Gemeente krijgt miljoenen minder voor Jeugdzorg

ALMERE
De gemeente Almere krijgt volgend jaar van het Rijk 8,5 miljoen euro minder voor Jeugdzorg en Beschermd Wonen. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De 8,5 miljoen euro is een korting van 13 procent op het huidige budget van bijna 65 miljoen euro. Almere krijgt minder van het Rijk vanwege de invoering van een nieuw verdeelmodel.

Het stadsbestuur van Almere schrijft in de brief dat het zich zorgen maakt over de continuïteit van de zorg. Het college wil zo snel mogelijk in gesprek met het Rijk over deze korting. Burgemeester en wethouders willen nog geen toelichting geven. Het college wacht eerst op de reactie van het ministerie van BZK.

reacties (10)

 • Thomas

   

  Als de organisaties efficiënt werken, misschien ongeveer de helft van het geld, wellicht minder. Het is moeilijk te zeggen omdat betrokken organisaties geen verantwoording afleggen in jaarverslagen. Ze publiceren elk jaar een overzicht van de hoeveelheid zorgvragen, en hoe fantastisch een zorgvuldig geselecteerde groep cliënten hen vind, maar er is geen financiële paragraaf. Wel weet ik dat ze vaak in redelijk dure panden zitten, dus voor alle organisaties kun je verwachten dat al snel een paar miljoen opgaat aan huur alleen al.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien moeten gemeentes eens stoppen met het onnodig geld verkwanselen aan dingen die totaal niet nodig en het geld eens besteden aan zulk soort dingen...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Met de hartelijke groeten van de huidige coalitiepartijen!

  reageer
 • verbaasd!!!

   

  Gelukkig zijn kinderen niet onze toekomst!!

  reageer
 • buuf21

   

  Das triest..te weten dat gemeente almere ook voor het beschermd wonen in Lelystad garant staat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Een beschadigd kind kost niks. Tot dat het overlast veroorzaakt, hulp zoekt of niet in staat is in zijn/haar eigen onderhoud te voorzien. En de heren/dames rekenmeesters hebben becijferd dat het een tijdje duurt voordat de kinderen zich melden. Dan hoef je het geld ook niet op de plank te laten liggen tot het zover is. Je zou het natuurlijk ook voor preventie en directe hulp kunnen gebruiken. Maar dat is zonde natuurlijk. Motto van dit kabinet met gedoogpartners: Wij liegen dat het gedrukt staat en u kunt barsten.

  reageer
 • lelystad

   

  Dat gaat weer eens ten koste van het onschuldige kind! SCHANDALIG GEWOON!!!!

  reageer
 • ach

   

  Dat gaat dan erg leuk worden in Almere. Arme jeugdigen die echt zorg nodig hebben, zij zijn de dupe

  reageer
 • Havenaar

   

  Dit alles altijd onder het mom dat het allemaal net zo goed anders kan maar de kwaliteit hetzelfde blijft? Want het was zgn niet efficient enzo...en alles moet hervormd worden. De politie, herindelingen, de zorg, het onderwijs etc. In Den Haag zitten de zgn. hervormers die ons willen doen laten geloven. Afbraak politiek is het want er moet geld vrij gemaakt worden voor andere voor hen zgn belangrijkere zaken...

  reageer
 • bb

   

  Hoeveel van dit geld gaat er echt naar deze zorg

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert