donderdag ga ik inspreken bij gemeenteraad Zeewolde #grenzendicht"

Donderdag wordt er in Zeewolde gesproken over de opvang van asielzoekers. De gemeente is in principe akkoord met de opening van een asielzoekerscentrum, maar er is veel discussie over de omvang.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Geert Wilders welkom is. Het reglement van orde van de gemeenteraad Zeewolde laat toe dat burgers mogen inspreken. Dat is niet voorbehouden aan inwoners. Extra beveiliging is volgens de gemeente niet nodig, tenzij daar vanuit Den Haag een verzoek voor wordt gedaan. Er zal overigens sowieso een oogje in het zeil worden gehouden, omdat het azc een beladen onderwerp is.

reacties (29)

 • AZC Alert Zeewolde

   

  Toch wel humor dat gemeente Zeewolde het als een enorme gunst ziet dat Geert Wilders, ondanks reglement van orde waarin staat dat alleen "inwoners" mogen inspreken, alsnog mag inspreken. Heel frappant hierin is dat gemeente Zeewolde zelf niet op de hoogte was van deze wijziging in het reglement van orde. Voor 1 mei dit jaar stond hier namelijk nog "burgers" en geen "inwoners". Dus de beleidsmakers waren zelf niet op de hoogte van de verandering in hun eigen beleid, en de oude tekst is notabene door de gemeente Zeewolde zelf naar voren gebracht. Dus het was geen gunst, gemeente Zeewolde kon Geert Wilders niet weigeren op grond van hun eigen onwetendheid.

  reageer
 • frits

   

  Vreemde wijziging overigens. Als eigenaar van een bedrijf in Zeewolde mag je er dus ook niet meer inspreken als je er niet woont, terwijl je er wel belasting betaalt. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Zal dus toch wel gewoon burgers moeten zijn.

 • Snuffelaar

   

  Inspreken mogelijk voor burgers, maar niet voor inwoners? Snap het even niet. Inwoners zijn dus geen burgers?

  reageer
 • Swiebertje

   

  In ruil voor AZC de rechtbank behouden in zijn huidige vorm? Het is opvallend dat juist AZC's wel goed vertegenwoordigd zijn ver van de Randstad. Natuurlijk is de grondprijs hier mede oorzaak van maar het is politiek nogal makkelijk beslissen om iets wat nogal ver van je bed plaatsvindt. Tijdens de zogenaamde werkbezoeken worden de beste jongetjes van de klas opgesteld in een rij en die mogen dan handjes schudden. Dat geeft natuurlijk een totaal verkeerd beeld. Elke vluchteling is welkom maar men moet in Den Haag de signalen van de bevolking uit gebieden rondom (geplande) AZC's wel eens serieus gaan nemen. Omdat ik beslist geen fan ben van dhr Wilders met zijn onuitvoerbare plannen(grenzen dicht) hoop ik dat men in Den Haag eens de oren en ogen opent voor wat er buiten de Randstad speelt want je speelt hiermee dhr Wilders natuurlijk in de kaart. Waarom is men in Flevoland wel goed voor windmolens en AZC's maar niet voor een rechtbank???

  reageer
 • Kareltje

   

  Het zou de Gemeente sieren om dit in een referendum voor te leggen aan de bevolking. Het probleem met de democratie in Nederland is dat politici, als men eenmaal op het pluche zit, denkt een carte blanche van de bevolking gekregen te hebben en maar hun eigen gang te kunnen gaan. Voor de dagelijkse ditjes en datjes is dat prima, maar niet voor zaken die zo' n grote impact op het leefklimaat van een gemeenschap kunnen hebben. Er zijn in Nederland al genoeg mensen die niet zoveel te besteden hebben en al 17 jaar op de wachtlijst voor een woning staan. Zij horen ook een stem te hebben.

  reageer
 • tegen

   

  Al geert nou overal tegen is kan hij toch emigreren?? Naar afghanistan of rusland en dan ontdekken dat het hier nog niet zo slecht is

  reageer
 • hoop doet leven

   

  En zo is het!

 • laat alle reacties zien
 • Jaap-jan w

   

  Ben trots op geert !

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Ojee, Geert Wilders komt en gelijk komen alle mensen die je nooit hoort en ziet hier vertellen hoe slecht dat wel niet is. Jullie willen schijnbaar niet de ernst inzien wat er van Zeewolde gaat worden met die gelukszoekers. Dat azc zou voor hooguit 3 jaar komen. Nu al wordt er over 5-10 jaar gepraat. En dan komen er 500-600 MANNEN alleen, die natuurlijk hun hele families ook hierheen mogen halen. Binnen 1 jaar zitten er dus wel die 1500 die Gorter graag wil zien. Hij en zijn wethouders blij, want meer centjes van onze roverheid. En jullie volgen zeker ook het nieuws niet!? Vechtpartijen,intimidaties, lastig vallen van vrouwen op straat,winkeldiefstallen etcetc. Nee, DAT willen jullie niet zien, alleen de zielige kant... Ik hoop echt van harte dat Zeewolde zo blijft als nu, en dat er GEEN azc komt!

  reageer
 • wie wat waar

   

  Beste Jan, zo te horen ben jij zelf óók een gelukszoeker! Blijkbaar zoek jij je geluk in Zeewolde en is dat afhankelijk van welke mensen er in je dorp wonen... Ik kom oorspronkelijk uit een kleiner dorp dan Zeewolde en daar is al jaren een Azc voor 500 mensen (en nee, niet alleen maar mannen). En niemand heeft daar last van! Integendeel: de middenstand is er door opgebloeit! Er zijn de afgelopen 10 jaar daar geen gevechten geweest en de meeste bewoners gedragen zich prima! (Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet van alle Zeewoldenaren kan zeggen). Natuurlijk zijn er ook mensen die met slechte bedoelingen komen, maar die wonen nú ook al in Zeewolde- die kun je dus niet buiten de deur houden.... Stel je voor dat jij hier in Zeewolde bedreigd zou worden en dat meerdere familieleden van je al vermoord waren. Zou jij hier dán willen blijven? Dan zou toch ook hopen dat er ergens op aarde nog een plek was waar jij en je gezin (als je dat hebt) veilig kan wonen.... En dat je daar je land dan voor moet verlaten, dat is niet niks.... Maar als blijven je leven kost. is de keuze gauw gemaakt- als je die al hebt.... En dat noem jij misschien de zielige kant, maar als je iedereen buiten de deur wilt houden, heb je heel wat doden op je geweten!!! Natuurlijk zijn er ook mensen voor wie het níet noodzakelijk is om te emigreren, maar laat de overheid dáár dan maar eens naar kijken. Dat lijkt me een stuk zinvoller dan koste wat kost je 'veilige' wereldje 'bewaken'.... die wordt wel heel klein als jíj mag bepalen wie daar in mag wonen, vrees ik..... Angst is een slechte raadgever!!! Ook angst voor vreemdelingen....

 • Henk25

   

  Zeewolde: hard op weg het Heidenau van de polder te worden.

  reageer
 • willem

   

  Wilders nee .Mensen in nood ja

  reageer
 • Dat is nou het mooie van een democratie ... Iedereen heeft het recht van spreken

 • Erik

   

  De discussie in Zeewolde gaat vooral over de kromme manier waarop er door de lokale politiek wordt geacteerd en gecommuniceerd. De komst van een 'verantwoord' AZC is voor veel mensen in het dorp helemaal niet zo'n issue. De gemeente Zeewolde had vanaf het begin integer en transparant moeten optreden. En daarbij het belang en de inbreng van de inwoners moeten meenemen. Dan was ook dit soort 'PR' waarschijnlijk niet nodig geweest!

  reageer
 • ow heden

   

  Zijn er nu nog wel andere mensen die willen en durven spreken? Of loopt men gevaar als Geert hier ook aanwezig is? Toch hoop ik dat mede ook door deze actie, de Gemeente Zeewolde beseft wat ze aan t doen zijn. De burgers besodemieteren en dat is zo ongelooflijk fout. Alleen daarom is het goed als we het standpunt van de Gemeente kunnen keren. Anders keren velen, denk ik Zeewolde de rug toe.

  reageer
 • Havenaar

   

  Waarom is een AZC een beladen onderwerp? We hebben het hier toch zo rijk dat we ook komende jarenlang dit met massa's kunnen delen? Het vast geen aanslag zal doen op onze welvaart en we barmhartig moeten zijn omdat we fantastische gastheren zijn? Sarcasme off !!! Als alles okee was in ons landje dan is het geen enkel probleem. Maar dat is het dus niet en het wordt steeds slechter. Vandaar dus.... Kennelijk is dit in Brussel en Den Haag aan dovemans oren gericht. Ik heb mij lamge tijd in kunnen houden en was nooit zo een radicaalist. Maar ik denk er hard over na om een draai te maken straks met een stem naar Geert. Hou me tegen en zeg me waarom niet?

  reageer
 • Henk

   

  Wilders is een haatzaaier. Hebben mensen dat nou nog niet in de gaten? Wij tegen zij, alles om Wilders op het kamerpluche te houden. Terwijl hij zelf in de PVV geen democratie toestaat. Dankzij Wilders verergeren de spanningen. En als het daardoor uit de hand loopt, zegt hij: zie je wel, ik had het toch gezegd.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Als Gorter niet wil luisteren naar de bewoners, dan maar zo! Dit dorp hoeft geen azc! Niks kansarme gelukszoekers in Zeewolde. De enige die er beter vsn worden zijn de gemeente en de bouwondernemer. De eigen burgers mogen niet permanent wonen in hun vakantiewoningen, maar der kan gewoon 600 MANNEN worden gehuisvest. Maar let maar op,deze B&W hebben maling aan hun inwoners... En die paar mensen die wel voor zijn, het gaat geheid fout! We hebben die ellende al een keer gehad in dit nu nog mooie dorp.

  reageer
 • Hans

   

  Dat AZC komt er wat mij betreft en vluchtelingen zullen we een plaatst van rust en veiligheid bieden omdat het mensen zijn zoals jij en ik.

  reageer
 • Klaas

   

  ik wil er als burger en inwoner ook heen. Waar, hoe laat en wanneer is het?

  reageer
 • zeewoldense

   

  Kunnen ze de Nijkerkerbrug niet omhoog zetten als die man hier dreigt te komen? Wat mij betreft kunnen we beter eerst een referendum houden om te kijken of de bevolking van Zeewolde Dhr. Wilders wel op haar grondgebied wil toelaten!!!!!

  reageer
 • Dus jij discrimineert ook al .... foei

 • Ron

   

  dat zal een mediacircus worden.

  reageer
 • Nk

   

  We moeten met elkaar eindelijk eens ophouden met alle migranten "vluchtelingen" te noemen. Mensen die vluchten voor oorlogsgeweld en martelingen moeten we opvangen en vluchtelingen noemen. Al die duizenden gelukzoekers die hier willen komen hebben hier niets te zoeken! Terugsturen dus.

  reageer
 • Jacob

   

  Waarbij nog de volgende quote als aanvulling: "Iemand uit Syrie is zijn leven ook best veilig in Griekenland, Hongarije of Polen. Toch "vlucht" hij naar Nederland, derhalve is het per definitie een gelukszoeker. "

 • Wim

   

  gelukkig zijn er ook vriendelijke mensen in Zeewolde. Iedereen is welkom of je nu uit Amsterdam komt, t' Gooi , Veluwe of Afrika. We hebben zo'n twintig jaar een AZC gehad en er waren protesten toen het moest sluiten.

  reageer
 • Toen zat deze wel wat verder weg,zodat je er als inwoner van zeewolde geen last van had,maar wel de direckte omgeving,met deze lokatie is dat wel anders,kijken of je er na een tijdje nog zo over praat.

 • joost

   

  Ik zou graag als zeewoldenaar willen stemmen als het om belangrijke onderwerpen gaat. AZC is geen probleem vind ik persoonlijk. Alleen ik begrijp niet dat als je een land ontvlucht je in het land waar je je basis behoeften krijgt gaat misdragen. Ik zou al blij zijn met een boswandeling, eten en drinken en een veilig slaapplaats.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alles voor de bühne. Knettergek.

  reageer
 • Frans

   

  Inderdaad. Ik hoop dat de lokale politici deze weeffout snel wegwerken. De Raad is voor de inwoners en niet bestemd voor de media kippendrift van een haagse politicus. Heb dan het lef een echte lokale politieke partij met leden op te richten in Zeewolde en ga niet in een one man show zonder tegenspraak het land demoniseren.

 • Rob

   

  als het het enigste is wat hij komt doen roepen de grenzen dicht voor alle vluchtelingen, allochtonen en noem maar op laat die man dan alsjeblieft wegblijven. Het is iedere keer het zelfde liedje wat die zingt en dat kennen we onderhand wel. Wat wel blijft staan is dat de Zeewolder bevolking niet gekend is in het voorgenomen besluit om een AZC te openen voor 1500 mensen ofwel het grootste AZC van Nederland waar het merendeel van de Zeewolder bevolking collectief op tegen is en dat is onbegrijpelijk en onvergeefbaar.

  reageer
 • Ali B

   

  Hallo Henk en Ingrid, ik ben tegen de komst van het AZC. Stem op mij zodat ik langs de zijlijn boe kan roepen. Ik ben namelijk incapabel als het gaat om het land te regeren. Zelfs in een gedoogconstructie krijg ik niks voor mekaar gebokst. En oh ja, hoe meer stemmen ik krijg hoe vaker ik in het buitenland speeches kan houden over wereldproblematiek. Want relevante lokale en nationale problemen zijn niet interessant genoeg voor mij en mijn kliek. Dat was het voor vandaag. Mvg G Wilders

  reageer
 • JP

   

  Heerlijk toch zo'n reactie. Staat bol van ik ben tegen en verwijt Wilders dat te zijn. Wij zijn blij dat iemand opkomt voor onze belangen. Hoe en wie maakt ons niet uit. Wij zullen ALLES doen om onze kinderen niet in een door laffe figuren gecreëerde verpauperde maatschappi,j te laten opgroeien

 • Jan

   

  Het college in Zeewolde doet toch wat ze zelf willen. Naar de inwoners wordt alleen tijdens de verkiezingen geluisterd, althans dan doen ze alsof.

  reageer
 • INge

   

  Beste Frits en beste Geert, Ben je zelf ooit vluchteling geweest of asielzoeker? Heb je je ooit echt verdiept in wat hen ertoe heeft gedreven huis en haard te verlaten? Durf je te zeggen dat je medemenselijk bent? Levert het jou daadwerkelijk een boterham minder op als zij hier komen wonen? Heb je de beelden gezien van de vluchtelingen? de afschuw in de vrachtwagens? Ben je mens?

  reageer
 • Roel

   

  Helemaal mee eens Inge. Makkelijk om van alles te roepen als je geen voorstellingsvermogen, kinderen en kleinkinderen hebt.

 • Jacob

   

  Goed nieuws niet alleen voor de "tegenstanders" van het AZC project voor een kans op een landelijk platform om een gehoor voor hun genuanceerde verhaal te vinden, maar met name ook voor Gerrit Jan Gorter zelf, die hierdoor niet alleen als persoon maar ook wat betreft zijn twijfelachtige en bedenkelijke doen en laten in deze AZC kwestie als burgermeester van Zeewolde meer landelijke bekendheid zal krijgen.

  reageer
 • klaas

   

  Nou laat hij maar mooi wegblijven heeft niets in Zeewolde te zoeken.

  reageer
 • frits

   

  mooi zo geert laat je maar horen het moet een keer gaan stoppen hier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert