Kandidaat-wethouder PvdA haakt af op wooneis

ALMERE • Ma 31 augustus 2015 | 16:08 • Maandag 31 augustus 2015 | 16:08
Dig Istha zegt door de Partij van de Arbeid in Almere te zijn benaderd om wethouder Henk Mulder op te volgen. De fractie eiste daarbij dat hij binnen drie maanden vanuit Amsterdam naar Almere verhuist.

Istha is niet op het aanbod ingegaan omdat de functie nog maar een periode van 2,5 jaar omvat. Hij vindt dat er bij het aantrekken van tussentijdse wethouders van buitenaf, ontheffing van het ingezetenschap moet worden verleend.

Istha was in het verleden onder andere woordvoerder van verschillende politici en ministers. In 2012 werd hij wethouder in Groningen. Momenteel zit hij zonder baan. Als de woonplaats-eis geen punt was, had de PvdA'er graag wethouder in Almere willen worden, zegt hij. "Ik heb in Groningen een leuke tijd gehad en Almere is van een vergelijkbare grootte."

De PvdA-fractie is op zoek naar een nieuwe wethouder omdat Mulder het wethouderschap op dit moment niet kan combineren met zijn privéleven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel