Raadsleden willen opheldering over 'Polenhotel'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 31 augustus 2015 | 21:25 • Maandag 31 augustus 2015 | 21:25
De fracties van D66 en ONS Noordoostpolder gaan vragen stellen over hotel Noordoostpolder in Bant. Omwonenden van dat hotel zijn naar de rechter gestapt omdat er volgens hen het afgelopen jaar niet is voldaan aan de voorwaarden voor de vergunning. De gemeenteraadsleden willen weten of de gemeente voldoende aan handhaving heeft gedaan.

In de verleende vergunning staat dat er eenvoudig een kamer geboekt moet kunnen worden, dat er maaltijden geserveerd worden en dat gasten maximaal drie maanden mogen blijven. Volgens omwonenden wordt aan al deze voorwaarden niet voldaan. Ook Omroep Flevoland ontdekte dat boeken niet eenvoudig is.

De SP-fractie in Noordoostpolder nam eerder al de proef op de som. De partij slaagde er toen wel in om een kamer te boeken met ontbijt. De SP sluit zich waarschijnlijk aan bij de vragen van D66 en wil van de wethouder weten of er inderdaad sprake is van een 'Polenhotel' waar Oost-Europese arbeiders permanent wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel