Gemeenteraad maakt uitzondering voor Wilders

ZEEWOLDE
PVV-partijleider Geert Wilders heeft van de fractievoorzitters van de partijen in Zeewolde toestemming gekregen om donderdag in te spreken. Eigenlijk was Wilders niet welkom omdat hij geen inwoner van Zeewolde is.

Dit is in tegenspraak met wat de gemeente maandag gezegd heeft. Toen was het verhaal nog dat alle burgers van Nederland in mogen spreken bij de raadsvergadering in Zeewolde. Uit artikel 14 van het reglement van orde voor de raadsvergaderingen blijkt nu dat alleen inwoners van Zeewolde mogen inspreken.

De griffier heeft daarom de Zeewolder fractieleiders gevraagd of in dit geval afgeweken mocht worden van het reglement. Zij stemden toe, omdat ze coulant willen zijn met dit soort aanvragen.

Geert Wilders komt zich donderdag bij de raadsvergadering uitspreken tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde.

reacties (20)

 • .\/\/.

   

  De houding van de gemeenteraad van Zeewolde getuigt van een zekere democratische openheid die op zich te prijzen valt. Ik denk dat men beschuldigingen van achterkamertjespolitiek wil ontlopen, en misschien zelfs wel blij is dat Wilders ten tonele verschijnt. Als iedereen dan zijn zegje heeft gedaan kan men als gemeenteraad ook staat maken op een besluit dat in het volle licht van de openbaarheid is genomen. Als keerzijde zie ik dat landelijke politici de lokale gemeenteraden gaan gebruiken als podium voor hun partijpolitiek, en daar lijken me de gemeenteraden niet voor bedoeld.

  reageer
 • J.C. Moes,

   

  Met een gepast beetje schaamrood op de kaken, geachte ‘W’ wil ik eerlijkheidshalve toegeven, dat ik met de 'PUNT' benadrukking, mezelf uitliet zonder zelf zeker te zijn m.b.t. de staatsrechtelijke juistheid. Trouwens, omdat ik tot nog toe zelf geen onderzoek gedaan heb, is mijn feitelijke onwetendheid op dit punt nog gaande Ik gaf mezelf deze keer zonder meer over aan (naar later op de dag bleek) tegenstrijdige berichten in de media. Niet slim, maar wel nu naar waarheid opgebiecht. JC.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoezo 'PUNT'? En nee, J.C. Moes en ik hebben geen recht op inspraak in Schin op Geul, Retranchement, Feerwerd of Broek in Waterland. Simpelweg omdat we er niet wonen.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Hoezo "akkoord" en "mogelijk gemaakt?" Iedere Nederlandse burger/ingezetene, heeft het recht op inspraak, overal in dit land, PUNT! JC.

  reageer
 • Henk25

   

  Zo zie je weer: elke 'vreemdeling' is welkom in Zeewolde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  heel vreemde regel en heel vreemde toestemming. als je zoiets al doet vraag dan of er voor het evenwicht nog iemand uit den Haag zou willen komen want Wilders kunne we toch moeilijk zien als en onafhankelijk objectief deskundige

  reageer
 • jo jo

   

  Mooi dat er nog ambtenaren uit Den Haag de moeite nemen de inwoners van Zeewolde een hart onder de riem te steken. Ze zouden een voorbeeld aan Geert kunnen nemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gezien het feit dat de PVV, als het ze uit zou komen, zonder twijfel het niet-inwoner-criterium zou inzetten om mensen te beletten te spreken vind ik het van grote lankmoedigheid getuigen dat de gemeenteraad van Zeewolde bereid is hun reglement van orde geweld aan te doen ten behoeve van deze publiciteitsstunt van Blonde Piet.

  reageer
 • JP

   

  Heerlijk al die fatsoen rakkers met hun: Maakt niet uit waar het over gaat, maar ik ben tegen de PVV. Democratie, hè wat.... Iedereen die opkomt voor de belangen van een gezonde NL maatschappij is meer dan welkom!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Dus omdat het Geert Wilders is komen de fatsoensrakkers weer klagen hier. Maar als het een andere politicus zou zijn hoor je ze niet. Wilders is de enige in NL die het beestje bij de naam durft te noemen. Die ziet de bui al heel lang hangen als er zoveel van die gelukszoekers een dorp overstromen. Ik weet zeker dat er van het mooie en rustige dorp weinig meer overblijft. En over een jaar roepen deze fatsoensrakkers moord e brand.... Want 500 mannen alleen mogen hun hele familie ook hierheen laten komen, zit je toch aan de 1500+ die Gorter en consorten graag willen hebben. Levert euries op en een lange neus naar de inwoners van Zeewolde.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Trots op geert !!!

  reageer
 • John

   

  Voor mij een reden om niet te gaan. Geen enkele behoefte aan dat voorspelbare geblaat.

  reageer
 • Ger

   

  Weer teveel aandacht voor Geert. Zeewolde is bang voor publiciteit, dus zwakke kniën. Wedden dat de tv erbij komt en weer extra zendtijd politieke partij.

  reageer
 • Willemvw

   

  Waarom krijgt een verdachte van haatzaaien en discriminatie een podium in welke gemeenteraad dan ook, het wordt echt tijd om eens werk te maken van dde aangiftes tegen die man zeker gezien de aanbevelingen van de VN.

  reageer
 • kees d.

   

  Zo mee eens!!!

  reageer
 • Jan

   

  Vrijheid van meningsuiting ? Iedere politieke beweging is propaganda zowel links als rechts...

  reageer
 • Klaas

   

  Eigenlijk hoort het reglement van orde ook nu gewoon toegepast te worden, maar ach die 5 minuten van Wilders zullen we ook wel overleven. In 5 minuten kan hij echt niet zoveel propaganda maken en een voordeel dat de voorzitter na 5 minuten gewoon de microfoon kan uitschakelen.

  reageer
 • Bruno

   

  Coulance. Interessante motivering. En als het nou niet bekend is waar de inspreker mee zou komen, wellicht een nieuw licht op een zaak kon schijnen, deskundige was op een of ander gebied bijvoorbeeld, maar nee. In dit geval kennen we zijn verhaal al. Bijzonder besluit inderdaad.

  reageer
 • V v h

   

  dan heeft Burgemeester Gorter ook geenrecht van spreken Hij woont OOK NIET IN ZEEWOLDE

  reageer
 • Propaganda

   

  Vreemd dat de gemeente een uitzondering maakt voor Wilders. Op deze manier werkt Zeewolde mee aan deze PVV-propaganda, want daar is het Wilders alleen om te doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert